חתולה תוקפנית

לבטוטית

New member
הי,
אשמח לעצה. החתולה שלנו בת 12. נמצאת רק בבית. בחודשים האחרונים היא תוקפת אותי. היא לא תוקפת את שאר בני המשפחה. היא תוקפת ללא התגרות או מגע מוקדם. לדוגמה אני יושבת על הספה וקוראת משהו והיא מזנקת ונושכת לי את הברכים. או אני הולכת למטבח והיא מזנקת לי על הרגלים. אשמח לרעיונות. זה בלתי נסבל.

גורדיאן-II

Active member
הי,
אשמח לעצה. החתולה שלנו בת 12. נמצאת רק בבית. בחודשים האחרונים היא תוקפת אותי. היא לא תוקפת את שאר בני המשפחה. היא תוקפת ללא התגרות או מגע מוקדם. לדוגמה אני יושבת על הספה וקוראת משהו והיא מזנקת ונושכת לי את הברכים. או אני הולכת למטבח והיא מזנקת לי על הרגלים. אשמח לרעיונות. זה בלתי נסבל.
אם זה שינוי חד בהתנהגות - דרושה בדיקה יסודית של ווטרינר.
יתכן שהיא סובלת ממשהו, והיא מנסה להסב את תשומת לבך לכך.
מתי בפעם האחרונה היא עברה בדיקה, כולל בדיקת שיניים?

אלישבע777

Well-known member
הי,
אם החתולה בריאה וזו התנהגות חדשה, שאני אישית לא נתקלתי בה בעבר, יש לי כמה רעיונות להסבר. וכמה רעיונות ליישום, כפי שאני נוהגת בחתול שלי ובקודמים. מה שחשוב ביותר זו העקביות בהקניית הרגלים חדשים. חלק ממשתתפי הפורום לא יאהבו את הגישה שלי, אבל היא מצליחה אצלי לא רע, כבר שנים. את מציינת שההרגל הרע הזה, קיים כבר כמה חודשים וזה הרבה זמן! חתולים מקבעים הרגלים, וקשה לשרש אותם. את צריכה עקביות ואורך רוח.

החתולה משועממת והיא למדה( לא ברור איך) שנשיכות זו כיף גדול - בעיקר אם הן בלתי נסבלות כי את מגיבה באופן מגניב ביותר (מנקודת מבט של החתולה...) יתכן שאת מעוררת בהתנהגותך את הנשיכה הבאה. אם זה נכון - התגובה שלך צריכה להיות כמו של גור חתולים - השמעת קול יללה אומלל וגם נזיפה במילה שהיא תלמד עם הזמן כמו "אסור" "קששש" , "קישטה" וכדומה. החתול שלי יודע ש- "קישטה" זה האיסור הכי חמור! ויש לי תחושה שכל חתולי הבית, מכירים את הצליל הזה עוד בטרם נולדו... חחח כמו כן - אחרי הנשיכה לנזוף קשות, לקום וללכת. או פשוט לגרש אותה בתנועת יד קששש. תלוי מה יכול לעזור יותר. אם החתול שלי נכנס לארון הוא מקבל נזיפה ( קישטה) אם הוא לא יוצא מרצונו, אני מוציאה אותו ובתנועת יד, אני מסלקת אותו מהחדר. הוא יודע שזה אסור באיסור חמור ( אבל תמיד מנסה מחדש כשאני לא שמה לב...)
ב. יתכן שבעבר תגמלת אותה בליטופים או בפינוקים אחרי שהיא נשכה והיא למדה שזה עוזר. אם זה נכון - להימע מפינוקים לפחת שעה מהנשיכות.
ג. יתכן שהחתולה קישרה אותך עם איזו הפרעה מפחידה שקרתה לה בלי שתהיי מודעת לעניין. איזה רעש מפחיד, צליל צורם, משהו שהתחולל בסביבתה ואת היית שם ויתכן שאז קרתה הנשיכה הראשונה. הנה סיפור:
בעבר היה לי חתול שפחד פחד ממות מאחת מחברותי שהיתה מגיעה פעמים בשנה לבקר להתארח בביתי לכמה ימים. הוא היה חתול מאוד חביב לכל אחד ומקרב. רק ממנה הוא פחד כמפני שד. כשהיא התארחה בביתי, הוא היה מתאדה עד הלילה! לא יוצא ממחבואו כל היום, עד שהיא היתה הולכת לישון... וכל זה קרה בגלל מאורע יחיד ונדיר- הביקור הראשון שלה, היה בערב סוער עם רעמים וברקים, וכשהיא נכנסה לראשונה לביתי - הרעים רעם איום ונורא והחתול נבהל ונעלם. הייתי בטוחה שהוא ברח מהבית ושעה ארוכה שוטטתי בגשם שוטף וקראתי לו. אבל הוא היה בבית וטיפס על הקיר המחוספס במטבח ונאחז בו בציפורניו. מחזה שהיה צריך להסריט... אבל אז לא היו טלפונים אמצעים לכך... וכל חייו הארוכים, הגברת הזאת היתה הסיוט של חייו...
ד. החתולה היא די זקנה. יתכן שחלו בה תהליכי דמנציה והיא כבר לא תמיד מזהה אותך כחלק מהמשפחה. זו רק השערה, מעולם לא היה לי חתול דמנטי. אבל כשהחתול הקודם שלי היה חולה בסרטן, בוקר בהיר אחד - כשהוצאתי את האוכל שלו - הוא קפץ ממקומו כאילו נשכו נחש! הוא השמיע יבבה הסתובב ורץ לעבר הויטרינה וקפץ עליה. ולא ירד ימים רבים! מה קרה, איני יודעת. אבל במשך שבועות , הייתי צריכה לעלות על סולם, ולשלוף אותו בכוח משם ולקחת אותו לקופסת השירותים שלו ... הוא התייחס לרצפה כאל מקום לוהט שאי אפשר להישאר שם רגע. זה היה טירוף. אפילו אוכל ומים נתתי לו על הויטרינה הגבוהה שאי אפשר היה לנקות אותה היטב... בסוף נפתרה הבעיה בחצי כדור ארגעה ממשפחת הפרוזק, שעשה עבודה מעולה ואחרי כמה שבועות - החתול נרפא מהחרדה שלו מה-"רצפה הלוהטת"...

