חתולה עם פטריה

חתולה עם פטריה

היי לכולם,
לפני שלושה חודשים אימצנו חתולה מתוקה ממש, סקוטיש פולד מעורבת, היום בת 7 חודשים פחות או יותר.
לפני חודש וחצי הופיעה פטריה אצלי (ולא אצלה, אין לה שום סימנים) עקב כך שלחנו שערות לדגימת מעבדה. לפני כמה ימים הופיעה פטריה גם אצל בעלי, וממש באותו היום קיבלנו תשובה חיובית לפטריה...
חפפנו לה קצת עם שמפו אבל זה לא ממש עוזר, מה גם שהיא די לא מתלהבת מהעניין (בלשון המעטה...)
הצעד הבא הוא לטפל בה עם סירופ מיוחד נגד פטריות - האם למישהו יש ניסיון עם הסירופ?
ועם המצב בכלל של פטריה בחתול, שלא רואים עליו כלום והוא מדביק את בני הבית?
מה לעשות? האם זה עובר? אני קצת מיואשת ומתוסכלת....

Yukita

Active member
מנהל
בנחלט יתכן שלפטריה אין שום קשר לחתולה

למה חושבים שזה קשור לחתולה בכלל?

זה כן בגלל החתולה...

שלחנו דגימה מהשער שלה למעבדה והתקבלה תוצאה חיובית לפטריה.
פשוט אין לה סימנים בכלל...

Yukita

Active member
מנהל
אם כך

יש מספר טיפולים לפטריה בחתולים.
&nbsp
1. שמפו - נחשב ליעיל ביותר וככזה בד"כ זמן הטיפול גם קצר יותר, עד כמה שהבנתי. לא יעיל במקרים בהם החתול מאוד מתנגד או במקרים של בתים מרובי חיות כי קשה לחפוף במידה מספקת את כולם.
&nbsp
2. כדורים - יעיל למדי.
&nbsp
3. סירופ
&nbsp
בשתי האפשרויות האחרונות לתרופות יש נטיה לפגיעת לוואי בכבד. משום כך, כשהיינו צריכים לטפל בפטריית עור אצלנו, הוטרינר שלנו הורה על טיפול לפי מחזור החיים של הפטריה. כלומר, במקום לתת את התרופה רצוף במשך כך וכך ימים, הוא הורה על מינון מסוים (לפי משקל החתול) שניתן במשך 3 ימים ואז 5 ימים ללא תרופה ואז שוב 3 ימים עם תרופה, כך במשך מספר מחזורים לפי הוראותיו. כך ניסה לוודא כמה שפחות תופעות לוואי מצד אחד, יחד עם טיפול בכל מחזור חיים של הפטריה מצד שני.
&nbsp
הוטרינר שלכם אמור לייעץ לכם במקרה הזה.

תודה על התגובה! ואם אפשר לשאול -

כמה זמן לקח לכם לטפל בחתול/ה?
האם הפטריה נעלמה בעקבות הטיפול? טיפלתם בסירופ או בכדורים?
ולמה הכוונה "מחזור חיים" של פטריה?
אני פשוט דואגת לה ממש, ורוצה שהיא תבריא (וזה שהיא מדביקה את בעלי לא תורם לאהבתו אליה, אם כבר להיפך, הוא לא מתקרב אליה בכלל...)

dimitrygo

Active member
מנהל
אני לא מומחה וייתכן ואני טועה אבל משהו לא ברור לי

אם החתולה נגועה בפטריות אני חושב שהיה ניתן לראות אותן לפחות באור אולטרה סגול. מצד שני נבגים של פטריות נמצאים בכל מקום ומאוד קשה להפטר מהם. כלומר רק אם החתולה באמת נגועה צריך לטפל בה. אחרת אם סתם גילו עליה נבגים לדעתי אין צורך לטפל בה.

Yukita

Active member
מנהל
גם לי זה לא מסתדר

שאין לה שום מופע פטרייתי... נשמע מוזר.
&nbsp
מה שכן, פטריות בפני עצמן אינן מפחידות או מסוכנות במיוחד.

נתתם לי רעיון - היום אקח אותה לוטרינר

שיראה אותה באור אולטרה סגול. אולי ככה נוכל לנטר את הפטריה והאם הטיפול מצליח או לא.
הבעיה שלי היא שזוהתה תרבית חיובית לפטריה על ידי בדיקת מעבדה, אבל לקח חודש וחצי עד שהגיעו התוצאות! אם אני מטפלת בה בסירופ או כדורים, מה שכשלעצמו לוקח חודש, אני לא רוצה להמתין עוד חודש וחצי כדי לדעת אם הטיפול הצליח. ואם הוא לא הצליח? סתם בזבזתי חודש וחצי לחינם, שבו אנחנו ממשיכים להדבק ממנה... זה לא בדיוק הכי בריא בעולם, כל ההדבקות החוזרות האלו, לא? תקנו אותי אם אני טועה....

Yukita

Active member
מנהל
לי בכלל נשמע שהנבגים על החתולה מגיעים אולי מכם ולא להיפך

אבל אין לי מומחיות בנושא.

למעלה