חתולה שקפצה מהחלון ומתחבאת בשיח

Macphista

New member
חתולה שקפצה מהחלון ומתחבאת בשיח

היי,
אתמול אחת החתולות שלי נכנסה להיסטריה כי היו אצלי חברים והיא הצליחה להידחס בין שלבי תריסים וקפצה מהחלון. קומה 2.5. בשנה האחרונה היא חתולת בית שלא יוצאת החוצה בכלל.
אחרי הרבה חיפושים מצאתי אותה מתחבאת בשיח ממש ליד הבית. לצערי השיח גדול ואין לי אפשרות להוציא אותה משם.
אני קוראת לה והיא לא יוצאת אלא רק מתחפרת יותר עמוק. הבאתי לה טונה והיא לא יצאה במשך שעה, יצאה רק אחרי שהלכתי לרבע שעה וכשחזרתי היא ברחה חזרה לתוך השיח. הכנסתי את הטונה לתוך ארגז הנשיאה שלה ושוב היא לא יצאה עד שהלכתי.
מה לעשות?
האם לתת לה את המרחב שלה ולהגיע לתת לה אוכל ומים כל כמה שעות ולהניח לה עד שתרגע?
ממש קשה לי הבין איך אתמול ישנה לי על הראש והיום בורחת ממני ומתחבאת גם כשאני מביאה טונה.
יכול להיות שהיא פשוט לא רוצה לחזור הביתה?
מה לעשות?
תודה.

Yukita

Active member
מנהל
היא בהיסטריה

היא בחוץ והכל נראה לה אחרת. זה לא מפני שהיא לא רוצה לחזור הביתה. רואים את זה הרבה במקרים כאלו, אין שום דבר מוזר או יוצא דופן בהתנהגות שלה. צריך סבלנות, לחכות כמה שצריך בישיבה בשקט עד שיהיה אפשר לפתות אותה לכלוב.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני רק רוצה להוסיף שכדאי לנסות לפתות ולתפוס אותה בלילה

כשהי שקט בחוץ. לא בטוח שהיא תסכים להכנס למנשא כך שתנסי לעטוף אותה בגבת עבה או משהו בסגנון.

דרורפפ

New member
תתקני אותי אם אני טועה

תתקני אותי אם אני טועה, אבל עושה רושם שהיא 'לא רגועה' כשהיא שומעת אותך או מרגישה בנוכחתך. על פי מה שתיארת כשאת מתרחקת ממנה, היא לא מוצאת צורך להסתתר, וכשאת מתקרבת... היא בורחת ומתחפרת 'יותר עמוק'.

אני לא מבין גדול (או בכלל) בחתולים, ואני לא יודע אם ההסבר של יוקיטה תקף למצב שתיארת, אך אם הייתי צריך לנחש- הניחוש הפרוע שלי היה שהיא אינה מעוניינת לחזור הביתה.

ציינת שבשנה האחרונה היא חתולת בית- מה היא היתה לפני השנה הזו, חתולת רחוב? ולמשך כמה זמן? (מה גיל העלמה?)

האם יש עוד מישהו/מישהי בבית שהיא מכירה, שאולי לו/לה תהיה הצלחה גדולה יותר להתקרב אליה?

האם היא מסתדרת עם החתולים האחרים בבית?

יש באפשרותך לקחת חתול/ה ולהיות איתם בסמוך אליה? אולי זה יגרום לה להרגיש יותר בנוח והיא לא תרגיש צורך להסתתר? אולי גם עם משחק מיוחד שהיא אוהבת?

ציינת שניסית להשתמש בארגז הנשיאה שלה- אני מנחש שזו לא מלכודת, ומישהו חייב לסגור את הדלת של הארגז... האם שקלת להשתמש במלכודת? (אני מנחש שלגופים/עמותות/אנשי מקצוע בתחום יש מלכודות, אולי יסכימו להשאיל)

מהניסיון הקצר שלי עם חתולי רחוב (בחצר שלי), למרות שהם מקבלים 3 ארוחות ביום, ולמרות שהם מקבלים מנות בשריות ו'טעימות', זה לא מספיק עבורם כדי לטרוח להגיע לכאן כל יום (קל וחומר לא לכל הארוחות). אז אם חתולי רחוב שיש להם חופש מוחלט יכולים להרשות לעצמם לוותר על ארוחות קבועות וטעימות, אני חושב שזה בסך הכל הגיוני שחתול רחוב(?) שעבר לגור בבית סגור יעדיף את החופש ברחוב.

