חתולה וגוריה "מתבצרים" בגינה שלי - חושש שתתקוף

skiforce

New member
חתולה וגוריה "מתבצרים" בגינה שלי - חושש שתתקוף

שלום לכולם.
לא כותב כאן בפורום, אלא שיש לי בעיה ואשמח לעצה.
אתמול התקרבתי אל ברז הגינה שלנו כדי להשקות את הגינה, וגיליתי שבסמוך לברז, ליד כל מיני גרוטאות וארגזים, מתכרבלים 3 גורי חתולים ליד אמא שלהם. לא יכולתי להגיע אל הברז כיוון שכבר קרה לנו שחתולה עם גורים תקפה אנשים שהסתובבו בקרבתה.
אבל מה לעשות שעבר עוד יום והגורים עוד שם, והגינה צריכה מים! ויש שם חפצים שלנו שיש בהם שימוש.
ניסיתי לכשכש קצת בצינור מרחוק אבל זה לא עושה עליהם שום רושם.
הגורים יחסית קטנים אבל הם מסתובבים קצת, משחקים אחד עם השני וכו'. לא ממש חסרי אונים.

תודה.

גורדיאן

New member
אם לומר לך את האמת לדעתי אתה צריך להתחשב קצת יותר

בחתולים, עם כל הכבוד לגינה הרגישות שלה הרבה יותר נמוכה מאשר האם וגוריה.
אם יש שם גרוטאות וארגזים המספקים מחסה האם תזיז את הגורים למקום מוסתר יותר אם אנשים יסתובבו שם ויתעסקו עם הברז, חכה שהיא תתרחק קצת ותשקה את הגינה, ואנא אל תתיז עליהם מים.
תוך תקופה קצרה הגורים יגדלו מספיק וכל המשפחה תעזוב את המקום, בבקשה גלה בינתיים סבלנות ואל תפריע להם.

skiforce

New member
אין למישהו איזה טריק בשרוול? לגרום להם איכשהו להתמקם מחדש?

dimitrygo

Active member
מנהל
אם הגורים כבר גדולים מספיק אז אני מניח שהחתולה משאירה אותם

לבד להרבה זמן. תנצל את הזמן הזה כדי להשקות את הגינה ולקחת דברים שאתה צריך.
&nbsp
בד"כ החתולות מעבירות גורים למקומות אחרים בעצמן כל כמה שבועות. אם "תפגין נוכחות" תעשה קצת ראש החתולה תחליט שכדאי להעביר גורים מהגינה שלך.

I Gabe

New member
זאת חתולה או פומת הרים?

לא הייתי דואג יותר מדי מהתקפה כי חתולי רחוב רגילים לנוכחות בני אדם.

בניגוד לעיצות שקיבלת כאן, דעתי שלא תתעסק עם המקום הספציפי בזמן שהאמא הולכת להביא אוכל כי היא עשוייה לנטוש את הגורים ואז יש לך בעייה יותר גדולה. אף אגודה לא מקבלת חתלתולים יונקים כך שבעצם דינם נגזר במקרה כזה.

אם אתה רוצה להיות נחמד, תארגן לאמא קצת אוכל חתולים ומים. הם יתחזקו יותר מהר ויעזבו יותר מהר.

אם תסתובבו בגינה בלי להתקרב ל"קן", האמא תעביר בעצמה את הגורים למקום יותר שקט ובטוח. לאחר שיעזבו, תצטרך לרסס את המקום נגד פרעושים. הגורים הם מדגרות מהלכות לפרעושים. חברות ריסוס לוקחות הרבה כסף על ריסוס כזה ובדרך כלל צריך לרסס פעמיים בהפרש של שבועיים. ברשת הגרעין, לפחות בחנויות הגדולות שלהם, מוכרים חומר ריסוס בנוזל או באבקה ותוכל לרסס לבד.

shirul2

New member
הם בדרך כלל עוברים בעצמם כל כמה ימים..

חתולות בד"כ מעבירות את הגורים כל כמה זמן.. באמת שעדיף לא להתערב ולהשתדל כמה שיותר פשוט להניח להם, כל התערבות יכולה להפחיד אותם, לגרום לגורים להיעלם לאמא מרוב בהלה ואז בכלל אין להם סיכוי לשרוד.. קצת סבלנות, בסוף הם ילכו משם בעצמם..

למעלה