מקווה שעזרתי. בכל אופן כדאי להתייעץ עם יועצת חתולים לקבלת עזרה מקצועית. עם כל הכבוד - הגוף שלך ורווחתך הנפשית חשובים יותר מהחתול

הי,
מציעה לך לדבר עם מסיקה (מסקרה) שהוא מומחה בחתולים
אבל הוא קצת יקרן

Yukita

Active member
מנהל
אחזק את התשטב. שכבר קיבלת: כל שינוי לעומת מה שהיה מקודם מצדיק בדיקה וטרינרית. מפליא עד כמה חתול יכול להיראות מופת של בריאות בזמן שהוא סובל ממשהו משמעותי והעדות היחידה לכך היא שינוי כלשהו בהתנהגות.

אם בדיקה מקיפה (כולל שיניים) לא מעלה דבר, יתכן שכדאי להזמין יועצת חתולים שתראה את הסיטואציה במו עיניה ותייעץ מה לעשות. באיזה אזור בארץ אתם גרים?

לבטוטית

New member
תודה, אנחנו במרכז. נקח אותה לבדיקה. היא מתנהגת רגיל מבחינת ההבטים האחרים וגם נחמדה לשאר תושבי הבית.

Yukita

Active member
מנהל
תודה, אנחנו במרכז. נקח אותה לבדיקה. היא מתנהגת רגיל מבחינת ההבטים האחרים וגם נחמדה לשאר תושבי הבית.
אוקיי. אם בדיקה לא תעלה כלום, והיא תוקפת רק אותך, נסי לחשוב מה שינית בעצמך בזמן האחרון: בושם? מגע עם חיות אחרות בחוץ? משהו אחר? כאמור לוודא קודם שאים סיבה בריאותית, אבל יש דרכים לשפר יחסים עם חתול שמתנהג בתוקפנות (בטוח תוקפנות ולא קפיצת משחק בנסיון לתפוס משהו?). אפשר להיעזק בסרטוני יו-טיוב של My cat from hell, ספציפית פרקים בסגנון החתול לא סובל את החבר החדש שלי. ממש מראים שם איך לבנות קשר חיובי עם חתול תוקפן. בעבר את והחתולה הייתן חברות?

Yukita

Active member
מנהל
אוקיי. אם בדיקה לא תעלה כלום, והיא תוקפת רק אותך, נסי לחשוב מה שינית בעצמך בזמן האחרון: בושם? מגע עם חיות אחרות בחוץ? משהו אחר? כאמור לוודא קודם שאים סיבה בריאותית, אבל יש דרכים לשפר יחסים עם חתול שמתנהג בתוקפנות (בטוח תוקפנות ולא קפיצת משחק בנסיון לתפוס משהו?). אפשר להיעזק בסרטוני יו-טיוב של My cat from hell, ספציפית פרקים בסגנון החתול לא סובל את החבר החדש שלי. ממש מראים שם איך לבנות קשר חיובי עם חתול תוקפן. בעבר את והחתולה הייתן חברות?
למשל זה:

[URL unfurl="true"]https://m.imdb.com/title/tt1957317/[/URL]

לבטוטית

New member
תודה. לא מצליחה לחשוב על משהו שהתשתנה. היו לי בעבר תקריות שהסתימו בשריטות/נשיכות בזמן שהיתה באה לשבת אצלי והיתי מלטפת אותה. נראה שזה קרה לי יותר מאשר לשאר בני הבית. כרגע אני מנסה לשמור ממנה מרחק אבל כאמור זה לא עוזר. היא זוכה לתשומת לב ממספיק בני משפחה אחרים.

