חתולה חטפנית אוכל

sharonei1

New member
חתולה חטפנית אוכל

הגורה שלי (בערך 8 חודשים) נהייתה מורעבת כל הזמן (למרות שמקבלת אוכל רטוב ויבש כל הזמן) והפכה להיות חטפנית אוכל
היא חוצפנית אם מישהוא אוכל משהוא שהיא אוהבת היא לרב עולה על השולחן ומנסה לקחת את האוכל
אם מישהוא אוכל פסטרמה היא מתחרפנת לגמריי ולא נרגעת עד שמקבלת חתיכה
התחילה לאכול גם לפעמים שטויות כמו בורקס פיצה מילקי וכדו (רב הזמן אוכלת את האוכל שלה)
אציין שהיא לא יותר מידיי אגרסיבית אם מורידים אותה מהשולחן פעמיים שלוש היא נירגעת
האם זה בסדר ?

Yukita

Active member
מנהל
כתבת

"אם מורידים אותה מהשולחן פעמיים שלוש נרגעת"
&nbsp
זו התשובה שלך. כל השטויות שהזכרת שהיא אוכלת זה לא מרעב, כי יש לה אוכל שלה זמין. פשוט לא לתת לה. אם תתמידו, היא תפסיק.

sharonei1

New member
האם מזיק לה פעם בכמה ימים לאכול קצת פיצה או פסטרמה

ידוע לי שמאכלים עם שום אסור לתת לה
הפיצה היא קצת לוקחת מהגבינה למעלה
האמת אני דיי נהנה לראות אותה פעם בכמה ימים משתעשעת ומתרגשת ככה עם אוכל קצת אחר ממה שהיא רגילה באם זה לא מזיק

Yukita

Active member
מנהל
למי?

אם לך לא מפריע, אז אין בעיה.
&nbsp
אם לך כן מפריע, יש בעיה.

sharonei1

New member
לי לא מפריע אני דווקא נהנה מזה זה חלק מהאופי שלה

להיות קצת מעצבנת
ומצחיק להתסכל עליה מתאמצת לקחת את האוכל ואז איך היא מתענגת
יש מצב אחד שכן מפריע אם אנחנו לבד ואני אוכל ארוחה בשרית והיא מאוד מתגרה אז היא מסתובבת לי לייד הצלחת הלוך ושוב במצבים כאלה אני סוגר את הדלת ואוכל לבד או שם לה קצת בקערה שלה

אלישבע777

Well-known member
מצטרפת לדעתה של יוקיטה ומוסיפה משלי

חתולים הם חיות של הרגלים. אם התנהגות מסויימת, מוזרה או לא רצויה, התקבעה אצלם - קשה מאוד להרגיל אותם אחרת. החתולה היא אומנם גורה, אבל כבר גורה גדולה. יתכן שיהיה קשה לשנות את התנהגותה, אבל אל תתייאשו.
המצב כרגע אינו טוב. החתולה היא אשר שולטת בכם ועשה מה שהיא רוצה, בנוסף היא זוללת מזון שאינו טוב לה, אם היא תהיה שמנה מדי, היא עלולה גם למעוד לפעמים תוך כדי קפיצה. אני מניחה שהיא גם גונבת מזון, אם אין עליו השגחה.

אם זה לא מפריע לכם, אז הכל בסדר ( מאידך, בטוח שזה קצת מפריע, או אתם חוששים שזה יפריע, שאם לא כן, לא הייתם כותבים לפורום).
אם זה כן מפריע או עלול להפריע, אתם צריכים להיות מאוד אסרטיבים איתה. ללמד אותה בצורה חד משמעית שאין אוכל אחר, פרט לאוכל שבצלחת שלה! אין לחטוף מהשולחן ואין לתת לה מזון של בני אדם. אם לקחה - תקחו לה מייד. הסלחנות שלכם, הרגילה אותה שהכל מותר. אולי נהגתם בצורה לא עקבית - פעם סלחתם לה, או נתתם לה לחטוף ופעם לא וזה לימד אותה, שעליה להיות זריזה מכם ולעשות את זה מהר.
שם המשחק הוא גם עקביות. אסור בכלל להתיר לה לפעמים לחטוף מזון. אתם צריכים לקבוע את הכללים הרצויים לכם, ואחרי שתקבעו אותם לעצמכם - תיישמו אותם לחתולה. בכל מקרה, אל תפרו את הכללים שקבעתם, חתולים זוכרים את זה זמן רב. להם יש המון סבלנות וכל הזמן שבעולם. הם יודעים שאם הם יתמידו וינדנדו, אתם תוותרו לה. לכן - לא לוותר. כל ויתור, יגרום לכך שזמן הקניית ההרגלים החדשים יתארך בעוד כמה חודשים!

בקיצור, החתולה עכשו צריכה לעבור תהליך גמילה מאובססיה. זה לא פשוט. עלול לקחת הרבה זמן. היא צעירה ויתכן שאם תתמידו, זה ישתפר. היא תמשיך לנסות את מזלה, עוד ועוד. אל תייאשו. זה לטובתה וגם לטובתכם!!!

dimitrygo

Active member
מנהל
אתה צריך להבין שחתול, למרות שהוא כביכול חיית מחמד, הוא עדיין

טורף ועדיין חיה. בטבע מי ששולט הוא זה שאוכל ראשון, כך זה בכל להקה.
אתה, חתול וכל בני הבית זה הלהקה ואם אתה מוותר לחתול באופן כללי ובמיוחד בכל מה שקשור לאוכל הוא זה ששולט בלהקה.
בחתחלה זה יכול לא להפריע לך או אפילו להיות נחמד אבל בעתיד זה יכול להיות פתח לצרות. לכן חתול מהחתחלה צריך לדעת את מיקומו בלהקה.
זה אומר קודם כל שהוא לא לא מפריע לכם לאכול ולא מקבל שום אוכל מהשולחן בזמן שאתם אוכלים. אתה רוצה לפנק אותו במשהו שאתם אוכלים? תשים בצד ותתן לו רק אחרי שאתם מסיימים לאכול.
א) זה יפתור את ביעת ההתנהגות הנוכחית וימנע בעיות עתידיות
ב) זה יאפשר לך לשלוט במה שהוא אוכל

sharonei1

New member
תודה רבה לא חשבתי על זה

אעמיד אותה במקומה
אחרת זה יחמיר

למעלה