חתולה לא מתנקה

ellabela1984

New member
חתולה לא מתנקה

היי, אימצתי גורת חתולים בת חודש מהרחוב.
היא אצלי כבר חודש וחצי והיא כמעט ולא מתנקה. היא מנקה טיפה את הכפות הרגליים והידיים וזהו. תמיד יש לה נזלת ותמיד לכלוך בעניים ובאופן כללי יש לה ריח פחות נעים. להורים שלי יש 2 חתולים שכל היום רק מתנקים... אני יודעת שזה כנראה כי היא נותקה מאמא שלה בגיל צעיר אבל השאלה איך אני גורמת לה להתנקות?

Yukita

Active member
מנהל
בגיל כזה

היא באמת מאוד צעירה. האם לקחת אותה לוטרינר כדי לעבור בדיקה כללית ובהמשך גם חיסונים?
&nbsp
אם היא הגיעה אלייך בגיל חודש, ויש לה נזלת ולכלוך בעיניים שלא עוברים, זה מעיד על מערכת חיסונית קצת חלשה. תזונה טובה וטיפול טוב אמורים לעזור בהדרגה לצאת מזה, אבל חשוב שוטרינר יוודא שאין דלקת עיניים פעילה ויתן לה תילוע בהתאם לגילה (בגילאים צעירים כאלה התילוע ניתן בסירופ). אפשר בהחלט לעזור לה להתנקות בצורה נעימה בעזרת מטלית לחה (אפשר לקחת מטלית יבשה, להתחיל מליטופים עם המטלית בלי הרטבה שלה עד שהגורה תתרגל, ואז להרטיב קלות במים פושרים ונעימים וקצת לנקות כמו לשון של אמא). אפשר גם להרגיל להברשה, בעזרת מברשת קטנה לחתולים, בהתחלה מאוד בעדינות ובמגע קל כדי שיהיה לה נעים והיא לא תפתח אנטי.
&nbsp
בעיקר בגילאים האלה צריך סבלנות. ההשפעות של ניתוק בגיל צעיר מהאם וחיים ברחוב בתנאים לא טובים לא נעלמות בבת אחת.

ellabela1984

New member
בטיפול

היא הייתה אצל וטרינר ועברה בדיקה כללית וכן טיפול נגד תולעים .... היא אוכלת מצויינת ועושה קקי טוב מאוד.... קראתי פשוט סיפורי זוועה בנושא אז רק רציתי לוודא אם יש משהו שאני יכולה לעשות .... אמתין בסבלנות ואנסה את הטיפים שלך. תודה

ארמורגם

New member
הבעיה היא לא הניקיון, אלא הנזלת והעיניים

בגלל הדברים האלה היא לא מתנקה (בהנחה שהיא אמורה כבר להתנקות בגיל הזה).
היא חולה, ולכן כנראה לא מרגישה את הצורך להתנקות.
צריך לטפל במחלה וכשתבריא בתקווה תתחיל להתנקות.
אין סיבה שחתול בייתי יסתובב חודש וחצי עם נזלת והפרשות מהעיניים.

ellabela1984

New member
היא לא חולה

יש לך לכלוכים בעין משינה כמו שלנו יש וכמו שכלבה שלי יש. זאת לא מוגלה. הנזלת היא לא נזלת נוזלית שנוזלת כל היום. כנראה האף קצת רטוב היא משחקת הריצפה וכאלה ונתפס על זה לכלוך וזה הופך לשחור. גידלתי כמה וכמה חתולים בחיי אני יודעת זו בעיה רפואית ומתי היא התנהגותית... מקריאה ברשת נאמר זה קורה כי הגורה נלקחה מאמא שלה מוקדם מידי ולא ראתה אותה מתנקה ואין לה בבית חתולים ללמוד מהם

ellabela1984

New member
תמונה

יש לה קצת לכלוך שחור כי היא שיחקה עם העציץ בבוקר אבל הכוונה יותר לאף... ניתן לראות את ההצטברות של הלכלוך השחור....או שאני הוזה אבל לי זה לא נראה כמו נזלת.....בכל מקרה אם לא אנקה אותה כך היא תשאר עם הלכלוכים השחורים.

