חתולה עם איידס

galalon1231

New member
חתולה עם איידס

היי,
בחצר של אמא שלי יש חתולה שהיא מאכילה, ויש לה איידס חתולים. אמא שלי עוברת דירה, ולא תוכל לקחת אותה. חשבתי על האפשרות לקחת את החתולה אליי הביתה, אבל יש לה איידס, ולי יש 3 חתולים בריאים. מישהו פה יודע לגבי סבירות ההדבקה במחלה? אני לא רוצה לסכן את החתולים שלי.

תודה

הדבקה יכולה להיגרם רק במגע מיני או בנשיכה

לכן אם החתלוים מכל הצדדים מסורסים ומעוקרים הסיכון להדבקה קטן אם כי לא אפסי במידה וקיימת אגרסיביות טבעית אצל אחד החתולים.
הייתיי בסיטואציה דומה ולמעשה עדיין בכזו, ולמיטב ידיעתי לא אירעה הדבקה.
שיהיה בהצלחה

galalon1231

New member
תודה

וטרינרית המליצה לי לא להכניס אותה אליי הביתה. אני רואה לפעמים פציעות ממריבות שלהם, אז נראה לי שעדיף לא לקחת את הסיכון

גורדיאן

New member
גם אם החתולים שלך מחוסנים עדיין זה מסוכן,

יעילות החיסון היא לא של 100 אחוז.
מעבר לזה אולי כדאי לדווח לוטרינר העירוני כדי להרדים אותה, עם כל הצער בכך, אם החתולה לא תמצא מאכיל קבוע ותתחיל לשוטט יש סכנת הדבקה לשאר חתולי הרחוב, שאינם מחוסנים כלל.

לאיזה חיסון אתה מתכוון?

למיטב ידיעתי החיסון שפותח לאיידס החתולים מתאים לזן של הווירוס הנפוץ בצפון אמריקה וכמעט ואין לו אפקטיביות על הזן שקיים בישראל ובאירופה. כך שלמעשה אין חיסון זמין בעל משמעות בישראל.
במידה והתכוונת לחיסון המרובע השנתי הרי שאין לא כל קשר להגנה מפני איידס חתולים ולמעשה במקרה של חתול חולה, שמשמעו העיקרי הוא ירידה בתפקוד המערכת החיסונית, גם לחיסון המרובע יעילות פחותה.

גורדיאן

New member
אם אין חיסון אז מה שכתבתי נכון אפילו יותר.

הדבר האחרון שהחתולים צריכים זאת מגפה של מחלה בלי תרופה ובלי חיסון.

למעלה