חתולה חדשה עם כלבה ותיקה

מישי39

New member
חתולה חדשה עם כלבה ותיקה

שלום,

יש לנו כלבה שובבה מאוד ולא קטנה (האסקית), כבר מזה שנתיים וחצי.
לפני כשלושה חדשים הבאנו הביתה חתולה (אז היא היתה בת חדשיים, עכשיו כבר בת חמישה חדשים).
עשינו הכל "לפי הספר", סגרנו אותה בחדר במשך כמעט חודש, עד שהן התרגלו לריח. חשפנו אותן אחת לשניה בהדרגה עד שהתחלנו לשחרר אותה בבית.
הכלבה שלנו לא תוקפנית, אבל מאוד מאוד אנרגטית. היא רואה בחתולה משחק וכל היום רודפת אחריה ופשוט לא נותנת לה מנוחה. כל הפנים שלה כבר שרוטות ולמרות זאת היא לא נרגעת.
היא לא רוצה לפגוע בה, כי החתולה יכולה לאכול לה מהאוכל והיא לא עושה לה כלום, או לפעמים הן עוצרות כדי לרחרח אחת את השניה. אבל הכלבה כנראה פשוט רואה בה משחק ולא מניחה לה לשניה.
זה הגיע למצב שהחתולה פשוט מסכנה, כי היא לא יכולה לעצור לרגע להתפנק, לשחק או לנוח ופשוט אי אפשר לנהל חיים נורמלים בבית, כי כל היום צריך להיות "שוטר" בין הכלבה לחתולה.
כרגע יוצא שהחתולה סגורה בחלק אחד של הבית רוב שעות היום, כדי שיהיה לה קצת שקט אבל נראה לי שהיא נורא מסכנה ככה ועולות מחשבות למסור אותה, כי כרגע פשוט אי אפשר לחיות ככה (הבן שלי כבר חודש נאלץ לישון איתנו בלילה כדי שנוכל לסגור בחדר שלו את החתולה).
אני יודעת שמאוד קשה למצוא בית לחתולים וחשבתי אולי להפוך אותה לחתולת חוץ, ולשים לה אוכל ומקום לינה בכניסה לבית.אבל אני חושבת שבגלל שלא טוב לה אצלנו בגלל הכלבה, היא תברח ולא תחזור.
אשמח לעצות, כי המצב כרגע פשוט בלתי נסבל.

