חתולים מציקים לנו בלילה

חתולים מציקים לנו בלילה

היי,
אני כבר יודעת ששאלתי פה בעבר, אך התופעה עדיין ממשיכה.
שני גורי חתולים בני כמעט חצי שנה, הולכים לישון יפה, אחד מהם בא להתחבק איתי במיטה. באמצע הלילה מתחילים להציק. זה שישן איתי דורך לי על הראש, על הפנים, על השיער, ומרחרח לי את הפנים מקרוב כל הזמן. אני מורידה אותו מהכרית והוא חוזר ועולה, אחרי 20 דקות כאלו אני בדרך כלל מוציאה אותו וסוגרת את חדר השינה. בשבוע האחרון שני הגורים הולכים להציק לבן הקטן שלי, אתמול למשל אחד מהם טיפס לו מחוץ למיטה ושרט אותו ברגליים (לא ממש שרט אלא דקר) והבן שלי התעורר בבכי כמו כל לילה, אז הוצאתי אותם מחדר הילדים וסגרתי את הדלת. אני לא מרגישה בנוח לישון עם הדלת שלי סגורה ועם הדלת של הילדים סגורה כי אי אפשר לשמוע אותם, ואלו ילדים קטנים. אני ממש לא יודעת מה לעשות יותר, אך בלתי אפשרי להמשיך ככה.
חשבתי לסגור אותם במקלחת של הילדים, הבעיה שהם בטח ייללו כי הם לא רגילים להיות שם, מה גם שיש מעבר פתוח למרפסת שירות שיש שם חומרי ניקוי שנמצאים גבוה, אבל אני מעריכה שהחתולים יוכלו להגיע לשם. אין לי ארונות שם כדי לסגור את הדברים.
ויש את המרפסת שמש הפצפונת... אבל היא ממש קטנה והם לא יוכלו לרוץ ולהשתולל שם , וכנראה שזה מה שהם מעדיפים לעשות באמצע הלילה 3-4 לפנות בוקר.
אם יש לכם עוד רעיונות בבקשה תשתפו... אני באמת עייפה כבר.
ושאלה נוספת, לאחד הגורים יש קצת שלשול בשבוע האחרון, קראתי איפשהו שאורז יכול לעזור, אז הכנתי אורז לבן בלי כלום אך הם לא נגעו בו רק ריחרחו והלכו כאילו שזה לא אוכל :)
תודה

גורדיאן

New member
זאת כבר הפעם השניה השבוע שאני נתקל בשטות הזאת של אורז.

דבר ראשון אורז כעזרה לשלשול זאת 'תרופת סבתא' חסרת משמעות, ובכל מקרה זה אמור לעבוד רק לגבי בני-אדם. חוץ מזה חתולים לא יאכלו אורז כמו שאנשים לא יאכלו קש.
בקשר להפרעה לשינה - החזקת מעמד יפה כבר כמעט חצי שנה, זה עומד להיגמר בקרוב, הם מתבגרים במהירות ויהיו פחות תלותיים.
אני מקווה שלקחת אותם לסירוס, או שתקחי אותם בקרוב, זה יתרום לכך שיהיו יותר רגועים. כ"כ הם צריכים חיסונים. אם לא עשית זאת עד עכשיו קחי אותם לוטרינר ועשי זאת והוא גם יוכל לבדוק את סיבת השלשול.

גורדיאן

New member
כל הכבוד.

ותזכרי שזה רק שלב קצר וחולף, עוד מעט הם יהיו גדולים ויהיו לך בממוצע 10 שנים של הנאה מהם, והצרות הנוכחיות יועברו למגירה של הנוסטלגיה.

be_roo

New member
הם עדיין צעירים עם הרבה אנרגיה, ובאופו טבעי חתולים פעילים

יותר בלילה.
&nbsp
אפשר לנסות שילוב של כמה פתרונות:
&nbsp
1. לתת להם להוציא כמה שיותר מרץ במהלך היום. אם יש מישהו בבית, תנו להם פחות לישון בשעות שאתם ערים, תעסיקו אותם עם תשומת לב, משחקים, חידות של אוכל, צעצועים שהם אוהבים לשחק בינם לבין עצמם.
&nbsp
2. הם שניים, זה יתרון כי הם יכולים לשחק אחד עם השני. לעודד את זה. כך שבלילה תוכלו לסגור אותם במקלחת והם יבדרו את עצמם אם יתעוררו. אולי הם יבכו קצת בהתחלה, רוב הסיכויים שיפסיקו אחרי כמה דקות. תשאירו להם שם צעצועים שהם אוהבים להעסיק את עצמם (כמו שפורט בסעיף הקודם). אין סיבה לדאוג מחומרי ניקוי בניגוד לגורים אנושיים, חתולים לא מנסים לטעום משהו בטעם סבון או אקונומיקה.
&nbsp
3. אם שום דבר לא עוזר אפשר לנסות התניה. להחזיק שפריצר מים ליד המיטה ולהתיז ברגע שהם מתחילים להציק. זה קצת בעייתי עם הילדים, אולי תוכלו באופן זמני להציב רשתות פלסטיק שיחסמו את הגישה לחדר שלהם מבלי לסגור את הדלת.

be_roo

New member
ולגבי השלשול

האם הם עברו טיפול נגד תולעים? - אם לא, רצוי כמה שיותר מוקדם.
האם יש סימפטומים נוספים או שהשלשול נמשך יותר מיומיים? - לגשת לוטרינר
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

be_roo

New member
כאמור, אם לא עובר מעצמו תוך יומיים שלושה, לגשת לוטרינר.

כמה שאלות:

1. מה זה משחקים של אוכל? כרגע הם אוכלים רק מזון יבש, וכשאין שילשול מקבלים 50 גרם ביום של מזון גורים רך.
2. לסגור אותם במקלחת כל הלילה? או רק בשלב שמפריעים לנו? ואז לשים להם שם את החול מים ואוכל?
3. למה אתה מתכוון ברשתות פלסטיק? במקום הדלת של חדר ילדים לשים דלת רשת?
&nbsp
תודה

be_roo

New member
משחקים של אוכל: קופסאות שבהן מוטמן אוכל וצריך להתאמץ

ולגלגל את הצעצוע בזוית הנכונה כדי להגיע למזון. אפשר לקנות ואפשר להכין לבד בבית עם קצת מאמץ.
&nbsp
לדעתי לסגור במקלחת מראש, כשהבית הולך לישון, עם ארגז ומים. כדי שיבינו שזו השגרה של הבית. עכשיו ישנים או שמשחקים אחד עם השני.
&nbsp
רשתות פלסטיק שניתן לקנות בחנויות חומרי גינון או הום סנטר וכו' (https://ru.all.biz/img/ru/catalog/middle/1552327.jpeg), מגיעות בגליל לפי מטר רץ. תצטרכו קצת יצירתיות כדי למצוא דרך לעגן את הרשתות אבל הרי לא תתחילו עכשיו לבצע התקנות לאורך זמן, מדובר על פתרון זמני עד שהגורים ירגעו.

למעלה