חתולה חדשה... שאלות ותהיות, אשמח לעזרתכם!

חתולה חדשה... שאלות ותהיות, אשמח לעזרתכם!

שלום לכולם,
לפני יומיים אימצנו חתולה יפהפיה, בריטית, גורה בת 4 חודשים. עדיין לא מחוסנת ולא מעוקרת.
בבית ממנו היא באה היו עוד 15 חתולים, בוגרים וגורים. אצלנו היא המלכה היחידה :)

העניין הוא שמהרגע שהיא הגיעה היא לא אוכלת ולא שותה. שמתי לה מים (ואני מחליפה אותם לפחות פעמיים ביום) אבל לא נראה שיש תנודה. שמתי לה רויאל קנין בקערה וגם שם אין תזוזה. היום אפילו פתחתי לה אוכל רטוב (שבעלת החתול הקודמת נתנה לי) והיא לא נגעה בו

היא די מפוחדת, מוצאת לה כל מיני מקומות חשוכים להתחבא בהם אבל אתמול בערב היא יצאה מהמחבוא שלה ויללה קצת, ואז אפילו נתנה לי ללטף אותה ונראה שנהנתה.

בלילות היא מייללת הרבה, בלילה הראשון סגרנו את הדלת לחדר שינה ופשוט קמנו אליה, עד שהחלטנו שמספיק והתעלמנו. בלילה השני פתחנו את הדלת והיא נכנסה, תוך כדי יללות, עשתה סיבוב, ניסתה לקפוץ על המיטה (פה היא שברה את בעלי) ואז סגרנו שוב את החדר, והתעלמנו (או לפחות ניסינו. אני לא מצליחה להרדם מרוב שקשה לי לשמוע אותה
). בכל מקרה אנחנו לא מעוניינים שהיא תישן איתנו אז הבנתי שהדבר הנכון הוא לסגור את הדלת ולהתמיד בכך.

השאלה היא -
1. למה היא לא אוכלת? זה ממש מדאיג אותי! יומיים שלמים בלי אוכל ומים? אולי היא אוכלת קצת או שותה כשאנחנו לא בבית/ישנים?
2. היא לא עושה צרכים. אתמול ראיתי טביעות רגל שלה בארגז, כך שהיא כן מטיילת שם, אבל לא עשתה כלום.
3. היא כמעט כל היום מתחבאת. עכשיו היא מצאה לה איזה מקום מתחת לספה וממש לא ניתן להגיע אליה. אני דואגת לה... אולי היא עצובה?
כמה זמן אמורה לקחת התאקלמות אצל גורה כמוה?

חשוב לציין שאני ממש לא מנסה לכפות עליה דברים בכוח או להוציא אותה מהמחבוא שלה. אני מניחה שכשהיא תהיה מוכנה היא תעשה זאת לבד. (אין בזאת כדי לומר שאני לא דואגת את נפשי למוות, כן? :) ).
תודה למי שקרא את המגילה!

dimitrygo

Active member
מנהל
זה מצב די טבעי, היא צריכה להתרגל למקום החדש וזה עשוי לקחת

מספר ימים.
&nbsp
כדאי להציע לה לפחות בהתחלה מזון שהיא רגילה אליו. את הקערות עם מזון ומים כדאי לשים קרוב למקומות מחבוא שלה.
&nbsp
אתם עושים נכון מאוד שלא כופים עליה אינטראקציה איתכם. מצד שני אם היא כן יוצאת ולא מתחבאת אז אפשר לנסות לשחק איתה במשחקים שמאפשרים מרחק ביניכם, למשל שרוך, חוט שקשור בקצה שלו משהו כמו נייר מקופל, חכה חתולים אם יש לכם או/ו סתם לזרוק לכיוון שלה דברים קטנים כמו פקק וכו'.

למעלה