חתולה מאושפזת בבית דגן

ShotgunRider

New member
חתולה מאושפזת בבית דגן

שלום רב!

בשישי האחרון שמתי לב כי החתולה שלי (בת 9.5 שנים) התחילה לנשום מהר מאוד ובלית ברירה פיניתי אותה בערב לבית החולים הוטרינרי בבית דגן (מרפאת החירום הקרובה ביותר לאזור מגוריי שפעלה בערב שישי).

לאחר סדרה של בדיקות, נאמר לי שמצבה השתפר והיא מתחילה לנשום סדיר וכי החשש הוא לבעיה בלב. שאלו אותי האם לתת לקרדיולוג לבדוק אותה.
השאלה שלי היא, בהיותי אדם סקפטי וחשדן, האם מדובר במסחטת כספים? יש לציין שכבר שילמתי כ-2500 ש"ח בעבור יומיים אשפוז+הבדיקות והצפי הוא לשלם עוד כ-800 ש"ח עבור בדיקה קרדיולוגית רק בכדי לאבחן. נמסר לי כי ייתכן והבדיקה תעלה חרס וכי בשלב הזה מדובר רק בחשש.

ברצוני לשמוע מחברי הפורום, שלצערם התנסו בעבר במקרים דומים, האם לעשות מבלי למצמץ כל מה שהצוות הרפואי יאמר או שמא יש אלטרנטיבות שפויות יותר?

תודה

Yukita

Active member
מנהל
בלי למצמץ?

כמובן שלא. אתה צריך לשקול מה נראה לך נכון.
&nbsp
עם זאת, אני אישית לא בדעה שמדובר במסחטת כספים גרידא. זה עולה הרבה - כי זו רפואה פרטית. הם ממלאים את תפקידם - לתת לך את כל האופציות, והם אמרו לך, לפי מה שכתבת, שהם לא יכולים להבטיח שיהיה איבחון ברור, ובכך היו הגונים ולא סתם דחפו אותך לזרועות הקרדיולוג. הם כן אומרים לך שהם לא יכולים להגיד לך מה הבעיה ולכן גם לא לפתור אותה בלי איבחון, וזה נכון.
&nbsp
אישית, הגעתי עם הכלבה לבית חולים וטרינרי אחר לבדיקת ct עבור בעיה שהוטרינר שלנו לא הצליח לפתור כי לא הצליח לאבחן בבירור (הוא עצמו הפנה אותנו, אחרי שבשלב מסוים הבין שאינו יכול לעשות יותר). עשו לכלבה את הct, שיערו מה ששיערו על בסיס הסריקה, ובכל זאת לא נפתר - למזלנו לא בעיה מסכנת חיים, למרות שנשארנו עם בעיה כרונית קלה שאולי תחמיר בעתיד. בשלב מסוים, כששאלתי מה עכשיו, הציעו לי כל מיני דברים ואני החלטתי לעצור אחרי שבשאלות ובדיונים (גם עם הוטרינר שלנו בבית) החלטתי שסיכויי ההצלחה נמוכים, וזה סתם לטרטר את הכלבה בשביל ניסוי.
&nbsp
עם זאת, לא התרשמתי כלל שמנסים לסחוט אותי או למשוך אותי באף. התרשמתי שמבחינתם, הם שם כדי להציע אופציות - והתפקיד שלנו, בדיוק כמו עבורנו ועבור קרובי משפחתנו האנושיים - להחליט האם לרוץ עם האופציות האלה או לא. יש מי שמרגיש שמשחקים על הרצון שלו לעשות הכל עבור יקירו, ויש מי שמקבל את ההצעות בתור תפקידם של הרופאים להציען. זה תלוי בך.
&nbsp
בשורה תחתונה, אם מדובר בבעיה מסכנת חיים, איבחון זה דבר חשוב. אם לא - אפשר לקחת זמן לשקול. כידוע, ולמרות שזה ממש מצער, גם הכסף הוא שיקול. אי אפשר להגיד שלא.
&nbsp
האם יש לכם גם וטרינר קבוע רגיל שאתה סומך עליו? אם כן,אפשר בהחלט גם להתייעץ איתו ולשאול לדעתו. הוטרינר שלנו לא אומר כן ולא אומר לא כי הוא לא רוצה להחליט במקומי, אבל עם השאלות המתאימות הוא נותן חוות דעת בנוגע למה שידוע לו בעניין סיכויי הצלחה ידועים וכו'.
&nbsp

ShotgunRider

New member
תודה על התגובה המפורטת

לשמחתי, אין לי וטרינר שמכיר את החתולה שלי היות והיא היתה בריאה כל חייה וזוהי הפעם הראשונה שבה היא נזקקת לטיפול רפואי.

אני אכן מבין שהרופאים מבצעים את שליחותם, אך מדיונים כאן בפורום על אותו בית חולים שהזכרתי, קיבלתי את הרושם שקיימת שם מסחטת כספים, ולכן בהיותי חסר נסיון ביקשתי את חוו"ד הגולשים.

