חתולה מפוחדת בבית חדש, עזרה בבקשה

חתולה מפוחדת בבית חדש, עזרה בבקשה

תנו לי בבקשה כל עצה או טיפ שעולה בראשכם.מסרתי אתמול את גוזלית, חתולת רחוב בת 10 חודשים לבעל ואישה שגרים לבד.
גוזלית הייתה חתולת רחוב נטו עד לפני שבוע אז אספתי אותה אליי (עברה עיקור).
גם אצלנו הייתה חששנית מההורים שלי והתחבאה מהם רוב הזמן, אליי באה בריצה אבל אני מטפל בה ברחוב יותר מחצי שנה.
הקיצר החתולה הגיעה למשפחה החדשה אתמול בערב ומאז מתחבאת מתחת למיטה לא אכלה ושתתה ולא עשתה צרכים.תנו כל עצה שאתם מכירים איך להקל עלייה שתהיה פחות מפוחדת , תאכל ותחזור קצת לעצמה.
היא סגורה בחדר לבד עם הדברים שלה, הם עובדים אז הייתה עד עכשיו לבד.אין בעלי חיים נוספים בבית.כדאי לתת לה עוד זמן לבד בחדר או שההורים המאמצים כדאי שישבו וידברו אלייה שתתרגל לריחות ולקולות שלהם?עזרה בבקשה כי זה עושה לי רע לדעת שזה המצב שם.

גורדיאן

New member
מזל טוב וכל הכבוד על מציאת הבית לחתולה.

תחזור ותשנן לזוג הנ"ל דבר אחד: סבלנות, סבלנות, סבלנות.
תנו לזה זמן ככל שיידרש, אין צורך לדבר אליה, היא שומעת אותם גם כשהם בחדרים אחרים, מספיק שמישהו מהם ייכנס פעמיים שלוש ביום כדי להשלים אוכל ולהחליף מים, זה הכל. אחרי שהיא תירגע היא תאכל ותשתה ותשתמש בארגז, ועם הזמן גם תבוא אל האנשים ותאמץ אותם כראוי.
אין לך מה להרגיש רע, רשומה לך הצלחה גדולה והכל מתנהל כראוי.

Yukita

Active member
מנהל
לדעתי

לא כדאי בידוד מוגזם. אם המאמצים מוכנים פשוט לשבת בשקט בחדר של גוזלית, עם ספר (או סמארטפון...) והתעסק בשלהם בשקט, זה יעזור לה להתרגל לנוכחותם.
אם הם מוכנים ויכולים לשבת על הרצפה (או על כרית), יוכלו להניח משהו אטרקטיבי מאוד ליד הרגליים שלהם ולהתעסק בשלהם עד שהיא תתפתה. אם וכאשר תתפתה - שלא ימהרו לנוע וללטף, אלא בתחילה ימשיכו כרגיל ויתנו לה להתעניין בהם, ורק מאוחר יותר לנוע מעט, להושיט קצת מהמשהו הטעים על קצות האצבעות וכו'.
&nbsp
בעיקר לא להלחץ. היא פוחדת - עולמה התהפך עליה. צריך אורך רוח ויכולת להמתין.

ממליצה גם שתציץ בשרשור שבהמשך הדף

"חתול מפוחד שלא אוכל ולא עושה צרכים אחרי מעבר למקום חדש", נשאלה שם שאלה דומה. כל הכבוד על מציאת הבית!!!

למעלה