חתולה שבוכה מדי פעם

חתולה שבוכה מדי פעם

החתולה אינה בוכה במתן צרכים אלא סתם ככה ללא סיבה.
נלקחה לוטרינר שבדק ואמר שאין כל סימנים לבעייה כלשהי.

יש למישהו מושג למה זה כך?

בדידות? במידה וכן ויש לי בית קטן איך אני מצליח להביא חתולה נוספת שתארח לה חברה? הוטרינר הציע להביא גורת חתולים קטנה והחתולה הגדולה תקבל אותה באהבה

Yukita

Active member
מנהל
בוכה מדי פעם?

קצת קשה להבין מהתיאור אם מדובר באיזושהי התנהגות שמשדרת מצוקה, או שסתם מדובר בחתולה שאוהבת לדבר. יש כאלה - הח'ברה שיש להם דיעה על כל דבר והם משוחחים איתך בקולי קולות ומנהלים דיון עירני בכל נושא

&nbsp
נראה לי שמן הסתם לו היה מדובר בחתולה "דברנית" כנראה זה היה יותר ברור לך ולא היה כתוב "סתם ככה ללא סיבה", אבל מאחר שאיננו מכירים, ואנשים יכולים לראות דברים דומים בצורה מאוד שונה, אני מעלה את האפשרות ואתה מוזמן לפרט יותר לגבי הנסיבות.
&nbsp
באשר לרעיון הכנסת חתול נוסף, גור או בוגר יותר, זה דווקא לא תלוי כל כך בגודל הבית. חתולים מתנהלים פעמים רבות יותר בצורה אנכית מאשר אפקית - במילים אחרות, אם תדאג שיהיו מדפים (לא חובה מדפים מיוחדים, סתם מדפים של ספרים וכד') ושאר ריהוט שאפשר לעלות עליו, הרי לחתולים שלך יהיה את מגרש הפעילות הנדרש להם. חתולים רבים אוהבים מאוד לעלות לגובה ולא להשאר בגובה רצפה. אולי מפני שהכל נראה גדול ומאיים מגובה הרצפה, אולי כי הם אוהבים לראות פעילות ולהשקיף על הסביבה, אולי כי דפוס התנועה הטבעי שלהם הוא של טיפוס ולא של הליכה על מישור לאורך זמן (כמו כלב, למשל). אז...גם בבית קטן אפשר לחיות באושר עם שני חתולים.
&nbsp
מה שכן, כל מי שמאמץ חתול נוסף צריך להיות מוכן לתקופת הסתגלות. יתכן שהגדולה לא ממש תשמח, לפחות לא בשבועות הראשונים. יתכן שבאופיה היא כן תשמח מיד, אך רוב הבוגרים מתיחסים בחשד ובמתיחות לכניסות חדשות לטריטוריה שלהם, ונוהגים בפולשים בצורה לא ממש ידידותית ו/או עשויים להפגין חרדתיות מסויימת עד שיתרגלו מחדש למצב. זה לא אומר שאימוץ חתול שני אינו מומלץ או אינו כדאי, רק שבני האדם במשפחה צריכים להיות מודעים לאפשרות של מתח בסביבה עד להשגת רגיעה, ולא להכנס בעצמם ללחץ מיותר.

למעלה