חתולה עצבנית

מילי08

Well-known member
אז לפני כמה חודשים עברתי דירה. בגדול השינוי עבר חלק אבל אחרי כחודשיים מת לי חתול בפתאומיות ולפני כחודש מצאתי 4 גורים נטושים שאספתי לטיפול אצלי.
עברו איתי עוד שני חתולים בוגרים. זכר שאימץ אותי לפני שנה וחתולה טובת לב בת שנתיים שמצאתי גם כגורה נטושה. בחודש האחרון בגלל הגורים, היא הפכה להיות מאוד עצבנית וחסרת סבלנות. אם בעבר חשדתי שהיא אילמת כי ייללה לעיתים מאוד רחוקות, ותמיד היתה עדינה מאוד, עכשיו היא כל הזמן מקטרת ורושפת, ומחלקת כאפות ובאופן כללי לא מוצאת את עצמה.
אני נותנת לה המון יחס ותשומת לב והיא נרגעת לזמן קצר אבל ברגע שקולטת את הגורים היא מתהפכת.
כשאני לא בבית ובלילה הם מופרדים לחלוטין אבל בשאר הזמן הגורים חופשיים להסתובב בבית.
הזכר השני יותר אדיש אליהם אבל הוא גם לא רוצה לשחק והחתולה התחילה להרביץ גם לו.
איך אני עוזרת לה ומרגיעה אותה? אני מתכננת להביא כלב בעתיד אבל אני ממש חוששת מהתגובה שלה ולא רוצה ליצור לה טראומות

גורדיאן-II

Active member
אז לפני כמה חודשים עברתי דירה. בגדול השינוי עבר חלק אבל אחרי כחודשיים מת לי חתול בפתאומיות ולפני כחודש מצאתי 4 גורים נטושים שאספתי לטיפול אצלי.
עברו איתי עוד שני חתולים בוגרים. זכר שאימץ אותי לפני שנה וחתולה טובת לב בת שנתיים שמצאתי גם כגורה נטושה. בחודש האחרון בגלל הגורים, היא הפכה להיות מאוד עצבנית וחסרת סבלנות. אם בעבר חשדתי שהיא אילמת כי ייללה לעיתים מאוד רחוקות, ותמיד היתה עדינה מאוד, עכשיו היא כל הזמן מקטרת ורושפת, ומחלקת כאפות ובאופן כללי לא מוצאת את עצמה.
אני נותנת לה המון יחס ותשומת לב והיא נרגעת לזמן קצר אבל ברגע שקולטת את הגורים היא מתהפכת.
כשאני לא בבית ובלילה הם מופרדים לחלוטין אבל בשאר הזמן הגורים חופשיים להסתובב בבית.
הזכר השני יותר אדיש אליהם אבל הוא גם לא רוצה לשחק והחתולה התחילה להרביץ גם לו.
איך אני עוזרת לה ומרגיעה אותה? אני מתכננת להביא כלב בעתיד אבל אני ממש חוששת מהתגובה שלה ולא רוצה ליצור לה טראומות
אכן מצב מלחיץ ולא נעים.
החתולה עצבנית מפני שהיא חוששת מפני פלישה לטריטוריה שלה, ומהניסיון שלי אני יודע כי חתולים בוגרים בדרך כלל לא חשים מאוימים על ידי גורים, הם יודעים ומבינים כי מדובר בגורים, אבל זה כאשר הבוגרים מכירים מקרוב את הגורים ולמדו כי הם אכן גורים.
חתולים בוגרים בודקים את המצב בכך שהם כאילו תוקפים את הגורים, ואלו מגיבים באינסטינקסט בכך שהם מתהפכים על הגב ומייללים לאות כניעה, לאחר כמה פעמים כאלה הבוגרים משתכנעים שהם אכן השולטים ונרגעים, זה תהליך היכרות שנראה אלים ומפחיד אבל זה הנוהל שלהם.
להפריד את הגורים בלילה ולתת להם חופש ביום זה נוהל קצת בעייתי - חתולים ערניים בלילה ונחים ביום, אולם גורים אינם כפופים ללוח הזמנים הזה, גורים פעילים או ישנים בלי קשר ליום ולילה, ולכן המפגש ביניהם ובין החתולה נוצר בזמן בו היא ממש לא רוצה לפגוש מישהו, היא רוצה לישון.

