חשש לשמיעה לקויה

michalfg

New member
חשש לשמיעה לקויה

אנחנו חוששים שהבת שלנו (בת ארבעה וחצי חודשים לא שומעת). אנחנו יכולים לקרוא לה ממש קרוב לאוזן והיא לא תגיב בכלל. זה לא חד משתמעי - לפעמים מגיבה לפעמים לא. לרעשים חזקים (כמו למשל טריקת דלת) היא כן מגיבה. באופן טבעי זה מדאיג. התחלתנו קצת לברר על בדיקות בגיל הזה וכל אחד אומר לנו משהו אחר. אומנם אנחנו הולכים היום לרופאת אף-אוזן-גרון אבל רציתי לדעת האם הבדיקה (BERA) נעשית בהרדמה מלאה? חלקית? או סתם כשהיא ישנה? סליחה על האורך אבל אנחנו מאוד מודאגים. תודה

michalfg

New member
תוספת

היינו בבדיקה אצל הרופאה שאמרה שאם ילדנו באיכילוב אין לנו מה לדאוג כי עושים בדיקת שמיעה כשהם נולדים. זה נכון? בנוסף היא אמרה שאין צורך בבדיקת BERA כי היא עם הרדמה ורק כדי שלא נהיה לחוצים שלחה אותנו לבדיקת שמיעה רגילה בבי"ח מאיר. מה דעתך?

בדיקת שמיה

לא נכון, באיכילוב לא עושים בדיקות שמיעה לאחר הלידה. גם בבתי חולים בהם כן עושים , עדיין תוצאות הבדיקה אינם סופיות, מדובר בס"הכ בבדיקת מיון. אפשר לבצע בדיקות מקדימות , אך כפי שאמרתי קודם הבדיקה הקובעת היא bera. דר מילה ברק

בדיקת שמיעה

אני מניחה שקיבלתם כבר הסבר מרופא אאג. כן, BERA היא הבדיקה הקובעת. על מנת לבצע את הבדיקה בתנאים טובים יש צורך שהתינור ישן. אם אפשר להסיג שינה ללא הרדמה בוודאי שאין הכרח בכך. גם כאשר מדברים על הרדמה מדברים על חומר הרגעה ולא על הרדמה כמו זו שלצורך נתוחים. בהצלחה דר' מילה ברק

michalfg

New member
עדכונים

בהמלצת רופאת אף אוזן גרון "כדי שנירגע" עשינו בדיקת שמיעה בבית חולים מאיר שאני לא זוכרת את שמה אבל היא לא BERA. היא לא המליצה על BERA בשלב זה. הבדיקה היתה מצויינת אבל כמו שהבנו היא בודקת רק בעיות פרפריליות ולא אם יש בעיה בין המוח לאוזן. לטענתם היא מכסה 98% מהמקרים. ואת שאר המקרים (שהם הקשים יותר - כמו חרשות מוחלטת, מה שלא נראה לי המצב אצלנו בטוח) ניתן לגלות רק ב-BERA ואם אנחנו בכל זאת לחוצים אז שנעשה. בגלל שלדעתם המקצועית זה לא דחוף יש לנו תור לעוד 4 חודשים... מקרים דחופים זה רק כאלה שלא עוברים את הבדיקה הראשונה. מה את אומרת?

למעלה