חתולונת שובבה (ומעיקה)..

MissAppear

New member
שלום לכולם, לפני שבוע, אימצתי גורת חתולים בת 3 חודשים בערך, והיא מקסימה ונשמה אמיתית, אבל קשה לי מאוד איתה- היא רוצה לצוד כל דבר שזז לה מול העיניים, לתפוס בציפורניים ובשיניים וזה כולל אותי. הדבר שהכי מפריע לי זה שאני לא יכולה לעשות שום דבר במטבח כשהיא ליד, היא קופצת על הכיירים בזמן שאני מבשלת, אני מפחדת שתקבל כוויה, היא קופצת עלי מהשיש במטבח עם הציפורניים שלה, היא מנסה להיכנס איתי לכל חדר, (לשירותים, למקלחת וגם בלילה לטפס עלי) והיא בורחת לחדר מדרגות שאני יוצאת מהבית. אני מבינה שהיא עוד גורה, וזאת התנהגות טבעית של חתול, אבל אני לא יכולה להתנהל ככה. מה אפשר לעשות?? אני שוקלת אם להחזיר אותה לעמותה, נשבר לי הלב עליה, אבל אני לא יכולה להמשיך ככה עוד הרבה. האם למישהו כאן יש עצה מעשית, מה לעשות כדי ללמד אותה לא לקפוץ ולשרוט כל דבר? זה שלב זמני בחיים שלה, או שזה האופי וזה לא יעבור? אני אובדת עצות, בבקשה, מי שיכול/ה לתרום, אני הודה מאוד!

דגלמנגל

Well-known member
שלום לכולם, לפני שבוע, אימצתי גורת חתולים בת 3 חודשים בערך, והיא מקסימה ונשמה אמיתית, אבל קשה לי מאוד איתה- היא רוצה לצוד כל דבר שזז לה מול העיניים, לתפוס בציפורניים ובשיניים וזה כולל אותי. הדבר שהכי מפריע לי זה שאני לא יכולה לעשות שום דבר במטבח כשהיא ליד, היא קופצת על הכיירים בזמן שאני מבשלת, אני מפחדת שתקבל כוויה, היא קופצת עלי מהשיש במטבח עם הציפורניים שלה, היא מנסה להיכנס איתי לכל חדר, (לשירותים, למקלחת וגם בלילה לטפס עלי) והיא בורחת לחדר מדרגות שאני יוצאת מהבית. אני מבינה שהיא עוד גורה, וזאת התנהגות טבעית של חתול, אבל אני לא יכולה להתנהל ככה. מה אפשר לעשות?? אני שוקלת אם להחזיר אותה לעמותה, נשבר לי הלב עליה, אבל אני לא יכולה להמשיך ככה עוד הרבה. האם למישהו כאן יש עצה מעשית, מה לעשות כדי ללמד אותה לא לקפוץ ולשרוט כל דבר? זה שלב זמני בחיים שלה, או שזה האופי וזה לא יעבור? אני אובדת עצות, בבקשה, מי שיכול/ה לתרום, אני הודה מאוד!
העצה הטובה ביותר- תכפילי אותה. אם את מסוגלת, מבחינה כלכלית, אמצי עוד גור/ה באותו גיל. הם/ן יעסיקו זא"ז וילמדו זא"ז גבולות, בשריטות ונשיכות, יתכרבלו יחד בשינה ויניחו לך, עד שיבואו להתעלק, לקבל פינוקים מיוחדים. כשאת יוצאת מהבית, הם לא ישתעממו, כמו חתול בודד, שהרי יש להם חברותא.

גורדיאן-II

Active member
הפוסט הזה ממש מכעיס אותי.
היא ילדה קטנה! את לא יכולה להתלונן על זה! כך מתנהגים גורים/ילדים שעדיין לא מבינים את הגבולות שלהם!
למעשה ההתנהגות הזאת אמורה לשעשע אותך, ולענג אותך, כיף לחנך אותם (בדרכי נועם) כשהם קטנים, זה שהם בוחנים את גבולות הסבלנות שלך זאת המתנה שלהם לך, כדי שאת תדעי בעצמך את הגבולות שלך (גבולות שאת צריכה לפתח בהקדם, אם ההתנהגות הזאת שלה גורמת לך לאיים בהחזרתה לעמותה, שזה למעשה גזר דין מוות מובטח).
ולסיכום: היא גורה, ככה זה, ובקרוב היא תהפוך לבוגרת שקטה, ואז לבוגרת שעסוקה כל היום בשינה ושאת תוכלי להתלונן שהיא לא עושה כלום חוץ מלישון, וכל פעם שהיא תפגין התנהגות מהסוג שאת מתלוננת עליה עכשיו את תשמחי עד הגג.

Yukita

Active member
מנהל
קודם כל - אין בעיה להבין אותך ולהזדהות איתך. רוב החתולים אצלי היו חמודים ומקסימים כגורים אבל לגמרי בקטע של "טוב שהיה כבר ונגמר"... גור זה קשה.

מה שכן, זה משתפר. לוקח זמן - ולא מעט - אבל משתפר. ההתנהגות הזו היא תלוית-גיל. למרות שזה אולי נשמע לך מוזר, מי שהמליץ לך לאמץ גור נוסף לא טועה: הם משחקים זה עם זה ואז את כמעט לא תסבלי מתשומת לב עודפת שכולה מופנית אלייך. אם בכל זאת את מרגישה שזה קשה מדי (למרות שבכנות, תופתעי מכמה זה יכול להקל עלייך להכניס גור נוסף בערך באותו גיל - לא חתול בוגר שלא יסתדר עם הגורה אלא גור נוסף שישחק איתה), אזי הפתרונות הם בכיוונים של הגבלה חלק מהזמן. למשל - כשאת מבשלת או מתעסקת באוכל במטבח, סגרי את הגורה בחדר השינה. כשאת הולכת לישון, סגרי את דלת חדר השינה אחרי שתדאגי שיש לגורה כל מה שהיא צריכה מחוץ לחדר השינה. הצעדים הפשוטים הללו יתנו לך מרווח נשימה לישון כמו שצריך ולהכין אוכל בלי חששות.

בשורה תחתונה - זה לא "האופי שלה" וזה כן יעבור. העניין הוא שזה יכול לקחת זמן, כמה חודשים, כך שלא יעבור בזמן הקרוב.

כפי שכבר כתבו, זו התנהגות נורמלית לגור (שכמובן יש בינהם פחות ויותר שובבים), והיא נעלמת בהדרגה. אני לא באמת זוכר זמנים, אבל כמדומני שתוך חודשיים יהיה שינוי משמעותי.
אין פתרון מלא, אבל אולי אפשר לצמצם את אי הנוחות. כבר הציעו כמה רעיונות. הייתי מוסיף צעצועים שיעסיקו אותה בזמנים בעייתיים, וגם יעזרו לעייף אותה. אגב, לא חייבים לקנות. כדור מנייר כסף עושה עבודה מעולה. כך גם חוט תלוי על משענת כסא. (לעומת זאת, עדיף להמנע מציין לייזר).
אפשר לנסות חינוך מונע. כלומר ללמד מה אסור (לעלות על השיש, לצוד את היד). לפעמים זה מצליח.

למעלה