Yukita

Active member
מנהל
תודה. לא מצליחה לחשוב על משהו שהתשתנה. היו לי בעבר תקריות שהסתימו בשריטות/נשיכות בזמן שהיתה באה לשבת אצלי והיתי מלטפת אותה. נראה שזה קרה לי יותר מאשר לשאר בני הבית. כרגע אני מנסה לשמור ממנה מרחק אבל כאמור זה לא עוזר. היא זוכה לתשומת לב ממספיק בני משפחה אחרים.
אז מעולם לא הייתן חברות ויש ביניכן קצר בתקשורת. בהחלט יתכן שמשהו בשפת הגוף ובאופי התנועות שלך נתפס כמאיים - ראוי מאוד לצפות בסרטוני היו טיוב שציינתי בפנייך כי יועץ החתולים שם, גלקסי ג'קסון, יודע על מה הוא מדבר. הוא מסביר מה נתפס מאיים ומה מעורר תוקפנות. זה אולי נראה מצחיק והוא אולי נראה קצת ליצן, אבל הייעוץ שלו טוב מאוד.

לבטוטית

New member
תודה לכולם. יתכן שאני מפחידה יותר משאר בני הבית. אני מורידה אותה כל פעם שהיא תופסת לי את המקום על הספה (מה שקורה כל פעם שאני קמה ) ואני גם אומרת "לא" כשהיא משחיזה צפרנים בכורסא היחידה שעוד שרדה. אבל אף אחת מהפעילות הללו לא חדשה מצידי וגם לא נראה שיש תאימות בזמן או במרחב בין הארועים. אני נוזפת ומרחיקה אותה כל פעם שהיא תוקפת בזמן ליטוף אבל בארועים המדוברים היא תוקפת ומיד מתרחקת (אני בדרך כלל צועקת אם הופתעתי). אני אקח אותה לביקור אצל הוטרינר, אנסה לראות את הסרטונים ואמשיך משם.

Yukita

Active member
מנהל
אוקיי, בהחלט סביר שאין לכן תקשורת טובה בכלל. יתכן שהסרטונים יעזרו, ןאם לא ד"ר נעה הראל במרכז היא וטרינרית התנהגותית שתוכל גם לבדוק ואולי גם קצת לייעץ.

גורדיאן-II

Active member
תודה לכולם. יתכן שאני מפחידה יותר משאר בני הבית. אני מורידה אותה כל פעם שהיא תופסת לי את המקום על הספה (מה שקורה כל פעם שאני קמה ) ואני גם אומרת "לא" כשהיא משחיזה צפרנים בכורסא היחידה שעוד שרדה. אבל אף אחת מהפעילות הללו לא חדשה מצידי וגם לא נראה שיש תאימות בזמן או במרחב בין הארועים. אני נוזפת ומרחיקה אותה כל פעם שהיא תוקפת בזמן ליטוף אבל בארועים המדוברים היא תוקפת ומיד מתרחקת (אני בדרך כלל צועקת אם הופתעתי). אני אקח אותה לביקור אצל הוטרינר, אנסה לראות את הסרטונים ואמשיך משם.
באמת הכי חשוב זה הוטרינר, מצב הבריאות שלה היא החשוד המיידי, במיוחד בהתחשב בגיל המתקדם שלה, 12 זה גיל מבוגר לחתול.
כל השאר רחוק.
נשמח אם תעדכני אותנו מה קרה.

לבטוטית

New member
מעדכנת שהבדיקות של החתולה לגמרי תקינות. כן המליצו לעבור למזון עם % חלבון נמוך יותר כי ערכי תפקודי הכליות בגבול התקין העליון. מישהו יכול להמליץ? אוכלת פרופאלן עוף.

Yukita

Active member
מנהל
מעדכנת שהבדיקות של החתולה לגמרי תקינות. כן המליצו לעבור למזון עם % חלבון נמוך יותר כי ערכי תפקודי הכליות בגבול התקין העליון. מישהו יכול להמליץ? אוכלת פרופאלן עוף.
אשאיר לעמיתי דימה לייעץ בעניין האוכל, זה התחום שלו. באשר להתנהגות, אחרי שפירטת בתשובות לשאלות והסברת שהתוקפנות היא רק מולך ולא נגד אחרים, אחזור על כך שניתן לעבוד על שיפור היחסים ביניכן כך שהחתולה לא תתקוף אותך. זה לא קשור אם היא מקבלת "מספיק" צומי מאחרים וזה גם לא אומר שעלייך להתחנף ולזחול בפני החתולה. זה פשוט אומר לבנות אמון כך שלשתיכן יהיה טוב יותר.

למעלה