בעיקרון המצב דווקא חיובי - הגורים כבר חודש שלם אתכם, והיות ולא ציינת זאת אני מבין כי למרות ההתנהגות של החתולה אף אחד מהגורים לא נפגע.

ההמלצה שלי:
א. סבלנות. תני לזמן לעשות את שלו.
ב. תני לגורים חופש גם בלילה, כאשר הבוגרים ערניים ויפגשו אותם בהכרה מלאה.
ג. רצוי כי סעיף ב' הנ"ל יבוצע עם כמה שיותר השגחה שלך לתוך שעות הלילה, למקרה של מצב חירום תוקפני מידי.

עוד הערה: כל הכבוד לך על הטיפול ב-4 הגורים. תחזקנה ידיך!

מילי08

Well-known member
אכן מצב מלחיץ ולא נעים.
החתולה עצבנית מפני שהיא חוששת מפני פלישה לטריטוריה שלה, ומהניסיון שלי אני יודע כי חתולים בוגרים בדרך כלל לא חשים מאוימים על ידי גורים, הם יודעים ומבינים כי מדובר בגורים, אבל זה כאשר הבוגרים מכירים מקרוב את הגורים ולמדו כי הם אכן גורים.
חתולים בוגרים בודקים את המצב בכך שהם כאילו תוקפים את הגורים, ואלו מגיבים באינסטינקסט בכך שהם מתהפכים על הגב ומייללים לאות כניעה, לאחר כמה פעמים כאלה הבוגרים משתכנעים שהם אכן השולטים ונרגעים, זה תהליך היכרות שנראה אלים ומפחיד אבל זה הנוהל שלהם.
להפריד את הגורים בלילה ולתת להם חופש ביום זה נוהל קצת בעייתי - חתולים ערניים בלילה ונחים ביום, אולם גורים אינם כפופים ללוח הזמנים הזה, גורים פעילים או ישנים בלי קשר ליום ולילה, ולכן המפגש ביניהם ובין החתולה נוצר בזמן בו היא ממש לא רוצה לפגוש מישהו, היא רוצה לישון.

בעיקרון המצב דווקא חיובי - הגורים כבר חודש שלם אתכם, והיות ולא ציינת זאת אני מבין כי למרות ההתנהגות של החתולה אף אחד מהגורים לא נפגע.

ההמלצה שלי:
א. סבלנות. תני לזמן לעשות את שלו.
ב. תני לגורים חופש גם בלילה, כאשר הבוגרים ערניים ויפגשו אותם בהכרה מלאה.
ג. רצוי כי סעיף ב' הנ"ל יבוצע עם כמה שיותר השגחה שלך לתוך שעות הלילה, למקרה של מצב חירום תוקפני מידי.

עוד הערה: כל הכבוד לך על הטיפול ב-4 הגורים. תחזקנה ידיך!
תודה.
בעקרון אני נותנת לה לנהום עליהם קצת ולכפכף אותם, כמובן בהשגחה שלי. היא עדינה ולא ממש אלימה כלפיהם, אבל אני עדיין משגיחה (ואחר כך רצה להרגיע את הקטנים :-] ]. אני חושבת שזה חלק מתהליך החינוך של הגורים, נכון?
הגורים לא מתהפכים אבל כן מקטינים את עצמם ונצמדים לקיר.
לגבי הלילה- הבוגרים ישנים לשמחתי, איתי, ואני מרגישה אותם. אבל הסיבה שאני מפרידה היא כדי לא לתת לחתולה להרגיש שהיא "מאבדת" את הפינה שלה.
אני אנסה לתת לזה עוד זמן. עוד לא החלטתי אם לחפש להם בית או להשאיר אצלי… אני גם אתן לגורים יותר חופשיות כמו שאתה מציע. בעיקר מקווה לטוב.
ותודה על החיזוק בסוף. יש כל כך הרבה גורים עכשיו והלוואי שיכולתי לטפל בכולם (או - הלוואי שהממשלות היו לוקחות אחריות על חתולי הרחוב במקום אנשים פרטיים).
מודה גם ל @עודד (לימבו) על העזרה והתמיכה שלו

