חשש ללופוס

shirel311

New member
חשש ללופוס

שלום,
אישתי בת 26, בחורה בריאה ומאד חיובית... הלכה לרופא כי היא כל הזמן עייפה.
אחרי שהרופא משפחה לא מצא כלום הוא שלח אותה לזיהומולוג שהפנה אותו להרבה בדיקות דם.
התוצאות חזרו והן מאד מדאיגות אותי.
החריגות הופיעו ב
IRON UG/DL 31.00
TRANSFERRIN MG/DL 200.00
C4 MG/DL 38.60
ESR MM/HOU 36.00
NEUTROPHILS % % 45.10
MONOCYTES % % 12.70
RBC M/UL 3.80
HEMOGLOBIN G/DL 11.40
HEMATOCRIT % 33.90
CRP MG/L 16.85
ANA POSITIVE
ANTI DS DNA IU/ML 26.00

על פניו וממה שקראתי באינטרנט נראה שזה לופוס ומאז שראיתי את התוןצאות אני ממש לא שקט, אפילו לא שיתפתי את אישתי כדי לא לעורר גם אצלה פאניקה.
האם שקיעת דם גבוהה (36) יחד עם ANTIDS DNA גבוה (26) אומר בהכרח שזו המחלה?
תודה רבה!

טליה456

New member
אבחון.

ראשית, תשכח מזה- לא תמצא תשובה באינטרנט! מבינה את המתח והרצון למצוא כל מידע. תשובה אמיתית תמצא רק אצל ראומטולוג, ובמקרה שלכם לדעתי גם אז לא בודאי שהתשובה תהיה חד משמעית.
אל תשכח שגם ברזל נמוך בפני עצמו יכול לגרום לעיפות איומיה (אנשים לא מודעים לחומרת מחסור בברזל..)
נשמע שאין לה עוד תופעות גופניות, ובלופוס לא מאבחנים בד"כ רק על סמך מעבדה.
מצד שני יש גם מדדי דלקת (CRP ו ESR) וכן ANTI DNA, הרופא שלי למשל טוען כי כל אחד עם ANTI DNA חיובי- יש לו לופוס, או לפחות לוופס ברקע.

אבל על מה דאגתך הרבה, גם אם נניח כי מדובר בלופוס , אתה כבר רואה שהוא קל, ואין לה כלל תסמינים נוספים.
\בהצלחה!

וחשוב מאד ללכת לראומוטלוג טוב (גם במחיר של שר"פ..)

shirel311

New member
תודה

תודה על המענה.
אני מקווה שאכן הבעיה היא חוסר בברזל, במקביל אנחנו גם בטיפולי פוריות, והבנתי שגם כל ההורמונים האלו רק מוסיפים לחגיגה.
מכירה המלצה לראומטוולוג טוב? (עדיף באזור ת"א).
שוב תודה

ל3

New member
שלום לחבר

פה שאתה דואג כך לחברה שלך זה בהחלט מראה שאיכפת לך ממנה ואני בטוחה שהיא זכתה בבנאדם מקסים
לשאלתך, כפי שנכתב כאן, לופוס לא מאבחנים על פי בדיקות מעבדה. צריך להיות שילוב של סימפטומים המחשידים ללופוס + בדיקות מעבדה חיוביות ללופוס. האנא ואנטי דנא אצלה חיוביים חלש מה שיכול להעלות את החשד אבל זה לא מספיק בשביל אבחנה. עייפות יכולה לנבוע מאלף סיבות במיוחד בקצב החיים המודרנים שלנו ולא בהכרח מלמד דווקא על לופוס. עם זאת, בהחלט לא צריך להתעלם אם לא מרגישים טוב. לפי דעתי האישית כדאי לחזור על בדיקות הדם במעבדה גדולה וטובה של בית חולים מרכזי ולראות אם יש חזרה של הנוגדנים החיוביים, אולי להשלים נוגדנים נוספים כדי לתת תמונה יותר נרחבת ועם התוצאות ניתן לפנות להמשך בירור
בהצלחה ואני אשמח אם תוכל להמשיך לעדכן

shirel311

New member
שלום

מדובר באישתי :), ברור שאני אדאג לה, במיוחד שאני זה הלחוץ מבנינו. היינו ביום שישי אצל הזיהומולוג ששלח אותה לבדיקות. הוא לא נלחץ במיוחד מהתוצאות, אבל הפנה אותו לראומטולוג לשלול מחלה אוטואמונית. כרגע הטיפול שלו זה ויטמין D וברזל כי הם יצאו נמוך.
אנחנו מנסים להכנס כתור דחוף לראומטולוג שהוא המליץ עליו - דר לבוטובסקי.
במקביל היינו עד לפני שבועיים בטיפולי פוריות וממה שקראתי זה גם יכול להוסיף לחגיגה אם אכן מדובר בלופוס.
נקווה לטוב.
בכל מקרה, תודה על התמיכה והמענה, עושה רושם שהפורום הזה באמת עוזר.

shirel311

New member
המלצה לראומטולוג באופן פרטי

שלום שוב,
אנחנו לא מצליחים לקבוע תור קרוב לראומטולוג כדי לאבחן את הבעיה...
רציתי לשאול אם יש המלצות לראומטולוג טוב באזור ת"א שמקבל באופן פרטי.
מה זמני התגובה אצל רופא פרטי?
אני משער שהצעד הראשון שלו יהיה לשלו אותנו לעוד בדיקות דם ואז שוב לקבוע תור אליו ולכן אנחנו לא רוצים למשוך את זה יותר מדי.
תודה

למעלה