חתולים לא נכנסים הביתה

מילי08

Well-known member
יש לי שני חתולים שמסרבים להישאר בבית. אחד מהם תמיד העדיף להיות בחוץ, אבל היו תקופות שהוא נכנס מידי פעם ואפילו הואיל בטובו להתכרבל איתי. אם אני מנסה "לכלוא" אותו בבית אז הוא נכנס לסטרס ובסוף אני נשברת ופותחת לו את הדלת או החלון כדי שהוא ייצא. בחודשים האחרונים הגיעו אלי חתולים נוספים וזה עוד יותר מלחיץ אותו כשהוא נכנס והוא מיד בורח. כשהוא רואה אותי בחוץ אז הוא תמיד בא אלי להתלטף.
החתול השני אהב לצאת ולהיכנס, אבל לפני כמה חודשים הוא יצא ולא חזר. אני רואה אותו לפעמים ברחוב ומנסה להכניס אותו, אבל גם הוא נכנס לסטרס פתאום כשהבית סגור והחתולים החדשים מלחיצים גם אותו.
מעבר לזה לא היו אירועים דרמטיים שגרמו להם לצאת.

רעיונות כיצד אפשר להחזיר אותם הביתה? בעיקר עכשיו בחורף.
** בבקשה לא להפוך את זה לדיון בעד ונגד הוצאת חתולים החוצה
תודה

גורדיאן-II

Active member
יש לי שני חתולים שמסרבים להישאר בבית. אחד מהם תמיד העדיף להיות בחוץ, אבל היו תקופות שהוא נכנס מידי פעם ואפילו הואיל בטובו להתכרבל איתי. אם אני מנסה "לכלוא" אותו בבית אז הוא נכנס לסטרס ובסוף אני נשברת ופותחת לו את הדלת או החלון כדי שהוא ייצא. בחודשים האחרונים הגיעו אלי חתולים נוספים וזה עוד יותר מלחיץ אותו כשהוא נכנס והוא מיד בורח. כשהוא רואה אותי בחוץ אז הוא תמיד בא אלי להתלטף.
החתול השני אהב לצאת ולהיכנס, אבל לפני כמה חודשים הוא יצא ולא חזר. אני רואה אותו לפעמים ברחוב ומנסה להכניס אותו, אבל גם הוא נכנס לסטרס פתאום כשהבית סגור והחתולים החדשים מלחיצים גם אותו.

תודה
מים תמיד יזרמו למטה, חתולים תמיד יעדיפו את המקום הנוח להם ביותר.
אם הם מסרבים להישאר בבית סימן שיש להם מקום נוח יותר לשהות בו, ככה זה, זה לא שהם יושבים בגשם ונרטבים מתוך פרינציפ, בשעה שאת דואגת להם הם מתרפקים על מישהו שמפנק אותם במקום אחר.

Yukita

Active member
מנהל

תודה
למרבה הצער, תוספת החתולים כנראה מרחיקה את השניים הללו. חתולים רבים מתקשים מאוד עם "פלישות" חדשות לתחומם ויכולים להחליט לקום וללכת. ההבדל בין מי שיוצא לבין מי שאינו יוצא הוא רק בדבר אחד - הראשון יכול לקום וללכת והאחרון נאלץ להסתגל למצב החדש.

בשני המצבים, הדבר היחיד שעובד הוא זמן, במקביל למתן כל מה שאפשר מבחינת אוכל ומקומות מרבץ נוחים. יש בהחלט מרכיב של אינדיבידואליות בתמונה. לדוגמה, שופי ז"ל שחיתה בביתי היתה נוחה לכולם עד שהגיע גור אחד מסוים ואותו היא פשוט לא סבלה (למרות שהוא עצמו היה מקסים). היא יצאה למרפסת וסירבה לחזור משם כל זמן שהגור הזה היה בבית. למרבה המזל מצאתי לו בית טוב - ורק כשהוא יצא מהבית היא החזירה את עצמה מהגלות במרפסת. היא היתה מוכנה לקבל את חוסר הנוחות שבלהיות רק שם, כי הפולש עיצבן אותה. גורים אחרים לא הוציאו ממנה תגובה כזאת, אבל מרגע שכך התחיל לא היה מה לעשות כי היא התעקשה.