גורדיאן-II

Active member
תודה.
בעקרון אני נותנת לה לנהום עליהם קצת ולכפכף אותם, כמובן בהשגחה שלי. היא עדינה ולא ממש אלימה כלפיהם, אבל אני עדיין משגיחה (ואחר כך רצה להרגיע את הקטנים :-] ]. אני חושבת שזה חלק מתהליך החינוך של הגורים, נכון?
הגורים לא מתהפכים אבל כן מקטינים את עצמם ונצמדים לקיר.
לגבי הלילה- הבוגרים ישנים לשמחתי, איתי, ואני מרגישה אותם. אבל הסיבה שאני מפרידה היא כדי לא לתת לחתולה להרגיש שהיא "מאבדת" את הפינה שלה.
אני אנסה לתת לזה עוד זמן. עוד לא החלטתי אם לחפש להם בית או להשאיר אצלי… אני גם אתן לגורים יותר חופשיות כמו שאתה מציע. בעיקר מקווה לטוב.
ותודה על החיזוק בסוף. יש כל כך הרבה גורים עכשיו והלוואי שיכולתי לטפל בכולם (או - הלוואי שהממשלות היו לוקחות אחריות על חתולי הרחוב במקום אנשים פרטיים).
מודה גם ל @עודד (לימבו) על העזרה והתמיכה שלו
כן, נהימות וכיפכופים הם חלק מהחינוך, ויפה מצידה שהיא לא אלימה, דווקא נראה לי שהעניינים אצלך מתקדמים בכיוון חיובי מאוד.
בהצלחה!

הלואי שהייתי יכול לכתוב שהכל יהיה בסדר, אבל אני במצב דומה, ואצלי הכל לא בסדר. החתולים התרבו, נוצרו סיכסוכים וחתולים רגועים הפכו לכועסים ותוקפניים. וגרוע מכך - גורים שהיו בתחתית שרשרת המזון, גדלו וחלקם הפכו להיות עליונים על הותיקים, שקיבלו את זה קשה. עניין מאוד אינדיוידואלי.
מציע שתנסי תכשיר בשם FELIWAY - פרומון שמגיע במתקן שתוקעים בשקע חשמל, ומתפזר באויר. אמור להרגיע, או למתן התנהגות טריטוריאלית. אצלי לא ממש עזר, אבל יש לי בית גדול שכל הזמן פתוח. אז אולי לכן לא היה אפקטיבי (אולי).

Yukita

Active member
מנהל
אוכל רק להוסיף שזה עניין אינדיבידואלי. במרבית המקרים אצלי דווקא הסתדר בסדר בסוף - כלומר, לא שכולם הפכו לחברים טובים, אלא שהעניינים נרגעו וכל אחד מצא את מקומו (אצלנו הגענו עד 6-7 חתולים בבת אחת בבית, בנוסף לכלבים). כיום יש חמישה חתולים בבית (ושני כלבים), וכאמור לא מדובר במצב שבו כולם אוהבים את כולם אלא במצב שבו החיים שקטים ואין מריבות משמעותיות.

במהלך השנים כאמור לרוב העניינים הסתדרו. כן היו יוצאי דופן. למשל מקרה שבו נכנס גור והחתולה הבוגרת פשוט לא סבלה אותו. היא קיבלה גורים אחרים במהלך השנים, אבל את הגור הספציפי הזה - לא. במקרה שלה, היא היתה מאוד עדינה ברמה אישית ולכן מה שהיא עשתה היה לקחת את עצמה למרפסת ולא לחזור משם עד שמצאתי לגור בית אחר. לא תמיד זה הולך וזה לא בהכרח מעיד על מה שיהיה בצירוף נסיבות אחר (כאמור, הסתדרה עם גורים אחרים). הבעיה היא שאפשר לדעת שזה עד כדי כך לא בר תיקון רק לאחר זמן, לפעמים זמן לא מועט, כי בהתחלה יכולים להיות כל מיני סיפורים ורובם אכן נפתרים בסוף.

למעלה