חתולה חדשה בררנית באוכל

חתולה חדשה בררנית באוכל

אז אימצנו חברה חדשה ומתוקה :)
חברים מסרו לנו את החתולה שלהם עקב רילוקיישן לחו"ל. בת 3, מאוד נעימה וחברותית, כבר יומיים בבית וכרגע נראת מסתגלת. יש רגעים שהיא נראית קצת בסטרס אבל היא מסתובבת בכל הבית, מבקשת ליטופים, ישנה איתנו במיטה ועושה צרכים. אבל יש בעיה קטנה עם האוכל:
שמתי לב שהיא כן אוכלת כמה פעמים ביום, אבל רק אם אני שמה לה אוכל רטוב. באוכל היבש היא לא נוגעת גם אם אני מנסה לערבב לה אותו עם רטוב. היא בוררת אותו ואוכלת מתוכו רק את הרטוב.

כפי שאני נוהגת לומר- חתולים רבים גידלתי ורוממתי :) אבל עכשיו כשאני חושבת על זה, כולם ככלל היו גורים! בחיים לא קיבלתי לידי חתול כבוגר.
אני לא היסטרית כי כפי שאמרתי היא כן אוכלת, אבל הרבה אנשים מסביב אומרים לתת לה רק את האוכל היבש כדי שלא תתרגל לאוכל רטוב (שהוא שמן יותר) וכשהיא תהיה ממש רעבה היא תאכל גם את היבש.

במקרה הצורך כמובן שאפנה לוטרינרית אבל אני מעדיפה לחסוך את זה אם זה מיותר וסתם פינוק.

מה אתם אומרים?

אנ1נא

New member
איך היא אכלה אצל המשפחה ממנה היא הגיעה?

שם היא אכלה אוכל יבש? האם הם נתנו לה מזון רטוב, ובאיזו תדירות? והאם המזון היבש שאתם מספקים לה הוא מאותו הסוג שהיה בביתה הקודם?
אם שיניתם לה את המזון, והיא אכלה את הקודם - קנו את המזון הקודם. אם אתם רוצים לעבור למזון אחר, עשו זאת בהדרגה תוך ערבוב מעט מהחדש יחד עם הרבה מהישן ושינוי היחסים ביניהם לאורך כשבועיים עד למעבר לחדש.
אם זה לא עוזר או אם לא שיניתם מזון, ובהנחה שאין בעיה באיזור הפה (כאבי שיניים, למשל) שמפריעה לאכול אוכל יבש, הייתי מציעה לנסות תקופה ללא מזון רטוב ולראות אם היא אוכלת מהיבש. רק חשוב לשים לב שצום של מספר ימים עלול להיות מסוכן לחתול, לכן אם היא לא אוכלת בכלל תוך יומיים הייתי מפסיקה את הניסוי

Potatoe

New member
חתולים לא יאכלו כלום אם יציבו להם אוכל שלא אוהבים

הם פשוט עושים דיאטה ולא אוכלים כלום, כמובן שזה יזיק להם.
לערבב אוכל שהם מכירים או אוהבים ביחד עם אוכל יבש חדש.

אנ1נא

New member
ברור, לכן שאלתי האם את המזון שהם נותנים לה

היא אכלה עד כה אצל משפחתה שעזבה (כדי לשלול בעיית טעימות שגרמה לה לצום).
בחתולה שהקרקע נשמטה תחת רגליה, שהטריטוריה המוכרת והמשפחה שהיא מכירה ואוהבת נעלמו מחייה, סביר שתהיה תקופת הסתגלות שעשויה לכלול שינויים זמניים בהרגלי האכילה - גם אם המזון לטעמה.
בהתאם לתשובה לשאלות הבירור אפשר יהיה לתת עצות ממוקדות יותר.

