חשש לכלבת

shanisara

New member
חשש לכלבת

אח שלי מצא ברחוב בובה ומבלי ידיעתנו נגע בה חיבק אותה הצמיד אותה לפה הביא אותה הבייתה וסירב לזרוק אותה יש לי מספר שאלות במידה וחיה חולת כלבת ליקקה נשכה ומילאה את זה בריר שלה האם בזה שאח שלי הצמיד אותה לפניו וידיו יכולה להיות הדבקה? למשל אם פתאום הוא נפצע ואז הבובה והריר שבה באו במגע עם הדם? שאלה שניה: אמא שלי כיבסה את הבובה ביחד עם הבגדים שלנו כולל תחתונים כביסה לא כ"כ ארוכה ולא בחום שיכול להרוס את הנגיף נגעתי בבובה כשהיא הייתה רטובה ואז באף ופנים וגם בשריטות שיש לי על הגוף האם כך אפשר להדבק? ואם אגע ואלבש את הבגדים כולל תחתונים שהיו איתה יחד בכביסה אני עלולה להדבק? אני מאוד מפחדת תודה

shanisara

New member
למה לא?

אני יודעת שעכשיו צפון הארץ מוכה כלבת ואני גרה בצפון ומה קורה אם 2 דקות לפני שאח שלי הרים את הבובה-שהיא בובת פרווה כלב חולה כלבת הזיל עליה ריר בכמות גדולה והריר נספג בתוך הבובה ואז בא במגע עם עין או אף???? ודבר שני בגד שננשך ע"י כלב חולה כלבת ויש עליו ריר ולובשים אותו רק אחרי שהריר התייבש עדיין אפשר להדבק? האם כשהריר מתייבש הנגיף מת?

כלבת

הכל יכול להיות אבל הסבירות מאד נמוכה. החשש שלך מוגזם, ואומר שאם זה היה נכון היה כדאי להכנס לבועה סטרילית כדי לא להדבק ממחלות.

למעלה