Yukita

Active member
מנהל
חמודה!

קודם כל היא באמת מוצ'אצ'ה חמודה ביותר!
&nbsp
עכשיו שאנו רואים תמונה, זה ממש לא נראה בדרגת החומרה העולה מהפוסט שפתח את השירשור (כמו שאומרים, תמונה שווה אלף מילים...). היא אכן נראית בריאה לגמרי. אם זו רמת הנקיון הרגילה שלה, היא גם די נקיה. אם לא נראה לך שהיא רוחצת את עצמה, אפשר לנסות את הטיפים של הדמיית לשון של אמא כדי לגרות אותה לניקוי עצמי.
&nbsp
אולי דאגת כבר לפירעוש - השחורים הקטנים זה לא קקי של פרעושים? כדאי להסתכל היטב ולוודא. בכל מקרה, ענייני נזלת קטנים (לא נזלת נוזלת ונוטפת של חולי ממש אלא לכלוכים סביב הנחיריים) בדרך כלל מסתדרים לאיטם ככל שהגור גדל לתוך תנאים טובים מבחינת סביבה ומזון.
&nbsp
כמו כן, חתולים לבנים ובגדים לבנים... רואים עליהם כל לכלוך קטן שאולי לא היית מבחינה בו בחתול אחר...

ellabela1984

New member
תגובה מרגיעה!!!

תודה על התגובה המקסימה...היא קיבלה טיפול נגד פרעושים וזה באמת לכלוך של אדמה...היא שיחקה בתוך העציץ וישר צילמתי אותה.
כבר מאתמול מנסה את הדמיית הלשון והיה באמת שיפור קל...אמשיך בהתמדה....מקווה שיסתדר :)
באמת היא החתולה הראשונה שלי שהיא לבנה ואולי אני קצת היסטרית מידי ....נו מה לעשות כמו כל אמא צעירה.
תודה תודה תודה

Yukita

Active member
מנהל

בהצלחה!
&nbsp
אחרי כל העניין, רק אוסיף שכמובן לא כדאי להירדם בשמירה: מהתמונה, הקטנצ'יקית נראית בסדר גמור. עם זאת, רצוי כמובן להמשיך ולעקוב, לשים לב לשינויים, ואם יש החמרה כלשהי בהחלט אפשר לצלם ולשלוח לוטרינר כדי שיגיד אם רצוי לבוא לבדיקה. בשביל זה הוא שם, כדי לייעץ ולטפל בצד הרפואי

&nbsp
גם כדאי להיות מודעים לעוד משהו. המשהו הזה נשמע קצת מפחיד, אבל הוא לא צריך להשפיע על החיים שלכם יותר מדי, רק לעודד מעקב אחרי שינויים: חושבים שלחתולים לבנים יש באופן כללי רגישות גדולה יותר לשמש ולכן צריך לשים לב לדברים כמו שינויים ברקמת האף שיכולים להעיד על גידול סרטני (או מחלות אוטו-אימוניות). גם בחתול לבן לא כל דבר בהכרח מעיד על בעיה בסדר גודל כזה, אך מודעות, מעקב ותגובה מהירה יכולים לשנות הרבה.
&nbsp
אצלי יש חתול לבן ברובו. לפני כמה חודשים ראיתי משהו שנראה לי כמו פצע שהזדהם באף. צילמתי ושלחתי לוטרינר שלנו, שאמר שזה נראה מאוד כמו התופעה שתוארה לעיל. באנו לבדיקה, ומאחר שמראית עין לא היתה חד משמעית נעשתה ביופסיה קטנה. לשמחתנו, לא נמצאו עדויות לתאים סרטניים ובסוף זו אכן היתה דלקת כתוצאה מפציעה, שעברה בסופו של דבר. בכל מקרה כדאי להיות עירניים!

למעלה