שוב אני מדגיש: הניסיון שלי קצר מאוד ומתבסס רק על חתולי רחוב.

בהצלחה!

Yukita

Active member
מנהל
אני מתקנת אותך

בחתול שנפל או איכשהו הגיע החוצה בהפתעה, התגובה שתוארה רגילה לגמרי, והיא במידה רבה תוצאה של הלם. אין שום קשר לרצון או אי רצון לחזור הביתה. כל אלו שהכרתי שעברו קטע כזה לא התקשו בכלל להסתגל מחדש לבית, שמחו לחזור וחלקם גם לא רצו עוד לצאת החוצה.

Macphista

New member
הצלחה!!!

ירדתי לשיח בו התחבאה עם טונה ושמיכה שהיא אוהבת.
היא ישבה בשיח.
התיישבתי על האדמה והטונה לידי.
לקח לה חצי שעה לצאת ובסוף יצאה.
התיישבה לידי לאכול.
בהתחלה ליטפתי אותה ואז תפסתי אותה ועטפתי אותה בשמיכה.
וזהו.
עכשיו יושבת עלי ומגרגרת בשמחה בבית אחרי שעשתה סיבוב אוכל מים וארגז חול.
תודה לכולן על התגובות העוזרות!

דרורפפ

New member
שמח לשמוע :)

שמח לשמוע על ההצלחה, עד כה חשבתי שהסקרנות הרגה את החתול- מסתבר שההמתנה יעילה לא פחות!

בכל אופן, אם מותר לי לשאול שאלה שאולי רלבנטית לנושא, מדוע לא נהוג לקחת חתולי בית לטיולים? אני מנחש שזה מחזה מוזר לראות חתול בית עם רצועה, אבל בעידן המודרני להיות 'מוזר' זה דווקא נחמד- לא?

Yukita

Active member
מנהל
לא מנסיוני

הפעם שניסיתי משהו כזה נגמרה אצל וטרינר.
&nbsp
חשוב על כך: בהנחה שהצלחה לשים רתמה על החתול ושהוא לא מתחרפן מזה ומוכן ללכת איתך, מה יקרה ברגע שיצוץ בסביבה כלב/חתול אחר/ אדם זר / משהו רועש / כל דבר שעולה בדעתך...

דרורפפ

New member
מה לגבי טיולים ליליים?

אני מנחש שאם חתולי רחוב יכולים להסתגל לרעשים/כלבים/אנשים, גם חתולי בית? על אחת כמה וכמה כשהם לא לבד והם עם האמא-חתולה שלהם?

Yukita

Active member
מנהל
אותו דבר

לא נראה לי שקל למי שלא ראה זאת להבין, אבל אם משהו קורה והחתול מחובר אליך ברצועה, גם אתה וגם החתול יכולים לצאת מזה פצועים קשה ואף גרוע מזה. לא מן הנמנע שכלב יהרוג את החתול בעודו בידיך ואתה בעצמך נפצע בזמן הזה.
&nbsp
בקיצור -לא.
&nbsp
צריך לקלוט שיש דמיון בין חתול לכלב בדברים רבים, אבל התנהלות במרחב היא לא אחת מהם. רוצה לטייל ברצועה עם חיית מחמד? אמץ כלב.

ארמורגם

New member
גם כלב צריך חשיפה הדרגתית מגורות

אחרת הוא יבהל וינבח/ינשך/יברח. זה נכון לגבי כל בעל חיים אחר וגם בני אדם.
חתול בוגר שכל ימיו היה בבית, הסיכוי שיצליח להתרגל לחוץ אפסי.
רק בחשיפה מאוד איטית אולי יש סיכוי שבתנאים מסויימים זה יסתדר, אבל ברגע שיצוץ גורם זר ולא מוכר, אין לדעת איך החתול יגיב.
צריך גם שהצורך יבוא מהחתול, ושהסביבה תהיה עם מינימום סכנות, כלומר רחוק מכביש. וכו'.
לכן ברוב המקרים לא עושים את זה.

למעלה