חתולה בת 16 מריירת,ולא אוכלת כבר יומיים

חתולה בת 16 מריירת,ולא אוכלת כבר יומיים

שלום,
יש לי חתולה פרסית מבוייתת בת 16,שבימים האחרונים הפסיקה לאכול.
ניסיתי לתת לה את כל סוגי האוכל הקיימים בשוק.
עושה רושם שהיא רעבה מאוד,מתקרבת לצלחת מתיישבת לידה ולא נוגעת באוכל.
היום כשהיא כן ניסתה לאכול היא לא הצליחה ללעוס וירקה הכל.
לקחתי אותה לוטרינר אתמול מחשש שיש לה דלקת בחניכיים שגורמת לכאבים המונעים ממנה לאכול.
הוטרינר לא הסכים איתי,וחשב שמדובר במשהו אחר,הציע בדיקות דם,אולטראסאונד, ואינדוסקופיה.
אני לא רוצה להעביר את החתולה שלי הליכים חודרניים ולא נחוצים,היא מבוגרת מאוד..
למישהו קרה מקרה דומה?

הילה.

dimitrygo

Active member
מנהל
מה זאת אומרת "הוטרינר לא הסכים איתי"? האם הוא בדק את החתולה?

בדק את חלל הפה שלה? אם כן אז אין פה עיניין של הסכמה או אי הסכמה. אם הוא לא ראה שום בעיה בפה של החתולה אז כניראה הבעיה היא אחרת וכדי לגלות אותה חייבים לעשות בדיקות.
&nbsp
אני רק רוצה לציין שחתול שלא אוכל מספר ימים עלול לפתח כבד שומני כך שמאוד חשוב לטפל בבעיה כמה שיותר מהר כדי שהחתולה תחזור לאכול.

הוא לא הסכים עם האבחנה שלי

הוא בדק את חלל הפה וטען שאין בעיה.
היום,יום אחרי הבדיקה,השפתיים שלה התנפחו ברמה שהיא לא יכולה לסגור את הפה.
יש פצעון ממש קטנטן ואדום בשפה התחתונה,שלא היה אתמול.
יש ריח רע חריף מהפה, והיא עדיין לא אוכלת :(

Yukita

Active member
מנהל
אם הוא בדק את חלל הפה ולא מצא דלקת

אז מה ברצונך שיגיד?
&nbsp
אם הוא טועה לדעתך, לא בדק כמו שצריך, גשי לוטרינר אחר. נשמע שיש פה תהליך מהיר ולא טוב. לא ברור אם מדובר בדלקת כפי שהערכת, חלקים בתיאור ההדרדרות במצב לא מתאימים. אולי זה לא מה שאת חושבת ואולי כן, אבל צריך אבחון וטיפול.

עדכון-לאחר חוות דעת מוטרינר אחר

אחרי שהחתולה שלי לא אכלה ולא שתתה 48 שעות,החלטתי לקחת אותה לוטרינר חירום.
היא קיבלה עירוי נוזלים,ואנטיביוטיקה...
ולאחר אולטרסאונד גילינו גידול בטחול.
הוטרינר טען שהפצעים בפה והריור הם וירוס חולף,אבל הגידול בטחול לוחץ על הקיבה ולא מאפשר לה לאכול כרגיל.
מישהו מכיר מומחה אולטסאונד באזור הצפון?

Yukita

Active member
מנהל
יש מומחי אולטרסאונד נודדים

באזור שלנו (ירושלים) הוטרינר הזמין עבורנו בזמנו מומחה אולטרסאונד נודד, שמביא את מכשיר האולטרסאונד שלו למרפאה. יצא דבר טוב, כי זה מישהו שמתמחה באולטרסאונד וצבר קילומטראז' משמעותי שכולו ממוקד בפענוח והבנה של התמונה ביחס למצבים רפואיים שונים. לא זכור לי כרגע מה שמו, אבל אם הוא זמין באזורכם אז הוטרינר שלך אמור להכיר אותו. אם לא מכיר, התקשרי לאחד המרכזים הגדולים כמו ביה"ח הוטרינרי בית דגן כדי לקבל המלצה על מישהו באזורכם. עם קצת מזל אולי גם מישהו מהצפון כאן בפורום מכיר שם ספציפי.

דרוש מומחה עם מכשור רציני

לוטרינר שבדק אותה אתמול יש אולטרסאונד נייד.והוא הפנה אותי לבית דגן כי באולטרסאונד שלו אי אפשר לראות בבירור איפה מתחיל ונגמר הגידול.הוא רק יכל לומר לי בביטחון שהגידול נמצא לפחות על חצי טחול,והוא גדול מכילייה.
אני חושבת שאקח אותה לבית דגן.
עד כה לא מצאתי מישהו עם מוניטין בצפון :/
תודה רבה על העזרה !

Yukita

Active member
מנהל
יתכן שקרוב יותר אליכם יש גם את בית ברל

עוד מקום עם כל המיכשור, מרכז רפואי רציני. שניהם נחשבים לטובים.

למעלה