חתולים מוקים שלי

עפרה78

New member
חתולים מוקים שלי

אני חובבת חתולים מושבעת ויש לי בבית שלושה חתולים,
לאחרונה גיליתי שאני לא מסוגלת להחזיק יותר את שלושתם,
אני בהריון והטיפול בשלושתם בבית הקטן בו אנו גרים פשוט בלתי אפשרי,
מה גם שמבחינה רגישית פשוט אין לי כוחות והחתולים מאוד סובלים מזה.
לחתול אחד מצאתי בית אצל חבר טוב
ולשני האחרים אני פשוט לא מצליחה למצוא ,חשוב לי ששניהם ,הם הצעירים יותר (בני שנה וחצי) ישארו ביחד כי הם גדלו ביחד ולא הייתי רוצה להפריד בינהם,
בקיצור ,אני צריכה עצה איך למצוא להם בית,מישהו מכיר,יש רעיון??

yaelofer

New member
הסיבות שמנית הם לא סיבה כדי להיפטר מהם.

מילא, אם היה לך קשה כספית הייתי יכולה להזדהות (אבל לא להבין את המסירה, כי גם כשקשה כספית ניתן לבקש תרומות או לחפש חנויות אוכל זולות לחתולים או סופרים שנותנים חינם את שאריות הבשר), אבל הנימוקים שנתת ממש לא משכנעים.
1. 3 חתולים לא צריכים מקום, גם אם הבית קטן. רוב היום החתולים ישנים. ניתן גם לסדר להם מדפים צמודים לקיר במקום גבוה. הם מאד אוהבים מקומות גבוהים כדי להסתכל על העולם ולישון.

2. הריון זה דבר זמני, זה לא לכל החיים. (אלא אם כן את שייכת למגזר כלשהו ששם הנשים כל הזמן בהריון.) ומעבר לזה: האם כשאימצת את החתולים לא ידעת שתירצי להיכנס להריון? בעלי חיים זה התחייבות לכ-15 שנים, והיית צריכה לקחת בחשבון דברים צפויים כמו: לימודים אקדמיים, נישואים, הריון, וכו'. במיוחד כאחת שמכריזה על עצמה כחובבת חתולים מושבעת היית צריכה לדעת זאת. (לחבוב חתולים זה לא רק ללטף אותם שנייה/שנה.)

3. מבחינה ריגשית, אולי זה בגלל הלחץ שבהריון (במיוחד אם מדובר בהריון ראשון). אם זה בגלל ההריון, ראי תשובתי אלייך בסעיף 2. אם זה לא בגלל ההריון אז זו באמת בעיה. מה תעשי כשיגיעו ילדים? זה מאד קשה לגדל ילדים (פיזית, ונפשית). מה תעשי עם הילדים כשמבחינה ריגשית יהיה לך קשה ולא יהיו לך כוחות? האם תמסרי את הילדים או שתנסי לאסוף את כל הכוחות ולטפל בהם? אני מניחה שתאספי את כל הכוחות ותטפלי בהם. ואל תעני שילד וחתול זה לא אותו הדבר... זה בדיוק אותו הדבר מבחינת חוסר הישע שלהם והתלות שלהם בך, מבחינת זה שיצור חי יסר ישע תלוי בך לכל חייו (אצל הילד זה עד שהוא יעזוב את הבית לחיים עצמאיים.) אצל בעלי חיים זה יותר גרוע, מכיוון שאם הם יגיעו לבית לא מתאים שימשיך לגלגל אותם הלאה (בגלל אותן סיבות שגורמים לך לגלגל אותם הלאה עכשיו, או בגלל: אלרגיה, נישואים, בעל דירה שלא מסכים להכניס בע"ח, וכיו"ב) הסוף של המסלול יהיה בשקית שחורה במזבלה העירונית. לפחות ילד לא יגמור ככה.

3. מבחינת גידול של ילדים עם בע"ח, את לא יודעת כמה זה תורם לגדל ילד עם בע"ח, תורם בעיקר לילדים. בע"ח הוך להיות החבר הכי טוב שלהם, מעבר לזה שזה מלמד אותם ערכים כמו אחריות. גם מבחינה רפואית יש מחקרים והרבה וותיקים שמראים שמי שגדל עם בע"ח הוא בריא יותר, יש לו מערכת חיסונית חזקה יותר, לחץ דם לא גבוה, ועוד.

4. מבחינת מה את לא מסוגלת להחזיק את החתולים? אם יש סיבות נוספות כדאי שתפרטי ונוכל לייעץ לך מבחינה קונקרטית כדי להקל עלייך בהמשך החזקת החתולים אצלך.

5. אם בכל זאת תחליטי למסור אותם, רצוי לעשות זאת בליווי של עמותה ששם יסנו את המאמצים, ויקחו מהמשפחה המאמצת דמי רצינות/סל אימוץ, דבר שיגדיל קצת את הסיכוי שהם יגיעו לבית טוב. ונכון את עושה שאת מחפשת לשני החתולים שנותרו בית ביחד.

למעלה