חתולים והריון

רינת486

New member
חתולים והריון

הי כולם,
אני מגדלת בבית גורת חתולים מזה ככמה חודשים. (הראשונה שלי)
לאחרונה גיליתי שאני בהריון ואני מתלבטת מה לעשות אותה.
מכרים הפחידו אותי בנוגע לעניין של טוקופלסמה
כמה נכון זה?
האם כדאי להוציא אותה מהבית? ממש נקשרתי אליה. מאידך, אני מפחדת על העובר.
אני יכולה לבקש מבעלי שינקה את ארגז החול אבל אני מפחדת כי כבר ניקיתי לה אותו הרבה פעמים. (אני בשבוע 8 כנראה)

Yukita

Active member
מנהל
קודם כל

בואי נתייחס לאמירה "ניקיתי כבר הרבה פעמים" -

מה שאת יכולה לעשות זה לבצע בדיקת דם לטוקסופלזמה. אם יש לך את זה כבר (אולי בכלל מלפני שהחתולה נכנסה אליכם הביתה), אז עכשיו כבר לא משנה.

אם אין לך - זה לא אומר שצריך להכנס לפאניקה ולזרוק את החתולה מהבית, כי האמת היא שחתול אינו המקור הראשון ואפילו לא השני או השלישי לטוקסופלזמה. ירקות בלתי שטופים, למשל, הם מקור הרבה יותר נפוץ, וכן בשר שלא בושל עד הסוף. אם אכלת בשר רייר, מדיום רייר - זה מקור הדבקה אפשרי הרבה יותר סביר מהחתול. הידעת שבצרפת, איפה שמאוד מקובל לאכול בשר נא או נא חלקית, אחוז הטוקסופלזמה באוכלוסיה האנושית עולה על 50% ממהאוכלוסיה?

למעשה, כדי שתידבקי מהחתול, לא מספיק שהחתול יהיה בבית. את כנראה יכולה אפילו להמשיך לנקות את הארגז, כי צריך שייכנס לך לפה - האם יהיה נכון להניח שאת שוטפת היטב ידיים לאחר הטיפול בארגז ולא מכניסה אצבעות לפה? כמובן לא חייבים דווקא לקחת סיכונים. אם בעלך מוכן לקחת עליו את המשימה לתקופת ההריון זה בהחלט יקל עלייך מאוד.

ניתן גם לקרוא בכמה לינקים על הטוקסו:

http://www.chai-online.org/he/companion/health/h_caring_cat_toxoplasmosis.htm

http://www.isracat.org.il/טוקסופלזמוזיס

עמוד 2 במידע בלינק הזה: https://pets.webmd.com/cats/toxoplasmosis-cats#2

והעתק-הדבק מהאתר של משרד הבריאות הישראלי: שימי לב איך המשפט קופץ פתאום בין ירקות ובשר לחתולים:
<font>"מחלת הטוקסופלסמוזיס נגרמת ע"י טפיל חד תאי Toxoplasma gondii. במרבית המקרים ההדבקה היא תוצאה של אכילת בשר נא מזוהם בציסטות או בליעת אואוציסטים המופרשים בצואת חתולים (אכילת ירקות לא רחוצים)." </font>אפילו באתר הזה מציינים בפירוש שאת צריכה לבלוע קקי של חתול. נראה לי שרובנו לא נוטים לתבל את הסלט שלנו בצואת חתולים, אז אם את שומרת על היגיינה בסיסית (שטיפת ידיים וכו') החתול פחות מסוכן מירק או בשר.

שימי לב שלהדבקה מחתול צריכים להתקיים כמה תנאים. החתול צריך להיות נשא, וגם אז ההדבקה מתרחשת (אם בכלל) רק כאשר הטפיל מופרש בצואה - 14-21 יום בערך פעם אחת בכל מהלך חיי החתול. גם אז, הטפיל צריך לשבת בצואה 1-5 ימים, כלומר אם אתם מנקים את הארגז כל יום - הסיכוי להדבקה מאוד יורד. עם זאת, בהחלט לא רעיון רע שהבעל יעשה את העבודה.

יש לציין שלמרות הבהלה הגדולה בנושא, נראה שאחוז ההדבקה בבני אדם בישראל נמוך. המידע מגיע ברובו ממקומות כמו צרפת ובלגיה. בארה"ב בדקו וטרינרים ומצאו שאחוז הוטרינרים נשאי הטפיל שווה לאחוז האוכלוסיה הכללית נשאית הטפיל, כלומר הוטרינרים, שכל הזמן באים במגע ישיר עם חתולים ועם הפרשות שלהם, לא נדבקו יותר מאחרים.

מכל מקום, אפשר גם לבדוק אם החתול שלכם בכלל נשא. חתולים נדבקים כמו אנשים - כי הם אוכלים אוכל מזוהם או שותים מים מזוהמים בטפיל. אז אם החתול שלכם לא נשא, ואתם לא מאפשרים לו לצאת לצוד, והמים הם אותם מים שאתם בעצמכם שותים מהברז, הסיכון די נמוך.