Yukita

Active member
מנהל
כלבה האסקית

זה גזע מאוד אנרגטי, שלמעשה לא כל כך בנוי לחיים בבית העירוני או הפרברי הרגיל. מדובר בכלבים שדורות של ביות לתכלית מסוימת התאימו לריצה למרחקים ארוכים.
&nbsp
רוב בעלי ההאסקים למרבה הצער לא נותנים לכלבים האלה אפיק מתאים להוצאת אנרגיה, ומקבלים תוצאות מהסוג שתיארתם, מצב שבו הכלב מוציא אנרגיה בצורה לא רצויה שמחבלת בסופו של דבר בחיי כל הסובבים.
&nbsp
הפתרון למצב אינו דווקא במסירת החתולה וגם לא בהפיכתה לחתולת חוץ (במה היא אשמה?). הפתרון הוא בבניית אורח חיים נכון לכלבה, כך שתוציא אנרגיות בחוץ ותהיה רגועה יותר בבית, ואז גם יהיה אפשרי ללמד אותה שהחתולה היא לא צעצוע שלה. לכלבים מזן האסקי ודומיהם מומלץ עיסוק בספורט כלבני כגון רכבות כלבים:
&nbsp
https://he.m.wikipedia.org/wiki/רכבות_כלבים
&nbsp
ישנם מאלפים ידועים המשתתפים בפעילות כזו והם יוכלו לייעץ לכם איך להתחיל בצורה בריאה ונכונה לכם ולכלבה: יוסף טויטו, שושנה פורבס ואחרים.
&nbsp
אפשר גם גרסא קצת פחות מתמחה אבל זמינה בדרך כלל לרוב האנשים, והיא לימוד הכלב לרוץ לצדכם כאשר אתם רוכבים על אופניים. גם את זה רצוי לבצע בצורה נכונה ולא סתם לצאת החוצה ולהתחיל לנסוע:
&nbsp
http://www.dogslife.org.il/4505-2/4483-2/
&nbsp
סוג אחר של ספורט כלבני הזמין בכמה ערים כמו ראשון לציון הוא ספורט האג'יליטי לכלבים (הכלב לומד לרוץ דרך מסלול מכשולים כיפי לפי פקודות ובשיתוף פעולה עם הבעלים). בזה ראיתי פחות האסקים, הכוכבים הם בעיקר בורדר קולי ודומיהם, אבל ניתן לראות בענף הזה גם הפתעות גדולות מבחינת גזע שמצליחים יפה.
&nbsp
http://www.agility.co.il/
&nbsp
בקיצור, הפוקוס בטיפול בבעיה צריך להיות על הכלבה, ולא רק מפני שהיא כרגע ממררת את החיים לחתולה אלא באופן כללי כדי שתוציא אנרגיות בצורה רצויה שגם מחזקת משמעת וקשב אליכם. אפילו סתם ג'וגינג, עם יש במשפחה מי שעושה, יכול לעזור. בנוסף לזה, עבודה מול מאלף תעזור לכוון אותה להבנה שהחתולה לא מהווה משהו לקפוץ ולרדוף אחריו, גם לא מתוך כוונה טובה.
&nbsp
אסיים באמירה שאצלנו כרגע יש 5 חתולים (3 קבועים, 2 אומנה) ו-2 כלבים לא קטנים (בורדר מעורבת וכנעני מעורב). הם חיים יפה יחד גם מפני שאני מקדישה את המאמץ לספק להם פעילות ועניין מסוג שרצוי לי - ולא משאירה להם להחליט לבד איך לפרק את הבית או זה את זה אם משעמם להם. כן, זה דורש מאמץ. כן, כשמאמצים כלב מאוד אנרגטי, צריך לעבוד עם האנרגיות הללו.

מישי39

New member
האסקית

קצת מיהרת לקפוץ למסקנות :) אנחנו גרים בקיבוץ, הכלבה מוציאה המון אנרגיה וגם רצה לצידינו כשאנחנו רוכבים באופניים.(זאת לא ההאסקית הראשונה שלנו, היתה לנו אחת גזעית לפניה 13 שנים), אבל נדמה שהאנרגיה לא נגמרת לה (זה יותר ענייין של אופי ילדותי מאורח חיים).

בכל מקרה התייעצתי גם בפורום כלבים, אולי שם אקבל טיפים בעניין.

דרורפפ

New member
האם מדובר בתקופה של חודשיים?

שלום, אני מנסה להבין כמה זמן התהליך נמשך- האם מדובר בתקופה של חודשיים?

ציינת שבלילות אתם נאלצים להפריד ביניהם, האם גם במשך היום יש הפרדה דומה?

מה לגבי מקום גבוה, מדפים, וכו', שיאפשרו לחתולה 'להתרחק'- האם קיים?

לגבי הנושא של השריטות שציינת, למען האמת אני אישית הייתי מאוד חושש וכנראה שלא הייתי ממשיך בתהליך.

אם את מגיעה למסקנה שהניסוי נכשל, ואת מעוניינת לגדל את החתולה בחוץ, אני חושב שקודם כל כדאי להרגיל אותה לאכול ארוחות (ללא מזון נגיש כל הזמן). על הדרך הייתי מלמד אותה צליל חזק וייחודי כדי שתלמד שזו קריאה לבוא לאכול- במידה והיא בחוץ ומרוחקת מכם.

מישי39

New member
3 חדשים

תודה על התשובה. מדובר בתקופה של שלושה חדשים בדיוק.
סידרנו לחתולה מקום גבוה, אבל משום מה היא לא נשארת שם וישר כשרואה את הכלבה יורדת למטה. היא רוצה להסתובב בבית ולא מסכימה להשאר במקום.
במשך היום הן בערך כשעתיים יחד (עד שאנחנו נשברים ומפרידים כוחות כי אי אפשר לזוז בבית).

