חתולים ומים

גורדיאן-II

Active member
אמנם הלינק מגיע ממקום קצת מסחרי, אבל המידע הכתוב כאן בנוגע לשתיית מים אצל חתולים נראה לי מספיק מעניין וחשוב. גם ההסבר איך לדעת שהחתול מיובש הוא דבר שכדאי לדעת.

מים לחתולים : כמה מים חתול צריך לשתות ומתי החתול מיובש? ביופט (biopet.co.il)

אני שופט את כמות המים שהם שותים לפי כמות השתן שלהם, כלומר כמות הגושים הגדולים בתוך החול המתגבש, קל ופשוט. כלומר כבד לאללה, יש המון כאלה.

אלישבע777

Well-known member
אמנם הלינק מגיע ממקום קצת מסחרי, אבל המידע הכתוב כאן בנוגע לשתיית מים אצל חתולים נראה לי מספיק מעניין וחשוב. גם ההסבר איך לדעת שהחתול מיובש הוא דבר שכדאי לדעת.

מים לחתולים : כמה מים חתול צריך לשתות ומתי החתול מיובש? ביופט (biopet.co.il)
אני מפזרת כמה קעריות מים בכל מיני מקומות ולכן החתול רואה אותן ונזכר שהוא צמא.. חתולים אינם אוהבים לשתות מקערית מים על יד המזון שלהם, לא ברור לי מדוע ( אבל אני שמה בכל זאת)... וגם לא ליד השירותים שלהם, (שם איני שמה קערית), ברור לי מדוע.
החתול בדרך כלל בוחר בקערית באמצע הדרך מראשונה לאחרונה ולכן היא היחידה שנגמרת תוך יום- יומיים. ואם קרה שלא שמתי לב לכך, אז יש לו מספיק מים במקומות נוספים.
החתול הקודם שלי, מאוד אהב לשתות מהברז. הוא היחיד מכל החתולים שגידלתי שהתלהב ממים זורמים ואף היה מבקש לפתוח לו את הברז... למרות שלל קעריות המים שהיו לו ברחבי הבית.
החתול הנוכחי לא הצליח ללמוד לשתות מים זורמים, למרות שהוא אינו פוחד ממים ונכנס איתי למקלחת...

אני זוכר ששמעתי מוטרינרים הסבר על כך שלחתולים יש יכולת לרכז את השתן. כלומר להקטין את כמותו. ושאחד המדדים לבעיות הוא כאשר השתן דליל מדי, שזה אומר כמות גדולה יותר. (שזה בדיוק ההפך מהמצב אצל בני האדם). אז הייתי נזהר מלהתייחס לכמות השתן כמדד.
כאמור, זה מידע יד שניה. אם מישהו יודע להבהיר/לתקן, אנא...

למעלה