חשש לקרוהן?

שירלי317

New member
חשש לקרוהן?

כבר בערך חצי שנה שאני סובלת מכאבי בטן חריפים מאוד באופן קבוע, הכאב משתנה בעצמתו ובמיקומו מפעם לפעם. עברתי סדרת בדיקות דם מקיפות (לפני כשנה התגלתה אצלי גם אנמיה חמורה. כיום הממצאים בגדר הנורמה, אם כי הפריטין עדיין נמוך, למרות שלא חורג מהסוגריים.. כך גם רב תוצאות הבדיקות - קיצוניות לכאן או לכאן אך בתוך הסוגריים) כמו כן, בדיקות שתן וצואה, נורמליות.. חוץ מדלקת בדרכי השתן שאני מטפלת בה כעת עם מינון גבוה של חמוציות. נוסף לכך, עשיתי בדיקת נשיפה להליקובקטר פילורי שהתגלתה שלילית. אולטראסאונד בטן שבו לא התגלה דבר. וצילום מעי (עם מעבר חומר.. בריום.) שבו לא התגלה דבר. כעת מתוכננת לי בדיקת קולונסקופיה ליום שלישי הקרוב.. (שאני מעט חוששת ממנה.. אבל אני מוכנה להתמודד עם זה אם זה מה שיעזור לגלות מה יש לי כדי שאוכל לחזור לשגרה) יש לציין שלפני כשנה חליתי במונונוקליאוזיס (מחלת הנשיקה) ומאז אני חשה ברע באופן קבוע. (חולשה, עייפות, כאבי מפרקים, כאבי בטן, אי סדירות ביציאות- שלשולים ועצירויות לסרוגין, בחילות..) לאחרונה גם התחלתי לסבול מצרבות וממעין הקאות ללא התכווצות בקיבה (החזר ושטי או משהו כזה..?) כמו כן גם לעיתים הקאות רגילות. כמו כן, כבר כחודש שאני סובלת מדלקת בעין אחת, שהולכת וחוזרת מדי פעם מלווה בנפיחות בכל צד שמאל של הפרצוף שגם ללא הגירוי עדיין נותרת הנפיחות במידה מועטה אך נראית. אחד מהרופאי גסטרו שפגשתי אמר שיש חשד לקרהון (זה היה לפני הבדיקות שעשיתי.. כשרק התחלתי את הבירור..) האם באמת יש חשש לקרוהן? גם הבנתי שעם קרוהן בד''כ יש ירידה במשקל.. והאמת שעם כל זה שאני לא אוכלת באופן מסודר בזמן האחרון.. אני חושבת שדווקא עליתי מעט במשקל, אבל אני לא בטוחה.. חוצמזה הבנתי שיש סיכוי שזו תסמונת המעי הרגיז.. האם יש דרך לאבחן זאת? חוצמזה, רציתי לדעת מה הן המחלות שניתן לאבחן באמצעות קולונסקופיה? הבדיקות שכבר עשיתי בוודאי שוללות מספר מחלות ותופעות.. אם כך, אילו מחלות ותופעות נותרו שלא ניתן לאבחן באמצעות בדיקות דם/צואה/אולטרסאונד/צילום מעי/ בדיקת נשיפה? מהן תופעות הלוואי שעלולות להיות לאחר בדיקת הקולונסקופיה? אני חיילת, האם כדאי להגיע למחרת הבדיקה לבסיס? או שסביר להניח שאצטרך יום מנוחה אחד לפחות בבית? במידה ולא יגלו בקולונסקופיה שום דבר חריג.. למה עלי לצפות? האם יש בדיקות אחרות שיהיה עלי לעשות לאחר מכן? או האם זה פשוט שולל הכל ויש סיכוי שכמו שהרבה אנשים חושבים (כולל ההורים שלי), הבעיה פסיכולוגית..? האם זה אומר שכנראה שזה תסמונת המעי הרגיז? מודה מראש מקרב לב על העזרה. שיהיה סוף שבוע נעים ורק בריאות :]

קרוהן?

שלום רב לפי תיאורך מחלת קרוהן באה בחשבון. חלק מהתלונות שציינת יכולות להתאים למחלת קרוהן אך גם למצבים אחרים כולל מעי רגיז ("עצבני"). אומנם ירידה במשקל הינה קלאסית לקרוהן אך אינה מחוייבת. צילום מעי דק שולל מעורבות של קרוהן במעי הדק, אך קרוהן יכול לערב רק את המעי הגס ולכן הקולונוסקופיה מוצדקת. לאור התלונות של צרבות והקאות כדאי לשקול לבצע יחד עם הקולונוסקופיה בדיקה אנדוסקופית של מערכת העיכול העליונה (העיקרון דומה לקולונוסקופיה אך בבדיקה זו מחדירים את הצינור הגמיש דרך הפה אל הוושט הקיבה והתריסריון). אם הקולונוסקופיה תקינה בהחלט יתכן שמדובר במעי רגיז ("עצבני") אך כדי לאבחן זאת יש קודם כל לשלול בעיות אחרות. כעיקרון במעי רגיז יש תלונות אמיתיות אך הבדיקות שנעשות אינן מוצאות סיבה ברורה. הטיפול במעי רגיז עשוי לכלול שינוי תזונתי ומתן תרופות. המקרים מסויימים, אך לא תמיד, יש מקום להתערבות פסיכולוגית. לאחר קולונוסקופיה תיתכן הרגשת מלאות אי נוחות ותפיחות הבטן ולעיתים מעט כאבים. הסיבוכים נדירים (דימום התנקבות). קרוב לודאי שלמחרת הקולונוסקופיה תוכלי לחזור לשרות. בהצלחה דר קריב

שירלי317

New member
קולונוסקופיה

קודם כל תודה על התשובה המהירה. ביום שלישי עשיתי את הקולונסקופיה.. ולא מצאו שום דבר, הכל נראה תקין. אבל לקחו שתי ביופסות ליתר ביטחון למקרה של מחלה סמויה. אבל במידה והביופסות יחזרו שליליות... לאן אני ממשיכה מכאן? האם מכאן בודאות יש לי פשוט מעי רגיז? או האם יש בדיקות נוספות לערוך על מנת לגלות מה גורם לי לסבל זמן רב כל כך... היו לי דלקות בדרכי השתן לפרקים במשך החצי שנה שבה היו הכאבים, האם זה יכול להיות קשור? האם יכול להיות שהכאבים נובעים ממערכת אחרת או מאיבר אחר? ושאני מחפשת במקום הלא נכון? נכון שההורים שלי חושבים שזה פסיכולוגי, אבל אני בספק שזו תשובה מלאה.. יכול להיות שזה היה הטריגר, אבל במשך כל כך הרבה זמן.. ועם כמה וכמה סימפטומים... זה לא יכול להיות הגורם הישיר.

מעי רגיז?

שלום יתכן ואכן מדובר במעי רגיז, בהסתייגות שציינתי בתשובתי הקודמת שאולי כדאי גם להוסיף בדיקה אנדוסקופית עליונה לפני שמגיעים לאבחנה זו. הנושא של דלקות חוזרות בשתן צריך להדבק כמו גם אולי להוסיף בדיקת רופא נשים , שהרי בנשים צעירות בעיות גניקולוגיות הן גורם שכיח לכאבים. על הגסטרואנטרולוג שמטפל בך להחליט האם יש צורך בבירור נוסף ומה הטיפול המתאים. דר קריב

שירלי317

New member
תודה רבה על התשובה

במידה וזה אכן מעי רגיז, כיצד מטפלים בבעיה זו?

למעלה