Yukita

Active member
מנהל
מצוין שאתם מוציאים לה אנרגיה

אם האנרגיה "לא נגמרת" - יתכן שכן כדאי לפנות לכיוון של ספורט מובנה.
&nbsp
עדיין הבעיה היא בכלבה ולא בחתולה, ורצוי לעבוד עם הכלבה על התנהגות נכונה בסביבת החתולה (בשלב זה, עם מאלף - כיוון ששלושה חודשים מבהירים שדפוס ההתנהלות הטבעי בבית לא מייצר את ההתנהגות הנכונה. נא לא לקפוץ ולראות בזה האשמה, זו לא האשמה - יש דברים שאנחנו פשוט לא רואים ולא מרגישים וצריך עזרה מבחוץ כדי לפתור).
&nbsp
&nbsp

דרורפפ

New member
מהי ההתנהגות הנכונה לכלב?

למען האמת אני לא מבין מהי ההתנהגות הנכונה לכלב שרוצה לשחק עם חבר שנמצא בשטח המחיה שלו.

אם הכלב היה תוקף, אז אני מניח שהיה קל לתייג זאת כהתנהגות לא נכונה/רצויה. מה תהיה מטרת האילוף? להיות אפאתי לגירוי כה חזק וטבעי?

למען האמת אני חושב שיותר קל לתייג את ההתנהגות של החתולה כהתנהגות לא נכונה...

Yukita

Active member
מנהל
בהחלט לא

החתולה בסדר. היא פוחדת מהזינוקים והרדיפות של חיה גדולה ממנה בהרבה. זה לגיטימי לחלוטין. לא לגיטימי מצד הכלבה לא להבין את הרמז ולרכך את ההתנהגות שלה.
&nbsp
הרי כלב שמזנק כל הזמן על אנשים, גם אם בהתלהבות ומתוך רצון לשחק, לא יתקבל בברכה. מלמדים אותו לא לעשות את זה, כי אחרת נהיה קשה לחיות איתו. גם הכלבה הזאת צריכה ללמוד גבולות בכל הקשור לחתולה, כדי ששתיהן יוכלו ליהנות מהחיים במרחב אחד.

דרורפפ

New member
אני חושב שהמשוואה הזו לא הוגנת

בגדול, המשוואה הזו מתירה לחתולים לתקוף כשמשחקים איתם, והם טועים לראות זאת כ-איום, בעוד שלכלב הידידותי אסור לטעות- הוא צריך להבין רמזים ולשנות את התנהגותו.

חתול בוגר ידידותי מעוניין לשחק עם חברו- גור כלבים, הגור 'טועה' ורואה במשחק כאיום, וכתוצאה מכך תוקף את החתול באכזריות. גם במקרה הזה החתול הידידותי הוא 'הבעייתי'? הוא צריך לשנות את ההתנהגות שלו?

אין לי בעיה עם הרעיון שאולי יותר קל לשנות את ההתנהגות של הכלב, אין לי בעיה עם הרעיון שטכנית הכלב יותר 'גדול וחזק'... אבל להפוך את הכלב הידידותי לגורם 'הבעייתי' קצת לא הוגן.

Yukita

Active member
מנהל
העולם לא הוגן

והסיפור הפשוט הוא שזה לא שהחתולה רודפת אחרי הכלבה ומנסה לתקוף אותה, אלא שהכלבה מתעקשת לכפות את עצמה על החתולה.
&nbsp
בני האדם צריכים להתערב, ולהבהיר לכלבה שזה אסור. כמו שאסור לה x,y,z דברים אחרים פשוט מפני שהם לא נוחים למי שחי איתה. כמו שלילד שלך לא תרשה לעשות ככל העולה על רוחו רק כי "הוא ידידותי". בקיצור, כי בחיים יש מגבלות וצריך לחיות ביחד.

Yukita

Active member
מנהל
דרוש מגע

אם תוכל איכשהו לתפוס את הניילון אולי תוכל לשחרר את החתול. "רעיון יצירתי" ללא מגע? כמו מה, טלקינזיס?

למעלה