חתולים בני יומיים

alona 27

New member
חתולים בני יומיים

יש לי חברה שמצאה חתולים בני יומיים, אמרתי לה שהם לא שורדים מתחליף חלב אם של בני אדם ושהם זקוקים לתחליף חלב של חתולים בגיל הזה. האם אני צודקת? ואיפה תוכל לרכוש את התחליף חלב הזה גם בלי בדיקה מקיפה? היא חיה רק על קצבת נכות. האם אתם מכירים רופאים מתנדבים?

Yukita

Active member
מנהל
אכן צודקת

תחליף חלב רגיל לתינוקות אינו מתאים. ניתן בשעת הדחק להשתמש בתחליף חלב לתינוקות בתנאי שהוא על בסיס צמחי ולא על בסיס חלב, שעושה לא טוב לגורי חתולים.
&nbsp
ניתן לרכוש תחליף חלב לגורי חתולים אצל הרבה וטרינרים וגם בחנויות לציוד בע"ח וברשתות ציוד בע"ח באינטרנט. אם לחברתך ו/או לך יש פייסבוק, תוכלו לחפש תחליף חלב ייעודי למסירה. החברה תצטרך גם בקבוקון מיוחד להאכלה.

ziv86

New member
מנצל את השרשור הזה כדי לשאול גם כן שאלה על גורים בני יומיים

יש אצלנו חתולת רחוב שהיתה בהריון. פתאום אתמול ראיתי אותה רזה כבעבר. הנחתי שהמליטה איפשהו...
היום בבוקר ההורים שלי גילו שבחצר שלנו יש 2 גורים ממש פיציים.. מייללים בלי סוף. מהבוקר היא בכלל לא התקרבה אליהם. וזה מלחיץ ומדאיג כי אולי היא נטשה אותם.
כבר המליטה פעמיים בעבר ובפעמיים האלה היא דאגה לגורים שלה.. החשד שלי זה שיכול להיות שהיו לה בהמלטה יותר מ2 הגורים שנמצאים אצלנו, והיא איכשהו דואגת להם במקום אחר. זה כבר קרה בעבר.. המליטה 4 גורים. בשבוע ומשהו הראשונים היו רק שלושה ופתאום נשמעו יללות מאיזה כוך והיה שם גור רביעי.

מה לדעתכם אפשר לעשות? אני לא יכול לכפות על החתולה להיכנס לגיגית בה המליטה. מצד שני אני רוצה לשים את הגיגית הזו במקום ממנו אני רואה אותה מטפסת לפעמים. מצד שלישי אולי היא לא תטפל בהם גם שם והם ימותו...

בקיצור אני אובד עצות!

Yukita

Active member
מנהל
אם הגורים עדיין שם לבד ולא ניגשה אליהם אף חתולה

כנראה הדרך היחידה להצילם היא לקחתם ולטפל בהם.
&nbsp
לפי מה שכתבת, אין שום בטחון מי האמא ולא יעזור לרדוף אחרי אחת משוערת עם הגורים. אמנם אמהות הולכות בשלב מסויים להשיג אוכל ואז הגורים בוכים, אך זה אמור להיות למשך זמן מוגבל. יש אפשרות שהחתולה עליה חשבת אינה האמא, והאמא יכולה לא ליזור מכל מיני סיבות. במקרה כזה, כאמור, קיימת האפשרות להציל ולטפל בעזרת תחליף חלב לגורי חתולים (שאינו מבוסס על חלב פרה), עד לגיל חודש בערך, שאז עוברים למזון מוצק. במקרה כזה, מאמצים או מחפשים מאמצים.

shirul2

New member
מצרפת "מתכון חירום" ביתי לגורים יונקים..

זה מתכון שאפשר לתת אם אין שום דבר אחר, בגדול לאורך זמן זה לא יוצא יותר זול ממטרנה לחתולים וזה מחזיק מעמד פחות זמן במקרר אז זה טוב לפעם, פעמיים שלוש למי שמוצא גורים ולא יודע מה לתת להם ואין לו אפשרות להשיג מטרנה זה יותר טוב מכלום, אמנם מתכון לא טבעוני :)) אבל מציל חיים: אקטימל אחד, ביצה אחת + כף גבינה לבנה אפשר אפילו טיפה פחות מכף מלאה..

למעלה