הסבר

הם הביאו לנו קופסה קטנה עם קצת אוכל שהיא הייתה אוכלת ועוד אוכל אחר של חתול של ההורים שלהם שנפטר ונשאר שק ענק.
הם אומרים שכל החושיים האחרונים היא הייתה אוכלת את האוכל של הכלב. אני מניחה שזה לא בריא במיוחד אבל שלא הייתה להם שליטה. הם הביאו לה אוכל רטוב סתם בשביל הפינוק להסתגלות בקרוב, אבל גם אם אנחנו מערבבים לה אותו עם האוכל היבש- היא בוררת עם השיניים ואוכלת ממש רק את הרטוב.
עוד לא לקחנו אותה לוטרינר כדי לבדוק אם יש בעיה בפה והאמת שהיא באמת קצת מסריחונת, אבל היא לא מתנהגת כאילו כואב לה או כאילו משהו אחר לא בסדר.
&nbsp
היא כן מחפשת אוכל, היא כן רצה לצלחת, היא כן בהיפראקטיביות קלה ומטיילת ליד המקרר. אני מבינה ממנה שהיא כן רעבה אבל היא לא נוגעת באוכל היבש. החברים הזהירו אותנו שהיא מפונקת ואוכלת רק אם זה טרי. אתמול כששמתי לה טרי היא באמת אכלה כמה ביסים, אבל היום גם כשהחלפתי את כל התכולה ושמתי מנה חדשה- היא רצה לצלחת אבל לא נגעה בכלום.
&nbsp
אין לי בעיה לפנק אותה באוכל רטוב כל יום כל הזמן אם זה מה שהיא אוכלת, אבל אם אני זוכרת נכון זה מאוד שמן ולא בריא להם, לא?
&nbsp
אגב, אותה בעיה קיימת עם המים. היא לא נוגעת בהם! בהתחלה חשבתי שזה בגלל שהצלוחית מנירוסטה והיא מפחדת מההשתקפות, אבל גם כשהעברתי לצלוחית אטומה היא לא נגעה בהם. ושוב, אותה התנהגות. אני רואה שהיא צמאה, היא מייללת שהיא רוצה משהו והולכת לצלחת, אבל שותה ממנה רק אם אני משחקת עם האצבעות במים ועושה "הלוך חזור" עם קש כדי שיהיה רעש.
&nbsp
מה שכן הזוי זה שהיא באה ומבקשת לשתות מהברז!
ממש נעמדת לי על הכיור ומייללת לפתח שלו. כשאני פותחת היא שותה. בהתחלה זה היה חמוד אבל זה לא באמת פרקטי.
היה לי חתול שהיה שותה קבוע ממזרקה עם מים זורמים בבית ואין לי בעיה לקנות מכשיר כזה אבל אני דיי חוששת שזה לא בריא בגלל עובש וחיידקים שמצטברים שם. בסופו של דבר הוא מת מאבנים בכליות ויכול מאוד להיות שזה בגלל זה.
&nbsp
מה שבטוח זה שהיא לא מורעבת. היא כן עושה פיפי וקקי ומתנהגת בעירנות ומשחקת.

אנ1נא

New member
כדאי לבדוק את מצב השיניים, חתולים טובים בלהסתיר בעיות רפואיו

חתול סובל ינסה לא לחשוף את חולשתו, כשאנחנו מבחינים בסימנים התנהגותיים זה אומר שהמצב די חמור - הם מצויינים בהסתרת כאב.
אכן לא בריא להסתמך על מזון של כלבים לאורך זמן, חסרה בו חומצת אמינו חיונית לחתולים שכלבים ובני אדם לא זקוקים לאספקה שלה דרך המזון - היא מיוצרת בגופנו (ובגוף הכלב).
לא טוב גם להסתמך על שימורים כתזונה מרכזית, הם פחות מזינים.
מזרקה נשמעת לי רעיון טוב להגברת שתיה. אם אני לא טועה יש מסננים אותם מחליפים אחת לתקופה מסויימת.
לגבי המזון - שוב, אחרי שלילת בעיית שיניים או פתרונה אם קיימת - אם גם את המזון המוכר לה מהבית היא לא ששה לאכול, שווה לחפש מזון עם טעימות גבוהה יותר (אבל איכותי. יש כאלה שהם טעימים מאד אך לא איכותיים, דוגמת פריסקיס המכיל חומרי טעם וריח מפתים ואפילו צבעי מאכל לקינוח)

