חתולה עם גידול בלסת - דילמה

username13

New member
חתולה עם גידול בלסת - דילמה

לחתולה שלי (בת 14 וכמה חודשים) התחילה נפיחות בלסת התחתונה. לקחנו אותה לוטרינר ולאחר צילום של הפה הוא אמר שזה גידול אלים ושלדעתו אין מה לעשות (הוא לא בדק אם יש גרורות כי אמר שזה כבר לא רלוונטי כי אין ממש מה לעשות פרט להוצאה של כל הלסת ולדעתו לא כדאי לעשות את זה). הוא אמר שלדעתו נשאיר אותה ככה כל עוד היא אוכלת וכשהיא תפסיק לא תהיה ברירה אלא להרדים אותה. כששאלתי אם אין שום דבר שניתן לעשות הוא אמר שלא וכששאלתי על כל מיני מומחים לסרטן בבע"ח הוא אמר שמה שיעשו זה להוציא לה את כל הלסת (וזה במקרה שאין גרורות מסביב) ושזה יהיה סבל לחתולה. אני דיי אובד עצות (יש לי את הצילומים למקרה שיש פה מישהו שיכול לחוות דעה מקצועית).
 
תשובה על חתולה עם גידול בלסת

שלום,
אשמח לתמונות, הן יכולות לשנות את התשובה מקצה לקצה.
אישית, אני חולקת עם הוטרינר שלך לגבי מומחים. אם אתה אובד עצות תמיד טוב ורצוי לשמוע דיעה נוספת או לגשת אל וטרינר מומחה.
מומחים יכולים לתת לפעמים פתרונות נוספים. הסרת כל הלסת התחתונה היא בעייתית מאוד ויכולה לפגוע באיכות החיים. לרוב, נעשית הסרה חלקית של הלסת, במקרים בהם יש צורך בכך.
אבל התשובה מבוססת על ידע כללי בנושא ולא ספציפית למצבה של החתולה...שוב, תמונות :)

בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.
 

username13

New member
תודה רבה על התגובה. הצילום נשלח במסר.

מחכה לשמוע את דעתך.

שוב תודה.
(מתנצל אם זה נשלח פעמיים. שלחתי קודם והתגובה לא מופיעה)
 
לאחר הסתכלות על צילומי הרנטגן

שלום username13
לפי הצילומים ששלחת ניתן לראות שקיים תהליך בעצם הלסת. התהליך גורם לעיבוי העצם ולהרס המבנה הנורמלי. קיימות מספר אופציות לשינויים כאלו: גידול, דלקת (אוסטאומיאליטיס) או פטריה (מאוד נדיר בארץ).
בכדי להגיע לאבחנה צריך לקחת ביופסיה מהעצם.

כמו בתשובתי הקודמת, אני עדיין בדעה שכדאי להתייעץ בשנית עם הוטרינר המטפל או עם וטרינר לחוות דעת שנייה או עם וטרינר אונקולוג. אחד מהם צריך לראות את החתול שוב ולבחון את הצילומים במקביל.

בהצלחה, אשמח לעדכון בהמשך.
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.
 

yaelofer

New member
דר' יואב ברעם - מומחה לפה ולסת

הוא מקבל מיקרים בבית החולים הוטרינרי בבית דגן ובמרפאת מוריה בחיפה. וטרינר בחסד עליון. מומחה בפה ולסת. היה הוטרינר של הכלבים שלי לפני כ-20 שנה והציל המון בעלי חיים כולל את הכלב הפרטי שלי בגיל 13.5 כשהיה חולה בדלקת קרום המוח.
 
למעלה