חתולה ושטיחים...

rabbitm

New member
חתולה ושטיחים...

זה זמן רב אני רוצה לקנות שטיח לסלון, להוסיף לו קצת צבע...
השאלה שלי אם זה מומלץ עם חתולה שמסתובבת לה בבית
ואם כן, איזה שטיח עדיף? שערות קצרות? ארוכות?
ראיתי במקרה באחת מתוכניות עיצוב ששמו שם שטיח מזמש, כיון שהיה כלב בבית
והמעצב אמר שזה יותר קל לניקוי.

מה דעתכם?

לדעתי הכי טוב

שטיח מכותנה עבה, יש כאלו ממש יפים, היתרון שלהם זה שאפשר לכבס אותם (עדיף אחרי ניעור/שאיבה קלה), זה פותר גם את עניין השערות וגם את עניין התפתחות הפרעושים. זה גם בריא יותר לנו, לחתול ולסביבה, כי זה עשוי מחומר אורגני מתכלה שלא מוציא כל מיני חלקיקים סינטתיים בעיתיים לאוויר (בגלל זה הם מאוד פופולאריים בחדרי תינוקות).

dimitrygo

Active member
מנהל
אם את מתכוונת להשקיע אלפי שקלים בשטיח אז

ממש לא כדאי. שטיח פשוט וזול ימלא 3 תפקידים: משטח גירוד, מקום רביצה וגם יאגור את הפרווה וימנע מחלק ממנה לעוף בתוך הבית.

לגבי הנקיון אין לי מושג וגם הרבה תלוי בשואב אבק. אני קונה שטיחים שמוכרים בסופרים למיניהם במבצעים של 120-150 ש"ח, משתמש בהם כשנתיים ומחליף.

rabbitm

New member
אני באמת אלך על שטיח זול

אנסה גם לבדוק כמה עולה שטיח מכותנה עבה.
תודה ושנה טובה

sashalola

Well-known member
המלצת שטיחים

הכי כיף לקנות שטיח לא יקר
שאפשר להחליף כשנמאס ובלי ייסורי מצפון
הכי כדאי לקנות שטיח חבלים (ראי בתמונה)
גם נראה מאוד טוב, טבעי, חדשני וכו'
זול ביותר, באופן יחסי, 230x80 בערך = 480 שח באיקאה, אבל לפעמים אפשר למצוא גם באייס או הומסנטר
אפשר למצוא את אותו השטיח בחנויות יוקרה, האריגה יותר אומנותית, הגימור יותר מוקפד וכו' אבל המחיר פי שלוש.
השטיח שלי עומד בהרבה "שימוש ולחצים" של שני חתולי בית קבועים, חתולי אומנה, כלבים אורחים, ואורחים שלפעמים נופל להם מהצלחת, או כוס קפה נשפך
שום דבר לא מדאיג בשטיח הזה
הוא נשאב בקלות, מנוער בלי מאמץ, כלומר לא כבד מדי, אפשר לשפשף כשנשפך יין, או תינוק משתין, או חתול מקיא
מתאים לבתים מעוצבים, לסטודנטים, למי שלא רוצה לדאוג,
בקיצור מומלץ ביותר

נ.ב לא מומלץ לקנות ספה יקרה עם ריפוד בד משובח, כפי שנראה בתמונה, (טירוף של פעם בחיים, נקנה בקסטיאל!)

revitalsa

New member
שואב אבק טוב פותר הרבה בעיות

לי אין שטיחים, אבל יש לי ספה, מיטה וגם לרצפה - שואב אבק איכותי עם מברשת חובטת (במקרה שלי - דייסון) פשוט מוציא את כל השערות ונותן תחושה טובה ונקייה.

גם לי נראה יותר סביר לקנות שטיח זול שאפשר לזרוק כל שנתיים-שלוש. לא כדאי לקנות שטיחים יקרים כשיש חיות מחמד בבית. פעם היה לנו כלב שהחריב תוך שבוע שטיח בשווי של עשרת אלפים ש"ח עם כתמי שתן. חיות פשוט אוהבות להחריב דווקא את הפריטים הכי יקרים :)

daphne86

New member
היי

אני קניתי באיקאה שטיח גדול איזה 3 מטר על 2 ב600 שקל.
מדובר בשטיח בצבע בז עם כיסוי סינטטי, משהו נעים רצח! הכלב נורא אוהב לשכב על זה והחתולים ממש לא מגרדים את הציפורנים על השטיח יש לי שטיח עם שיער קצר שהם עושים את ה"נזקים" שם.
הוא נשאב מאוד בקלות, אבל עם הדייסון שלי הכל נשאב בקלות :)
הכי טוב לכי לאיקאה. יש שם שטיחים איכותיים במחירים סבירים.

למעלה