חתולה מפחדת לאחר עיקור

ניצן1220

New member
חתולה מפחדת לאחר עיקור

שלום,
חתולת רחוב שאימצתי לאחרונה עברה אתמול עיקור, בערך חודש אחרי ההזדווגות. היא אכן הייתה בהריון אך לפי הוטרינרית עדיין לא קרובה להמלטה. השארנו אותה יום בדירה להתאושש והיום הוצאתי אותה החוצה כרגיל. אבל פתאום משהו בהתנהגות שלה השתנה. קודם כל, היא לא רצה אלינו כשחזרנו הביתה כמו תמיד וכשהשותפה שלי הלכה לבדוק מה איתה יותר מאוחר היא הייתה מבועתת ולא הסכימה לבוא, ממש נלחמה בנו. עכשיו שכנענו אותה להכנס אחרי מאמצים והיא קצת נרגעה ונרדמה. אבל למה היא הייתה כל כך מבועתת? אני לא מתחרטת שהיא עברה עיקור אבל אני דואגת לה, יכול להיות שנגרמה לה טראומה? היא הייתה כל כך חברותית עד עכשיו...

ניצן1220

New member
טוב מן הסתם

שהיא לא תהיה עצמה, אחרי ניתוח כזה. לפחות נרגעה קצת בינתיים. אבל זה נורמלי נכון? אני ממש דואגת לה, לא רגילה לראות אותה במצב כזה, היא הייתה מבועתת, לא סתם פחד

גורדיאן

New member
כן, זה נורמלי לגמרי.

עברה עליה טראומה - כלוב, נסיעה, הרדמה, כאבים, טשטוש...
רצוי לשמור עליה בבית (עם חול/אוכל/מים כמובן), הפחד עלול לגרום לה לברוח רחוק מידי והיא לא תדע לחזור, המאמץ שכרוך בחיים בחוץ עלול לגרום לבעיות בתפרים וכו'.
אין צורך לנסות 'להרגיע' אותה, הזמן יעשה את שלו, וככל שבאי הבית יהיו רגועים יותר כך היא תרגע מהר יותר. אפשר גם להשתמש בשוחד, כלומר פינוקים כמו קצת טונה, קצת פסטרמה, דברים טובים שבדרך כלל לא מהווים חלק מהתפריט אבל חתולים מתים עליהם.
טוב מאוד שעשית את העיקור

ניצן1220

New member
אוקי תודה

נשאיר אותה בפנים לבינתיים. מתי להערכתך נוכל כבר להוציא אותה? כי היא רגילה לצאת ואין לי לב לסגור אותה בפנים לאורך זמן, אז איך בכל זאת נדע מתי אפשר כבר לשחרר?
היא בינתיים לא ממש מתעניינת באוכל אבל ננסה לפנק אותה

גורדיאן

New member
עד שתחזור לעצמה, וגם החתך יתאחה,

כלומר בערך יומיים-שלושה.
אם היא לא מתעניינת באוכל זה סימן בדוק שהיא עדיין לא בסדר.

ניצן1220

New member
עדכון

הקטנה נראית הרבה יותר טוב. השארנו אותה היום בבית ונשאיר אותה בפנים עד שהיא תתאושש לגמרי. היא עדיין מעט מבוהלת אבל מגיבה לליטופים ועכשיו היא כבר חזרה לאכול כמו גדולה, אכלה קצת שמנת וגם צלחת שלמה של אוכל רטוב ששמתי בו כדור תילוע! מאד גאה בה. אני גם שמחה כי אלתרתי לה ארגז חול והיא משתמשת בו. חמודה כזו

ניצן1220

New member
ניסיתי להעלות תמונה ולא הצלחתי

אני ממש מסתבכת עם דברים כאלה.
אולי אנסה להעלות שוב מאוחר יותר

למעלה