תודה רבה לך

Yukita

Active member
מנהל
חכה קצת

ודאי יהיו עוד גולשים שיענו לך, לפחות חלקם יענו תשובה שונה ואולי כן ירגישו שיש מסחטת כספים. אין ספק שהטיפול והאישפוז יקרים מאוד.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני חושב שהתגובות תלויות בשביעות רצון והצלחת הטיפול

ומכיוון שמגיעים לבית החולים הזה לרוב עם מקרים קשים אז כניראה רוב התגובות יהיו די שליליות. אני בעצמי הייתי בבית החולים הזה 3 פעמים וסה"כ אני לא יכול להגיד שיצאתי מרוצה מכל מיני סיבות. ואני גם יכול להגיד שכניראה לא הייתי צריך להגיע לשם בפעם השלישית אבל לא הייתי סולח לעצמי אם ל הייתי עושה את זה.
&nbsp
לדעתי האישית כדאי להמשיך בבדיקות כי החתולה שלך עוד לא מבוגרת מאוד ואם אפשר לאבחן אותה ולתת לה טיפול תומך אז זה יכול לשפר את רמת החיים שלה לשארית חייה.
&nbsp
&nbsp

גורדיאן

New member
כמה נקודות למחשבה:

לדעתי הסכומים שהם גובים מוגזמים מאוד. הסכום הזה היה אולי מוצדק אם:
1. הם מחוללים ניסים (והם לא).
2. אתה בעל אמצעים ולכסף אין משמעות לגביך כשמדובר בחתולה שלך.

בניגוד למה שיוקיטה כתבה, זאת אינה רפואה פרטית, הם בית חולים אוניברסיטאי, כלומר מוסד לימודי שבא לאמן ווטרינרים, דווקא מהם הייתי מצפה לסבסוד ולמחירים זולים, המדיניות שלהם לא ברורה לי בכלל, למרות שאם היית שואל אותם אני בטוח שהיית מקבל תשובה בנוסח 'המדינה לא תומכת בנו מספיק ואנו חייבים לגבות מחירים בהתאם' - אולי הם חייבים, אבל זה לא אומר שהלקוחות צריכים לממן את לימודיהם של הווטרינרים.

נחזור לחתולה שלך: נניח שיש לה בעיה בלב, מה שאינו הפתעה גדולה בהתחשב בגיל המתקדם יחסית שלה, אז למיטב ידיעתי אין לזה ממש תרופה, והחתולה בוודאי לא תעבור השתלת לב או ניתוח מעקפים כמו בני האדם. אולי יש אמצעים להקל עליה את התקופה הקרובה, גם זה בספק, אבל אתה צריך להפנים שחתולים אכן מתים בגיל כזה מפני שזאת דרכו של הטבע, אפשר לשפוך כל כמות של כסף כדי למנוע זאת וזה לא יעזור.
עוד משהו: אולי יש משהו שאני לא יודע בקשר לטיפול במחלות לב של חתולים, אשמח אם מישהו ירחיב את השכלתי בנושא.

Yukita

Active member
מנהל
בקשר לתעריפים

בית דגן לא בדיוק ממומן על ידי האוניברסיטה העברית. בית החולים רשום כעמותה, וכפי שרשום באתר שלהם:

"בית החולים הווטרינרי האוניברסיטאי הינו עמותה רשומה ללא מטרת רווח מיסודה של האוניברסיטה העברית בירושלים. לבית החולים הווטרינרי האוניברסיטאי תקציב עצמאי המאוזן באופן שנתי ומדווח לרשם העמותות. הסכם התקשרות נחתם בין האוניברסיטה לעמותת בית החולים, המתאר את היחסים בין הארגונים."

מה שקורה הוא שחוקרים של האוניברסיטה כן מקבלים תקציבי מחקר (אותם עליהם להצדיק בדרך כזו או אחרת ולדווח עליהם) אבל בית החולים עצמו אמור לפעול כמו סוג של עסק שמאזן את התקציב של עצמו. מי שמגיע עם קליינט לטיפול בבית החולים אינו מסובסד על ידי תקציבי המחקר של החוקרים - המחקרים שלהם לא מתבצעים על הקליינטים עד כמה שהבנתי, גם אם יש "מקרה מעניין" זה לא מסובסד על ידי תקציבים של החוקרים.

מבחינת המחירים עצמם - אין לי מושג מה מוצדק ומה לא מבחינת מחיר, אין לי למה להשוות - התעריפים לבני אדם כאן שונים לגמרי כי מדובר במערכת רפואה ממשלתית עם קופות חולים, פלוס מערכת רפואה פרטית שבה מערבים גורמי ביטוח פרטיים באופן כזה שאי אפשר לדעת מה העלות האמיתית של שום דבר.

טאניוש

New member
מסכימה

לא יודעת האם כן או לא מדובר במסחטת כסף, השאלה הרלוונטית יותר היא האם יש מה לעשות עם האבחון שכן תקבל (או לא תקבל).
החתול שלנו אושפז בבית חולים אחר ועם בעיה אחרת. בשלב כלשהו הם התחילו לדבר איתנו על הניתוח, והווטרינר שלנו התנגד להצעה נחרצות - לדבריו, סיכויי הצלחה בניתוח המדובר בחתולים נמוכים מאד, אנחנו נוציא הון, וגם נאבד חתול... לא התרשמתי שניסו לסחוט מאיתנו כסף, רצו לעזור והציעו את כל מה שיכלו. ועדיין, היה צריך להפעיל שיקול דעת.
תשאלו האם יש טיפול אם יאבחנו בעיה בלב. לא הייתי משלמת 800 ש"ח על "רק רצינו לדעת"...

מיההס

New member
לי יש נסיון טוב עם "חוות דעת"

שבבית ברל. אמנם המחירים לא נמוכים, אך עובדים שם רופאים מומחים ואחראים.
בריאות

אני תמיד עושה כל מה שניתן כדי לעזור לחתולים שלי.

בהמשך למה שגורדיאן כתב, אני יודעת שיש חתולים עם בעיות לב

שמקבלים תרופות קבועות. השאלה היא, כמובן, אם זה מתאים לכם, ולחתולה. יש חתולים שקשה מאוד לתת להם תרופות, וזה לא ממש ישים לגביהם.

למעלה