חתולה רוצה פתאום לצאת כל הזמן החוצה

יוליה116

New member
חתולה רוצה פתאום לצאת כל הזמן החוצה

שלום, יש לי חתולה מעוקרת בת שנה. לפני שבוע פתאום התחילה לרצות לצאת החוצה, לבכות ליד הדלת, בורחת למטה בכל הזדמנות (אני גרה בבניין משותף). אני מפחדת שאם אתחיל לשחרר אותה שהיא לא תחזור ומצד שני היא משתגעת בבית וכל הזמן בוכה. מה לעשות? תודה!

Yukita

Active member
מנהל
האם היה שינוי כלשהו בבית (גם בלי קשר לחתולה)?

dimitrygo

Active member
מנהל
עכישו עונת הייחום ואולי הריחות מבחוץ משגעים אותה

האם יש שינויים נוספים התנהגות שלה? למשל האם היא מתגללגלת על הרצפה? מרימה ישבן וזנב?

יוליה116

New member
כן.. בידיוק

לא יודעת אם לשחרר אותה או "להחזיק בכח".. כמה זמן התקופה נמשכת?

Yukita

Active member
מנהל
בהחלט יש פה בעיה

בהודעה הפותחת שלך כתבת שמדובר בחתולה מעוקרת.
&nbsp
כנראה העיקור לא התבצע בצורה מלאה (=עדיין נשארו רקמות שחלה) כי התגובה הזו שאת רואה, עם סימנים כמו שדימה תיאר לך, מאפיינים חתולות מיוחמות. מרבית העיקורים מתבצעים בצורה סדירה ללא בעיות, אך מפעם לפעם יש מקרים כאלה של רקמת שחלה שנשארה, או אשך טמיר בזכרים, שקצת מסבכים את הסיפור.
&nbsp
במצב כזה, ברור שאסור לשחרר. גם אם נשים בצד לרגע את השאלה האם גורים הם דבר רצוי או לא, בנסיבות האלה החתולה עלולה להכנס להריון חוץ רחמי - כי בעיקור טיפלו בחלקים האלה בדיוק - וזה מסוכן מאוד. רצוי לתאר לוטרינר שלכם את המצב כדי שיבדוק אם אכן מדובר בייחום וובמקרה כזה תתאמו איתו מה לעשות הלאה כדי לוודא שהעניין לא חוזר על עצמו.

dimitrygo

Active member
מנהל
זה יכול לקחת שבוע-שבועיים. אבל אם את רוצה שוטרינר יתערב

ויבצע ניתוח חוזר אז ייתכן שדווקא זמן היחום הוא זמן טוב לבצע את זה. לכן כדאי לדבר עם וטרינר.

למעלה