חתולה בררנית

חתולה בררנית

היי,
יש לי חתולה בת 9 שמקבלת מזון היפואלרגני ותרופות נגד לימפומה מזה שנתיים.
בחודשים האחרונים היא נעשתה בררנית לגבי האוכל. כשאני פותח שק חדש של אוכל יבש היא אוכלת ממנו כמה ימים ואז מאבדת בו עניין. אותו דבר לגבי ה-pill pockets שאני נותן להם עם הכדורים.
במשך תקופה מסוימת נתתי לה מזון רטוב עד שהיא הסכימה לחזור למזון יבש. אני מעדיף לא לחזור לתת לה מזון רטוב כי זה אומר שאני צריך לתת לה אוכל לעיתים קרובות יותר ומונע ממני לעזוב את הבית ליותר מכמה שעות.
מישהו מכיר את הבעיה הזאת? יש הצעות איך להתמודד?
תודה,
חן

Yukita

Active member
מנהל
כדי להבהיר מעט את התמונה

האם היית בקשר עם הוטרינר שלך? חתולה שמתחילה להיות בררנית באוכל רפואי כשהיא על תרופות - המחשבה הראשונה שעולה היא שינוי חדש במצב הרפואי שאולי צריך להבדק מצד הרופא המטפל. בדקת את זה?
&nbsp
מעבר לזה, יש סוגים שונים של אוכל רפואי-היפואלרגני, תוצרות שונות, ואם תוצרת אחת איבדה מהאטרקטיביות מבחינת העלמה השעירה, אפשר לנסות אחרת. אצלנו הכלבה על אוכל היפואלרגני ותרופות נגד דלקות מעיים. היא לא אהבה תוצרות מסויימות וכיום אוכלת תוצרת אחרת מאלו שניסינו בהתחלה. גם היו התאמות במינוני תרופות.

תשובה

בפעם הקודמת שזה קרה הוטרינרית הייתה בעד לתת לה מזון רטוב.
אני לא מרבה לקחת את החתולה לבדיקות כי היא פראית עד כדי כך שהבדיקה יכולה להזיק לה יותר מאי-בדיקה.
אני אתייעץ שוב עם הוטרינרית ואשאל לגבי מה שהצעת.
תודה!

גורדיאן

New member
הערה לגבי האוכל היבש:

אני מניח שאתה מודע לכך אבל ליתר ביטחון אציין כי את האוכל היבש כדאי לתת בקערית קטנה יחסית, כך שצריך למלא אותה לפחות פעם או פעמיים ביום. כאשר מניחים כמות גדולה יחסית של אוכל לפני החתולה כל מה שהיא לא אוכלת מיד הופך מבחינתה ללא-טרי מפני שספג את ריחות הבית או קצת התחמצן/נרטב.
רצוי גם להחזיק 2 סוגי אוכל ולמלא את הקערית כל פעם מסוג אחר.
עם הפיל-פוקט זאת בעיה ידועה, לכן יש מזה 2 טעמים וכדאי לתת פעם טעם אחד ופעם את האחר, ולעיתים קרובות גם זה לא עוזר.

תודה

כפי שציינתי זה שינוי של החודשים האחרונים, אם כי כבר החלפתי בעבר את סוג המזון מאותה סיבה. יש לי עוד חתולה שאוכלת את אותו אוכל ושום דבר לא מפריע לה.

למעלה