חתולה מקיאה כל הזמן - ייאוש מוחלט. עזרה...

גותהאם

New member
חתולה מקיאה כל הזמן - ייאוש מוחלט. עזרה...

היי,

יש לנו חתולה ביתית בת 13.

בשנה האחרונה בערך, שמנו לב שבכל פעם שהחתולה אכלה אוכל רטוב (או כל אוכל שהוא לא האוכל הקנוי שלה), היא הייתה מקיאה אותו לאחר כמה שעות. מאז הקפדנו לשים לב שהיא תאכל רק את האוכל שלה ועוד איכשהו הסתדרנו.

בתקופה האחרונה, בערך בחודש האחרון, החתולה התחילה להקיא על בסיס קבוע (כל יומיים בערך) גם את האוכל הקנוי שלה. ניסינו להחליף, לאוכל יקר של פרופלן לקיבה רגישה אבל היא מקיאה גם אותו.

הלכנו למרפאת בעלי חיים שם חשדו שאולי מדובר בגידול סרטני או משהו חמור דומה ועשו לה בדיקות דם ובדיקת אולטרה סאונד (שעלה לנו לא מעט כסף). הבדיקות יצאו תקינות ונורמליות והם לא מצאו לה שום דבר משמעותי שאפשר לקבוע ממה החתולה סובלת. הם אמרו שיכול להיות שזה אלרגיה וצריך לנסות ולהחליף מזון כל הזמן. אבל כמו שאמרתי, כבר החלפנו לה אוכל לפרופליין והיא מקיאה גם אותו. אז אני לא יודע עד כמה זה משנה בכלל סוג האוכל.

עכשיו אנחנו נמצאים במצב שהחתולה מקיאה כל הזמן ואין ספה/כורסה/מיטה וכד' שאין שם איזה כתם של קיא. אני בכלל לא יודע איך היא מצליחה לשרוד במצב הזה ולהישאר בחיים. היא גם ירדה מאז במשקל באופן קיצוני ומאוד מאוד רזה עכשיו.

אנחנו בייאוש מוחלט ולא יודעים מה לעשות...

האם יש כאן מישהו שיכול לייעץ או לעזור? נשמח לכל עזרה או ייעוץ......

תודה

הקאות בחתולים

שלום גותהאם,
חתולה המקיאה תקופה כל-כך ארוכה זו סיבה לדאגה ואני יכולה להבין את התסכול והייאוש.
הקאות יכולות להיות בגלל מספר רב של סיבות: דלקות כרוניות במערכת העיכול (IBD), בעיות בתנועתיות המערכת ובעיות בריקון הקיבה, חסימה חלקית, גידולים ובעיות שיכולות לגרום להקאות אבל לא קשורות למערכת העיכול כמו מחלת כליות, מחלת יתר פעילות של בלוטת התריס (היפרתירואידיזם) או בעיות כבד או לבלב, למשל.

האם החתולה תמיד מקיאה מזון? האם מעוכל או לא? כמה פעמים ביום? כמה זמן לאחר הארוחה? האם מקבלת לאכול עוד דברים (ביתיים) בנוסף למזון שלה?
אילו בדיקות דם נעשו? מה תוצאות האולטרסאונד?

אם ההשערה של הרופא היא אלרגיה אז הכוונה בשינוי המזון היא החלפה למזון היפואלרני רפואי ולא סתם מזון של חברה אחרת. ההחלפה חייבת להיעשות בהדרגתיות. מזון אינו תרופה ואינו קסם ולוקח זמן להפסקת ההקאות, במידה ומדובר באלרגיה...

אני מצרפת מאמר בנושא: הקאות כרוניות בחתולים.

בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

למעלה