עדכון לגבי אוכל וביקור אצל הוט

תודה רבה על ההתעניינות:)
&nbsp
בימים שעברו שמתי לב שקערית האוכל לאט לאט מתרוקנת, כמובן ששמחתי.
היא התחילה לאכול את האוכל שאני שמה לה, זה שק ענק שקיבלנו מחתול אחר שנפטר כפי שציינתי.
מסתבר שזה אוכל דיאטטי, רויאל קנין שרשום עליו veterinary diet, urinary s/0. לא בטוחה מה זה אומר, אבל היא זורמת על זה. אני מניחה שאם זה דיאטטי זה טוב, לא?
היא כן כבר ניגשת לקערה בזמנה החופשי וגם כשאני ממלאת לה מחדש היא מתרגשת ורצה לאכול.
לגבי השתיה נראה שהיא שותה בסדר, "תפסתי אותה על חם" כמה פעמים אבל היא עדיין מעדיפה את הברז.היא מבקשת פחות לשתות ממנו, אבל אני בכל זאת פותחת לה בבקרים לפעמים כשאני במקלחת בשביל הפינוק.
הצרכים נראים תקינים...
&nbsp
אני כן רוצה ללכת לחפש לה מתקן למים זורמים עם מסנן, פשוט תלוי כמה זה יעלה ועד כמה הוט יגיד שזה בטוח לשימוש ושאין סכנה של עובש/אבנית/שאר חולירות. אולי אתם יודעים לגבי מחירים?
לגבי ביקור אצל הוטרינר- אני מעדיפה לחכות עם זה כמה שבועות כדי שההסתגלות תעבור לה חלק ולא לגרום לה לטראומה מיותרת עם נסיעה, מנשא וריחות מאיימים רק בשביל בדיקה שגרתית. זה יכול לחכות עוד קצת. אני מעדיפה שקודם כל תרגיש בטוחה בבית.
&nbsp
אגב, אם יש לכם המלצות למשחקים, חטיפי פינוק ופינוקים אחרים- אשמח לשמוע המלצות :)

dimitrygo

Active member
מנהל
לגבי מזון - רויאל קנין יורינרי זה לא בדיוק מזון דיאטטי אלא

מזון רפואי לחתולים עם בעיות במערכת השתן. למרות שרוב הוטרינרים טוענים שאפשר לתת אותו גם לחתולים בריאים אני לא רואה סיבה מיוחדת לתת מזון רפואי לחתולים ביריאים. אגב על איזה גודל של שק מדובר? קחי בשחבון שאם הוא כבר היה פתוח הרבה זמן וזה שק גדול אז המזון יאבד את טריותו בשלב מסויים או כבר איבד.
&nbsp
לגבי מזרקה - יש כמה סוגים. יש כאלה שיותר דומים לברז עם זרם מים או כאלה שיותר דומים לקערה רגילה אך יש בהם צירקולציה של מים. בשני המקרים אם את דואגת לטריות המים ניתן להחליף אותם כל יום-יומיים ולשטוף את המזרקה. רק צריך לוודא כמובן שניתן לפרק את המרקה בקלות.

השק היה קצת פתוח כי הוא של חתול שנפטר

והוא של 6 קילו, ממש היה מלא כמעט לגמרי. כרגע היא זורמת עם האוכל ממש אז אני לא רואה סיבה להחליף, לפחות עד שהוא יגמר. אלא אם כן תגידו לי שזה עלול לעשות לה נזק כלשהו.
&nbsp
מה המחירים של המזרקות +-?

למעלה