חתולה עושה צרות על הבוקר...

מושמוש18

New member
חתולה עושה צרות על הבוקר...

יש לנו בבית שני חתולים, אחת צעירה בת שנה והשני בוגר.
הבעיה שלנו היא עם הקטנה, שמתעוררת מוקדם בבוקר לכל צליל הכי קטן (בדרך כלל זה השעון המעורר שלנו), ומתחילה לדפוק על דלת חדר השינה וליילל בעוצמה.

הבעיה היא כזו:
1. אני למשל מתעורר לפני אשתי, אז אני מכבה מהר את השעון המעורר - אבל החתולה כבר מספיקה להתעורר, והיללות/דפיקות שלה מעירות בקלות גם את אשתי.
2. אני לא יכול "להתעלם" מהחתולה ולא לפתוח את הדלת, כי אני צריך לקום וללכת לעבודה...

אז נוצר המצב הלא-רצוי שהחתולה חושבת שזה מצליח לה - היא מייללת מחוץ לדלת, והופ היא נפתחת.
נוסף על כך, לפעמים היא סתם מתעוררת מוקדם בבוקר (אולי בגלל רעשים בחוץ), ואז שוב מתחיל הריטואל - ושנינו מתעוררים הרבה לפני הזמן.

יש למישהו רעיון מקורי איך אפשר להתמודד עם המצב הזה. זה לא משהו שלגמרי הורס לנו את החיים, אבל היה נחמד לפתור את זה...

תודה
 

מושמוש18

New member
חשבתי אולי

לנסות ל"חנך" את החתולה בהיעדרנו.
כלומר כשאנחנו לא נמצאים בבית, להשאיר את חדר השינה סגור, ולגרום לשעון המעורר לצלצל אחת לשעה.
היא תתחיל ליילל ולדפוק בדלת, אבל אף אחד לא יפתח לה אותה, ואולי ככה היא תלמד שהפשע לא משתלם?
אני רק לא בטוח שזה יעבוד עליה... היא בטח יודעת מתי אנחנו נמצאים בבית ומתי לא.
 

דרורפפ

New member
אולי תחנך אותה קצת מוקדם יותר?

אולי תחנך אותה קצת מוקדם יותר, כשאתם נוכחים?

תבקש מזוגתך לישון עם אטמי אוזניים במשך מספר ימים, תכוון את השעון מעורר פעמיים/שלוש (מוקדם יותר)?
 

מושמוש18

New member
מזה התחלנו

אבל הקטנה מתעוררת מוקדם מאוד בבוקר, וגם אם לא, אז הגדול (שלא מעוניין לישון איתנו) מתעורר, משתעמם ובא לחפש אותה אצלנו. בקיצור, שמח.
 
הכי חשוב זה לא להתייחס ולא לקום אבל זה הכי קשה לכן..
חתול שלא מגיבים אליו על פי רוב אחרי זמן מה, מתייאש ומפסיק. אלא מה- קשה מאוד לא להגיב לחתול מנדנד וגם אם נצליח, זה עלול לקחת חודשים ותמיד, תמיד החתול ינסה עוד פעם- אולי יצליח לו.
לכן אם כל העצות לא עוזרות וצריך ליישמן הרבה זמן (!) אז העצה שלי היא לסגור את החתלים במתחם מוגן שלא יצאו משעה נניח 11 בלילה עד 7 בבוקר על השעון או כל שעה אחרת. נראה אכזרי, אבל אכזרי מאוד לאבד שעות שינה. שעות השינה שלכם יקרות מפז ויקרות יותר מרווחת החתול!! החתול הוא להנאה ולא לסבל. אם תרגילו את החתולים בקפדנות רבה לשעות מנוחה אלה, הם יתרגלו ויקבלו את העניין . בהתחלה הם ייללו בטרוף וזה יקח שעות במשך כמה חודשים. אחר כך יבינו את הפרנציפ. חתולים הם חיות של הרגלים והם גם אוהבים מקומות קטנים וחשוכים. שימו בחדרון המיוחד, קופסאות מחבוא , מים אוכל וחול ושלום על ישראל. אני אוהבת חתולים אהבת נפש, אבל בני אדם חשובים יותר, מה לעשות!
 
למעלה