חתולה עם זנב פצוע

danita11

New member
חתולה עם זנב פצוע

לפורום שלום,
אני מאכילה חתולת רחוב במשך שנתיים,חתולה מועקרת (אציין כי היא שובבה ולעיתים היא עולה לגג של בית פרטי בן 2 קומות ,המקום כרגע בשיפוצים) לפני מס' ימים שוב עלתה וירדה עם לכלוך של צבע לבן ובנוסף על הזנב יצא פצע שנראה כמו גוש בשר חשוף, עגול ופתוח, צירפתי תמונה של הזנב עם הפצע .
רציתי לשאול מה הפצע ?, האם מהווה סיכון לבריאותה אם אני משתהה בהעברה לטיפול רפואי, אני מחכה ללוכד כדי להעבירה לטיפול רפואי, מה הטיפול בפצע?
אודה לתשובתכם.

טיפול בפצע פתוח ומזוהם

שלום danita11,

זה לא נראה טוב. הפצע פתוח ומפריש. האם זה באזור בו היה הצבע? יכול להיות שזה היה סיד? סיד במגע עם עור גורם לכוויות!
האם האזור נפוח? כואב?
אם את מצליחה להתקרב אליה אז כעזרה ראשונה כדאי לשטוף עם קצת מים או לשטוף עם תמיסת סליין (קיימים בקבוקים קטנים למכירה בבתי מרקחת או שקית נוזלים אצל וטרינרים)- עדיף.
אם אין סיכוי להתקרב אליה, חכי ללוכד ותעבירי לטיפול אצל וטרינר.

החלמה מהירה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

danita11

New member
תגובה

דר קרופניק שלום,

תודה על התשובה המהירה, אני מצליחה להתקרב אליה כשהיא אוכלת , בפצע בזנב הבשר החשוף יוצא ובולט החוצה בקוטר עיגול ,
המקום נפוח רק באיזור הקוטר ולא בשאר הזנב , על הבשר החשוף יש סימנים בצבע אפור ולבן כמו שאריות בטון אולי סיד / צבע
(על הראש שלה היה סימני צבע לבן / סיד שכעת אין.)
האם לשטוף את הזנב במים רגילים יעזור, מה ניתן עוד לעשות?
הלוכד יכול להגיע רק בשבוע הבא ,האם הפצע עלול להחמיר ? מה יכול לקרות אם תתעכב בהגעה לוטרינר ?
יכול להיות שהפצע יזדהם ויסכן אותה? ומהו בדיוק הטיפול הרפואי בפצע כזה? (תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות ...)

תשובות לשאלות

היי,
שאלות טובות...
שטיפה במים נועדה לנקות את המקום מדברים מלוכלכים שיכולים להידבק. זה שטיפה כעזרה ראשונית. עדיף לשטוף עם סליין.
הפצע יכול להחמיר - להזדהם, להתרחב, להפוך לנמקי. והכי חשוב, זה נראה כואב.

טיפול רפואי בפצע כזה הוא להבין מה הגורם (לא תמיד אפשרי) והאם ניתן לסגור אותו או למנוע ממנו להזדהם.
הטיפול, כתלות באבחנה, יכלול שטיפות, ניסיונות לעודד סגירה של הפצע, אולי חבישות וטיפול אנטיביוטי ומשככי כאבים.
מכיוון שזוהי חתולת רחוב...תעשי את מה שאת יכולה במסגרת המגבלות הקיימות. אולי שווה לחפש לוכד אחר שפנוי מחר...

בהצלחה!
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

למעלה