חשש לרשלנות בטיפול שיניים

1אטי

New member
חשש לרשלנות בטיפול שיניים

לכבוד ד"ר איתן קרוזה ברצוני לכתוב לך כאן מקרה של טיפול שיניים שנעשה לי ויש לי הרגשה שהיתה בו רשלנות,בשלב ראשון אני רוצה לפנות למנהל המרפאה ולנסות להגיע איתו להסדר,אך הייתי רוצה לשמוע האם בכלל נשמע שיש פה חשש לרשלנות,[אני בטוח שבצורה ודאית לא תוכל להגיד לי ללא ראית הצילומים]וזה המקרה לפני כמה שנים נשבר לי חלק משן טוחנת כנראה עקב סתימה עמוקה שהיתה שמה,פניתי לרופא שינים והוא אמר לי שצריך לעשות טיפול שורש ,החלטתי אם בין כה צריך טיפול שורש אמתין אם זה, זה לא בוער,כך הלכתי לפחות שנה וחצי,ואז התחילו לי כאבים בשן, פניתי לרופא והוא התחיל לי טיפול שורש ואמר לי לבוא לאחר 10 ימים בערך לגמור את הטיפול,לאחר שבוע התעוררו כאבים בשן וגם הרגשתי כאילו שחלק מהשן מתנודד פניתי למרפאה ואמרו לי שהרופא שאמור לגמור את הטיפול לא נמצא, אך רופא אחר יראה אותי היות ויש לי כאבים, וכשראה אמר שאין מה לעשות וצריך לעקור את השן,הוא התחיל לעקור ובמשך שעה ניסה לעקור ועקר חלק, אך לא הצליח לגמור את העקירה אל אף שעבד ע"ז במשך שעה, השעה אז היתה 8 בערב והוא אמר לי סע מיד[ללא עיכוב] לבה"ח [טען שזה איזה סוג שן שמחוברת לעצם]נסעתי בבהילות לבי"ח וכידוע בבה"ח עד שמתקבלים במיון ושלחו אותי למח פה ולסת ושם אמרה הרופאה שהם לא עוקרים שינים בלילה וכל רופא אמור לדעת את זה,שאין עקירות בלילה,והיות וזה היה יום חמישי אז רק ביום ראשון אני יכול לבוא למרפאת ביה"ח והיות וזה לא נקרא דחוף אז כנראה אני יצטרך להמתין בתור שבדרך כלל הוא עומד על כחודש למרות שחצי שן כבר היתה עקורה [יותר נכון כל החלק העליון של השן היה עקור ורק החלק שבתוך החניכיים היה]יצא שכמעט חצי לילה בילתי בבה"ח, ביום ראשון החלטתי שאני הולךלמרפאת שינים רגילה אחרת ושם הרופא אמר לי שהוא לא יעקור לי עכשיו כי כל המקום פצוע שאני יחכה שבוע ואז באתי ובתוך שני דקות הוא עקר את השן בעקירה רגילה ללא כל בעיה אני מרגיש שהיתה פה רשלנות בכל הטיפול בשן 1שן לא אמורה להישבר בצורה שיהיו צריכים לעקור אותה לאחר שבוע של התחלת טיפול שורש, יתכן שזה קרה כי כמו שאני זוכר פעם כשעשו לי טיפול שורש שמו בשעת הטיפול כזה מגן מברזל על השן בשעת הטיפול כנראה כדי שהשן לא תשבר בעת הניקוי של השן ופה הרופא לא שם כזה, גם שחוחתי ע"ז בדרך אגב עם איזה רופא שיניים והוא אמר לי ששבר קורה לפעמים בגלל שלא ממלאים טוב את השן בעת הטיפול שורש 2 גם כשכבר עקרו את השן כל מהלך העקירה היתה ברשלנות גם כי לפי מה שהוברר מהסוף שהרופא עקר אותה בשני דקות, זה אומר שמה שהרופא הראשון עינה אותי שעה עם נסיונותיו לעקור זה פשוט חוסר מקצועיות מצידו וגם זה שהוא שלח אותי לבי"ח לבילוי של חצי לילה היה לא במקום, מלבד זאת ששבוע הסתובבתי אח"ז עם שן חצי עקורה הרגשה לא נוחה אשמח לקבל את חוו"ד בענין בברכה ובתודה יהודה

רשלנות בטיפול ????

איני יכול לדעת אם היתה רשלנות בטיפול או לא כי פרטי המקרה אינם לפני (סיפור בלבד אינו מספיק יש צורך גם בבדיקה קלינית ובצילומים). אבל יש כמה נקודות הראויות להתיחסות: א. החלטתך לדחות את הטיפול ולא לבצע את טיפול השורש במועד שנקבע לך ללא ספק יצרה סיבוך של המצב ומורכבות רבה יותר שלו שיתכן שהיא זו שהביאה לחוסר היכולת להציל את השן ולמורכבות רבה יותר של העקירה. כעקרון - בעיות שיניים שלא מטופלות רק הולכות ומסתבכות !! ב. ישנם מצבים בהם העקירה עלולה להיות מורכבת. לא תמיד ניתן לדעת זאת מראש. טוב עשה הרופא שהפנה אותך לכירורג פה ולסת כשראה כי ביצוע העקירה הוא מעבר ליכולתו. בשביל זה יש רופאים מומחים ג. שיניים לאחר טיפול שורש הינם פריכות ולעיתים קרובות נשברות לחלקים תוך כדי הנסיון לעוקרם - לא תמיד זה קל. ד. העובדה שלאחר שבוע השן נעקרה בקלות אינה מעידה בשום דרך על ביצוע לא נכון של מהלך העקירה בפעם הראשונה. יתכן מאוד (בנוסף לכישורי הרופא כמובן) שהבצקת שהתפתחה באזור העקירה במהלך השבוע סייעה מאוד להוצאת יתר חלקי השן השבורים

למעלה