חתולים מלקקים כמו כלבים?

דרורפפ

New member
חתולים מלקקים כמו כלבים?

שלום, הגורים (חתולי רחוב) שיש לי בחצר שאני מאכיל ואני נמנע מללטף אותם, החלו ללקק אותי, אך הופתעתי להרגיש את השיניים שלהם בזמן הליקוק? האם חתולים מלקקים כמו כלבים- רק עם הלשון, או שכשחתולים מלקקים מרגישים גם את שיניים שלהם?

dimitrygo

Active member
מנהל
אתה בטוח שאלה ליקוקים ולא נשיכות קלות? חתולים לא מרבים ללקק

באופן כללי אבל כשהם עושים את זה הם משתמשים בלשון כמו כלבים. רק שהלשון שלהם מחוספס

דרורפפ

New member
עד כמה שאני יודע יש להם שיניים חדות

עד כמה שאני יודע יש להם שיניים חדות, אז אני מנחש שאם הם היו נושכים הייתי מרגיש את השיניים משני הכיוונים, אבל כשהם מלקקים אותי אני מרגיש כאילו הם משפשפים את הפה שלהם על העור שלי, וכך יוצא שאני מרגיש את השיניים הקדמיות שלהם. (זה נראה ומרגיש בדיוק כפי הדבר הזה שהם עושים אחרי ארוחה, שהם מתיישבים ומלקקים את כפות הידיים שלהם). האם התכוונת שחתולים לא מרבים ללקק בני אדם, או גם לא מרבים ללקק חתולים אחרים? כי הגורים כאן מלקקים ונושכים אחד את השני כל הזמן.

יכול להיות שהלשון המחוספסת גם תורמת להרגשה הלא נעימה הזו, אני מוכרח להודות מאוד הופתעתי- הייתי בטוח שחתולים ידועים בלקקנות שלהם.

כשאני מגיע לתת להם אוכל, כשאני עומד, הם מתחילים להתחכך ברגליים שלי, ואז הם מתחילים לנגוח עם החלק העליון של הראש שלהם, ומדי פעם מלקקים. אם אני עומד באותה נקודה זמן מה- הם נשכבים ליד הכפכפים שלי ומתחילים לנשוך אותם, כשהם עושים זאת הטפרים שלהם חשופים והם נעוצים בכפכף.

אם אני מתכופף/מתיישב, הם מלקקים את הידיים והאצבעות שלי, ו'נוגחים' עם הראש בידיים שלי. אולי יש להם חסך כי אני לא מלטף אותם?

מהניסיון שלי עם גורי כלבים, רובם ככולם היו מרבים לנשוך, אני מופתע שהם נושכים אחד את השני כל הזמן, ואותי הם לא נושכים כלל.

dimitrygo

Active member
מנהל
כן, התכוונתי שהם לא מרבים ללקק בני אדם. הגורים שלך נשמעים

מאוד חברותיים ולגמרי מבוייתים כך שאתה יכול ללטף אותם, זה כבר לא משנה.

דרורפפ

New member
כניראה לא הבנתי את ההמלצה שלא ללטף אותם

על פי מה שהבנתי, ההמלצה לא ללטף חתולי רחוב- זה כדי שלא לפגוע באינסטינקטים הטבעיים שלהם ובחשדנות שלהם כלפי בני אדם. מדוע 'עכשיו' זה כבר לא משנה?

כשהם מרגישים בנוח לגעת בבן אדם זה דבר אחד, לפי דעתי זה דבר שונה לגמרי להרגיל אותם שבן אדם נוגע בהם. אז היום זה ליטוף- מחר זה משהו אחר...

בכל אופן, מספיק שאני אצא לחצר עם נעליים אחרות, והם בורחים כל עוד נפשם בם, אז אני שמח על כך שהם עדיין לא 'התקלקלו' והאינסטינקטים הטבעיים שלהם מתפקדים

dimitrygo

Active member
מנהל
הם כבר "מקולקלים". הם רגילים אליך וסומכים עליך.

אבל זה לא אומר שהם יתנהו דומה כלפי אדם זר.

דרורפפ

New member
לא מלטפים חתולים באזור הבטן?

קיבלתי אישור ללטף את החתולים, אבל לא קיבלתי הוראות הפעלה- מסתבר שהם לא כמו כלבים- והם לא אוהבים שנוגעים להם בבטן? ליטפתי אותם בראש, בגב... הם גירגרו, התקרבתי לבטן של אחד הגורים- חטפתי נשיכה.

הופתעתי שוב- חשבתי שהשיניים שלהם מאוד חדות, גורי כלבים במשחק נושכים אותי יותר חזק ולפעמים אפילו מוציאים דם. בקושי רואים את הסימן של השיניים הקדמיות...

כן ולא

זה אזור ששמור למקורבים בלבד. הם חוששים ממגע בבטן, ולכן בד"כ לא יגיבו טוב. אבל אם יש בינכם יחסים קרובים, והחתול רגוע, הוא מאוד יהנה מליטוף הבטן.
אגב, אכן מפתיע שהנשיכה לא היתה רצינית. שיניים של גורי חתולים חדות מאוד. יתכן שזו לא היתה תגובה תוקפנית, אלא משחק?

דרורפפ

New member
זו היתה תגובה מהירה

זו היתה תגובה מהירה מאוד והיתה גם שאגה/יללה תוקפנית, אני כבר רגיל עם כלבים לדחוף את היד שלי לתוך הפה שלהם ואז הם נרתעים, אבל כאן הוא ישר ברח.

אחר כך כשהוא חזר נתתי לו אוכל, ונתתי לו אצבע לראות מה הוא יעשה- הוא ניסה לנשוך אותה אבל זה היה משחק, בכל מקרה אני מאוד זריז אז כל פעם שהוא ניסה לנשוך נתתי לו נגיעה בפה עם האצבע, ואחרי כמה פעמים הוא הפסיק לנשוך והתחיל ללקק אותה.

למעלה