חתולה ממשפחת המכרסמים

shahars10

Member
שלום,
החתולה שלי בת 5 חודשים (מאומצת). היא כירסמה לי עד עכשיו את הכבלים של האוזניות, המקלדת והמסך :-(
יש דרך לגמול אותה מזה ? אגב, היא עדיין לא מעוקרת. אמורה לעבור עיקור עוד שבוע, אבל אני לא יודע אם זה ישנה משהו.
אשמח לדעתכם

גורדיאן-II

Active member
שלום,
החתולה שלי בת 5 חודשים (מאומצת). היא כירסמה לי עד עכשיו את הכבלים של האוזניות, המקלדת והמסך :-(
יש דרך לגמול אותה מזה ? אגב, היא עדיין לא מעוקרת. אמורה לעבור עיקור עוד שבוע, אבל אני לא יודע אם זה ישנה משהו.
אשמח לדעתכם
מה זה ההפך ממאומצת? כי כל חתולי הבית מאומצים.
אולי היא מכרסמת בשל חוסר כלשהו ברכיבי המזון, במה אתה מאכיל אותה?

חסר בפלסטיק?
היה לי חתול שבצעירותו היה חובב חוטים. בעיקר חוטים של אוזניות (אבל לא רק). הוא היה אלוף בחיתוך - ביס אחד, והחוט גזור כמו במספריים. לפעמים היה ממשיך לחתוך אותו לקטעים קטעים.
תחביב יקר. עבר לו בגיל שנה-שנתיים בלי התערבות שלנו (לא היה לנו שום רעיון איך לטפל, חוץ מלהחביא את האוזניות).

בדיעבד - אולי למרוח על החוטים משהו בטעם/ריח שהוא שונא. ואחרי כמה נסיונות, הוא ילמד להפסיק.
החתולים שלי שונאים טיפות נגד פרעושים, וחלק ניכר מהתרופות.

Yukita

Active member
מנהל
לרוב מדובר פשוט בהפעלה עצמית. חתולים צעירים הם אנרגטיים מאוד וכל אחד יוכל לספר לך על מנגנוני ההשמדה השונים שהחתולים שלו הפעילו בבית. זה אכן עובר לבד בדרך כלל אבל רצוי להחביא אוזניות ולאגד חוטי חשמל ולהחביא אותם ככל האפשר (ממילא זה גם בטיחותי יותר לבני אדם). אצלי לרוב לא הזיקו לחוטי החשמל אבל רק מפני שמצאו דברים אחרים לעשות. יש לי אחד שבצעירותו עבר במהירות בין תחביבי השמדה שונים עד שמיצה את כולם בגיל שנה ופשוט הפסיק. שלב אחד כלל חוטי חשמל, שלב אחר כלל את פתיחת דלת המקפיא, וכך הלאה :-P:

בהחלט כן כדאי להשקיע קצת באמצעי תעסוקה. עם השנים מצאתי שהדבר הכי טוב להשקיע בו הוא "עץ חתולים" גדול. כמובן שגם דברים קטנים כמו מגוון כדורי ספוג וכו' הם בגדר תעסוקה, אבל רק אם תדאגו להפעיל אותם, כלומר להשקיע הרבה זמן בלשחק באופן פעיל.

shahars10

Member
תודה על כל התשובות. ההיפך ממאומצת הוא שתי החתולות הקודמות שלי (אחת עדיין איתי ואחת בקבר) שאת שתיהן מצאתי בחצר, ואיתן לא היתה לי בעיה כזאת.
לגבי האוכל, לפי מה שאני מבין היא מקבלת אוכל איכותי (יבש) אבל במחשבה שניה אולי לא השארתי לה מספיק כשיצאתי, ואולי באמת עוד צעצועים יעזרו למרות שיש לה כמה כאלה. ולגבי מריחה של תרופות על החוטים, נשמע רעיון מעניין, אבל צריך להיזהר שהתרופה לא תהיה מסוכנת.
אז שוב תודה רבה

אלישבע777

Well-known member
תודה על כל התשובות. ההיפך ממאומצת הוא שתי החתולות הקודמות שלי (אחת עדיין איתי ואחת בקבר) שאת שתיהן מצאתי בחצר, ואיתן לא היתה לי בעיה כזאת.
לגבי האוכל, לפי מה שאני מבין היא מקבלת אוכל איכותי (יבש) אבל במחשבה שניה אולי לא השארתי לה מספיק כשיצאתי, ואולי באמת עוד צעצועים יעזרו למרות שיש לה כמה כאלה. ולגבי מריחה של תרופות על החוטים, נשמע רעיון מעניין, אבל צריך להיזהר שהתרופה לא תהיה מסוכנת.
אז שוב תודה רבה
יש בחנויות של ציוד לבעלי חיים, תרסיסים מרחיקי חתולים. כמו כן, יש צמח הנמכר בחנויות בצורת עלים יבשים וגרוסים, של נפית החתולים (קט -ניפ). רוב החתולים מאוד אוהבים להתמרח על העלים הללו והריח שלהם, גורם להם עליצות רבה. לכן אם החתולה רגישה לצמח, כדאי לפזר קצת במקומות שאתם רוצים שהיא תשהה בהם וגם תשמח קצת. נכון שפרורי העלים קצת מלכלכים, אבל מספיקה כמות קטנה בכל פעם, זה לא נורא. החתול שלי מת על זה!!
ולא פחות חשוב - לנזוף בחתולה על כרסום החוטים ולהרגיל אותה לאיסור הזה במילה אחת שהיא תבין כמו "אסור" או "לא" שתגיד לה באופן אסרטיבי וגם תגרש אותה משם. חתולים הם חיות של הרגלים ואסור שתחביב זה, ייהפך לה להרגל! חשוב להיות עקביים ולא לוותר. זה חשוב לשמירה על הציוד שלכם אבל בעיקר שמירה על בריאות החתולה. אם היא בולעת חלקיקי פלסטיק או מתכת, זה עלול להצטבר ולסכן אותה, יתכן שההרגל יעבור מאליו עם ההתבגרות של הגורה, אבל לדעתי לא כדאי להיות שאננים.

evike

Well-known member
מנהל
עיקור לא ישנה התנהגות חתולות, בניגוד לסירוס, שמרגיע חתולים. אז כן לעקר, ולא לפתח ציפיות מכך.
להחביא כל כבל/חוט שאפשר, על מה שלא למרוח משהו שנוא עליה רק לבדוק רעילות, ולהשאיר לה מספיק אוכל וצעצועים.

למעלה