רינת486

New member
תודה רבה על התגובה המפורטת. העניין הוא כזה

אנחנו גרים בבית צמוד קרקע, לכן החתולה יוצאת גם לחצר. רוב היום היא בבית, אבל נניח ששעתיים היא מסתובבת בחוץ.
מה שלא ברור לי זה איך עצם העובדה שבעלי יתעסק עם ארגז החול תמנע ממני הדבקה?
הרי מספיק שהיא מבלה בארגז חול שלה ונדבק לה קצת קקי לרגל והיא עלתה על המיטה ונגעתי בזה בטעותתתת ואחכ אכלתי משהו אני יכולה להידבק לא?? או שהיא מטיילת על השיש (כמו שהיא מרבה לעשות) והיא לא נקייה 100% מצואה ואז שמתי ירק על השיש והיא נגעה בו ואכלתי אותו...
בקיצור יש אינספור דרכים להידבק מבלי להכניס קקי ישירות לפה. כך נראה לי ומאוד מקווה שאני טועה אני עוקבת אחריה באובססיביות בעניין הניקיון אבל זה מתחיל להיות מעייף.
לעניין שטיפת הידיים לאחר טיפול בארגז החול - וודאי שאני שוטפת ידיים ואני אף משתמשת בכפפות שאני מנקה אותו.(אני מנקה כל יום - גג יומיים אבל מה עם הפירורים הקטנים של הקקי שנשארים ולא מתגבשים??)
העניין הגדול הוא שממש נקשרתי אליה )-: היא מהממת והילדים שלי מאוד אוהבים אותה.
מקווה לקבל החלטה נכונה ומושכלת.
תודה רבה רבה על התשובה

Yukita

Active member
מנהל
עדיין החתולה היא לא מקור סיכון ראשי

אם יש לכם גינה, מספיק שאת עובדת קצת בגינה, שותלת משהו, את כבר חשופה יותר רק מזה שהתעסקת באדמה (בלי קשר לחתולה). גם הירקות שאת אוכלת יכולים להיות מקור סיכון יותר גדול מהחתולה.

אפילו במצבים שתיארת, את עדיין צריכה לבלוע צואה של חתול. כל הפירורים הקטנים האלה - את לא מכניסה אותם לפה. אם פשוט תעבירי מטלית על השיש במטבח לפני שאת עובדת עליו - פתרת את הבעיה שם. את הדלת לחדר השינה את יכולה לסגור, זה לא כזה נורא. גם כשאת יושבת על הספה, זה לא אומר שאת בולעת שום דבר - לא מספיק לשבת בסביבה, צריך שייכנס לך לפה.

הנה עוד לינק שמתייחס ישירות לפחדים שלך ולטענת "אני בהריון וצריכה למסור את החתול":

http://www.vetsite.co.il/toxoplasma.html

וכאן גם לינק מפורום של רופאים, שם אומרים בפירוש "הריון אינו סיבה להיפטר מהחתול המהווה חלק מן המשפחה ואשר אליו היא מחויבת. למעט במקרים חריגים, אין צורך להוציא את החתול מן הבית, למסור אותו או להרדימו. עם זאת, כדאי לנקוט כללי זהירות במהלך ההריון ולקראת הלידה להיערך לבואו של התינוק החדש". https://www.doctors.co.il/medical-articles/198307/

ממש לא חובה למסור את החתולה. אם תבחרי להתעקש על הנקודה הזו, זו לגמרי החלטה שלך, לא משהו שכיום מקובל להמליץ לעשות.

רינת486

New member
עם כל החשש אני ממש לא חושבת למסור אותה

היא מתוקה אמיתית.
תודה רבה לך על כל המידה וההתייחסות. החכמתי :)

Yukita

Active member
מנהל
פשוט חזרת על זה עד שחשבתי

שכבר קיבלת החלטה.
&nbsp
החששות שלך לגיטימיים, כולם שואפים לבריאת שלמה לילדיהם. אם יניח את דעתך, תוכלי לבדוק אם החתולה בכלל נשאית.

רוןרי

New member
בכל שלושת ההריונות שלי היו חתולים

בבית. באותה תקופה בקשתי מבעלי לנקות ארגז חול ולפעמים שיצא אני ניקיתי ושטפתי טוב ידיים. היו לי חתולים גם בילדות ואני שלילית לטוקסופלזמה. השם שיצא לטוקסופלזמה בהקשר של חתולים קצת מוגזם לדעתי.ורק לשם הבנה: שתי חברות שלי נמצאו חיוביות עם נוגדנים לטוקסופלזמה (כלומר חלו בעבר) מעולם לא גידלו חתולים וגם לא ממש ליטפו אבל אכלו הרבה סטייקים לא עשויים דים. הסכנה להדבקות היא באכילת בשר לא מוכן מספיק.בזה כדי להזהר.
בהצלחה
והמשך הריון קל,ארוך ומשעמם.

למעלה