במילים אחרות, למיטב הבנתי מהפוסט וללא מידע נוסף או היכרות אישית איתך ועם המצב אצלכם או עם החתולים שלך, הרושם שלי הוא שהם מתרחקים מהפולשים החדשים וכבר לא מרגישים שהבית הוא מקום בטוח עבורם. יתכן שיתרגלו למצב ויחזרו בסוף, אבל קשה לתת תחזית.

מילי08

Well-known member
תודה לכולם.
זה לא שהם יושבים בגשם ונרטבים מתוך פרינציפ
בדיוק עכשיו חזר הראשון כדי לאכול והוא חזר די רטוב ומסכני, אבל לא היה מוכן להישאר למרות הגשם בחוץ.
הרושם שלי הוא שהם מתרחקים מהפולשים החדשים וכבר לא מרגישים שהבית הוא מקום בטוח עבורם
הם התחילו לצאת לפני בוא החתולים החדשים, לכן לא ידעתי איך להתייחס לזה.
יתכן שיתרגלו למצב ויחזרו בסוף
If you love someone, set them free. If they come back they’re yours; if they don’t they never were
אמן שיחזרו. I refuse to surrender

אלישבע777

Well-known member
תודה לכולם.

בדיוק עכשיו חזר הראשון כדי לאכול והוא חזר די רטוב ומסכני, אבל לא היה מוכן להישאר למרות הגשם בחוץ.

הם התחילו לצאת לפני בוא החתולים החדשים, לכן לא ידעתי איך להתייחס לזה.

אמן שיחזרו. I refuse to surrender
מניסיוני, ברגע שיצאו במקרה או מתוך סקרנות, התאהבו בסביבה ורוצים גם וגם. החתול שלי היום בן 12, הוא חתול בית, אבל משחר ילדותו, הוא רוצה לצאת החוצה בגלל הסקרנות. למרבה המזל רק פעמים הוא יצא מחדר המדרגות ומצאתי אותו. אבל עד לאחרונה, הייתי צריכה להשגיח בשבע עיניים שלא יברח לי מתחת לאף בעת פתיחת דלת הכניסה. החופש טבוע אצלם, חתולים אינם מבוייתים לחלוטין, הם נשארו קצת חיות בר... מאחר שחתול הוא חיה של הרגלים, אם החתולים שלך, התרגלו לצאת - ספק אם הם ירצו להישאר כל הזמן בבית. חתול קודם אצלי, היה חתול בית - חוץ ובחוץ היה חוטף קשות מחתולי החצר ובכל זאת תמיד רצה לצאת, היה מסורס כמובן. יתכן שבעוד כמה שנים, כשהם יהיו חתולים קשישים, הם יזנחו הרגל זה, אם הם צעירים, לא בטוח שזה יקרה.

מילי08

Well-known member
מניסיוני, ברגע שיצאו במקרה או מתוך סקרנות, התאהבו בסביבה ורוצים גם וגם. החתול שלי היום בן 12, הוא חתול בית, אבל משחר ילדותו, הוא רוצה לצאת החוצה בגלל הסקרנות. למרבה המזל רק פעמים הוא יצא מחדר המדרגות ומצאתי אותו. אבל עד לאחרונה, הייתי צריכה להשגיח בשבע עיניים שלא יברח לי מתחת לאף בעת פתיחת דלת הכניסה. החופש טבוע אצלם, חתולים אינם מבוייתים לחלוטין, הם נשארו קצת חיות בר... מאחר שחתול הוא חיה של הרגלים, אם החתולים שלך, התרגלו לצאת - ספק אם הם ירצו להישאר כל הזמן בבית. חתול קודם אצלי, היה חתול בית - חוץ ובחוץ היה חוטף קשות מחתולי החצר ובכל זאת תמיד רצה לצאת, היה מסורס כמובן. יתכן שבעוד כמה שנים, כשהם יהיו חתולים קשישים, הם יזנחו הרגל זה, אם הם צעירים, לא בטוח שזה יקרה.
נכון, הם אוהבים גם וגם, אבל לרוב חוזרים כי בכל זאת - בית.. אולי הם כועסים עלי בזמן האחרון..?
אני מקווה שהם יזנחו את ההרגל הזה כשיזדקנו

למעלה