חתולה מקיאה כל הזמן - ייאוש מוחלט. עזרה.....

גותהאם

New member
חתולה מקיאה כל הזמן - ייאוש מוחלט. עזרה.....

היי,

יש לנו חתולה ביתית בת 13.

בשנה האחרונה בערך, שמנו לב שבכל פעם שהחתולה אכלה אוכל רטוב (או כל אוכל שהוא לא האוכל הקנוי שלה), היא הייתה מקיאה אותו לאחר כמה שעות. מאז הקפדנו לשים לב שהיא תאכל רק את האוכל שלה ועוד איכשהו הסתדרנו.

בתקופה האחרונה, בערך בחודש האחרון, החתולה התחילה להקיא על בסיס קבוע (כל יומיים בערך) גם את האוכל הקנוי שלה. ניסינו להחליף, לאוכל יקר של פרופלן לקיבה רגישה אבל היא מקיאה גם אותו.

הלכנו למרפאת בעלי חיים שם חשדו שאולי מדובר בגידול סרטני או משהו חמור דומה ועשו לה בדיקות דם ובדיקת אולטרה סאונד (שעלה לנו לא מעט כסף). הבדיקות יצאו תקינות ונורמליות והם לא מצאו לה שום דבר משמעותי שאפשר לקבוע ממה החתולה סובלת.

עכשיו אנחנו נמצאים במצב שהחתולה מקיאה כל הזמן ואין ספה/כורסה/מיטה וכד' שאין שם איזה כתם של קיא. אני בכלל לא יודע איך היא מצליחה לשרוד במצב הזה ולהישאר בחיים. היא גם ירדה מאז במשקל באופן קיצוני ומאוד מאוד רזה עכשיו.

אנחנו בייאוש מוחלט ולא יודעים מה לעשות...

האם יש כאן מישהו שיכול לייעץ או לעזור? נשמח לכל עזרה או ייעוץ......

תודה

dimitrygo

Active member
מנהל
האם הוטרינרים לא חשדו שמדובר ברלרגיה?

כדאי לשאול בפורום רפואת חחיות מחמד פה בתפוז.

גותהאם

New member
אתה מתכוון לאלרגיה?

כן. הם אמרו שאולי זה אלרגיה וצריך עכשיו להחליף לה מזון כל פעם. אבל כמו שאמרתי, כבר החלפתי לה סוג אוכל שמתאים אפילו במיוחד לקיבה רגישה והיא גם מקיאה כל אוכל רטוב שהיא אוכלת אז קשה לי להאמין שמכאן תבוא הישועה...
&nbsp
שאלתי גם בפורם השני שהמלצת. תודה!

dimitrygo

Active member
מנהל
כן, אלרגיה. הוטרינרים שלך נשמעים מוזרים. יש מזון רפואי

היפואלרגני שנותנים במקרה של חשד לאלרגיה. לחברת הילס יש מזון שנקרה Z/D שכדאי לנסות.

שממית12

New member
רעיונות לניסיון
החתול שלי החל להקיא ממזון רטוב לחתולים ומכל סוג של בשר מבושל או חי, כבר בשנה הראשונה לחיו. תחילה היה טועם כל מה שאכלתי אפילו פירות (!) אבל כעבור זמן מה הוא החליט שהמזון שלו טעים יותר והפסיק לטעום. מהשלב הזה הוא החל להקיא . בעבר עוד היה מסוגל לאכול קצת טונה ובשר לחתולים, היום אפילו פרור בשר או טונה, יוצא שניות אחרי שהוא בולע...למרבה המזל הוא מסתדר יפה עם מזון יבש. הוא מקיא כל יום, אבל איני חושבת שזו בעיה כי הוא אפילו קצת שמן. הוא פשוט רגיש. אם הוא אוכל מהר הוא ישר מקיא, לכן הצלחת שלו תמיד מלאה מזון, שלא יהיה רעב ויאכל לאט. אולי גם אצלכם קורה שהיא אוכלת מהר מדי?
החתול הקודם שלי, הפסיק לאכול בערוב ימיו , מחוסר תיאבון קיצוני ( אחרי ניתוח להוצאת המעי הגס), בסוף ימיו בגיל 16 הוא שקל מחצי ממשקלו המקסימלי והוא היה באמת עור ועצמות. גם בימים החשוכים ביותר, היה תמיד מוכן לאכול מעט גבינת עיזים מסוג פרומעז .מאז יש לי סימפטיה לגבינה הזו, (שהיא נורא טעימה ומיועדת ליישורים, זהירות!) נסו פרור , אולי היא תעזור לכם בעניין הזה.

למעלה