חתולית מדוברת- יללות חזקות אחד מול השני

דרורפפ

New member
חתולית מדוברת- יללות חזקות אחד מול השני

שלום, מסתבר שלאחרונה אחד השכנים ברחוב נפטר, והחצר שלו היתה מוקדשת לחתולים (כולם בוגרים), וזו היתה הסיבה שהגיעו לחצר שלי חתולים 'זרים' כדי לאכול.

חתולה אחת (מנחש שהיא נקבה), היא ענקית, היא בגודל של החתול-נמר שמגיע לבקר, היא גורמת לחתולים "הבריונים" להיראות כמו גורים.

בימים הראשונים פקחתי עליה עין כדי לוודא שהגורים לא בורחים ממנה- דבר שיעיד על תוקפנות מצידה, ולשמחתי הם לא בורחים.

עכשיו באמצע הלילה שמעתי יללות חזקות ומוזרות, אבל לא של מאבק, יצאתי החוצה ומצאתי אותה ואת אחד הגורים- עומדים אחד מול השני, ממש בתוך הפרצוף אחד של השני, ומשמיעים יללות חזקות, אבל שוב, לא יללות של מאבק.

מאחר שלא הבנתי את פשר הדבר פשוט המתנתי בצד וחיכיתי לראות אם זה מתפתח למאבק, להערכתי זה נמשך לפחות 2-3 דקות, ובשלב מסויים החתולה הבוגרת הרגישה בנוכחות שלי וברחה.

האם יש תרגום לדבר בשפה החתולית? האם ניתן לקבוע על פי התיאור שלי אם מדובר במחווה ידידותית או אקט של עוינות?

ארמורגם

New member
מדובר ביצירת היררכיה והגנה על הטריטוריה

זאת דרכם של החתולים ליצור ביניהם היררכיה. ברוב המקרים המאבק יסתיים ללא מגע פיזי, אך בחלק מהם זה עשוי להגיע לאלימות של ממש ודימומים. טוב שלא התערבת, מנסיוני, דווקא במקרים בהם כן התערבתי זה הסתיים בדימומים.
&nbsp
אם הגור כבר משחק במשחקי כוח כאלה, הגיע הזמן לסרס אותו.

דרורפפ

New member
תודה על המענה

תודה על המענה, משום מה קשה לי לראות בכך מאבק- אין אקט 'ידידותי' בין חתולים שכרוך ביללות חזקות (אך לא בצווחות)?

למען האמת בעבר כשראיתי עוינות או צווחות מאיימות מחתולים בוגרים, כן התערבתי, גם במקרה הזה הייתי מתערב אם הייתי רואה בזה אקט אלים- למה לאפשר לחתולים בוגרים להבריח את הגורים מהחצר, או להרגיש מאויימים בה?

החתולה המדוברת ענקית- ואם חתולים בוגרים "בריונים" לא מתקרבים אליה, אני מניח שזה בגלל שהם מפחדים, מדוע היא צריכה להיכנס למשחקי כוחות עם גור- כשהיא פשוט יכולה לתקוף אותו? או לכל הפחות- לעשות לו יללה מאיימת, כמו כל היללות הצווחניות ששמעתי בעבר?

הגורים כלל לא נרתעים ממנה כשהיא עוברת לידם, והם לא 'קשובים' כשהיא נוכחת בחצר. במילים אחרות הם כלל לא רואים בה איום ועד כה לא ראיתי שום דבר בינה לבינם כדי שיתפרש כעוינות.

ודבר נוסף: כשאני נוכח בחצר הגורים עם עודף ביטחון עצמי ואף חתול בוגר, גם לא הבריונים, לא מרתיע אותם, והם אפילו לא שומרים מהם מרחק. זו התנהגות מאוד שונה ממה שאני רואה כשאני מסתכל על החצר מתוך הבית, הם יהיו 'קשובים' למיקום של החתול הבריון, וכמובן שלא יתקרבו אליו.

אז אם אחד הגורים רוצה לשחק משחקי כוחות, זה סביר שהוא יבחר לעשות זאת כשאני לא נוכח, עם חתולה ענקית, ובאופן שמעולם לא ראיתי/שמעתי לא מהגורים ולא מהבוגרים?

ד"א, כל החתולים הבוגרים והגורים מעוקרים ומסורסים.

דרורפפ

New member
חיפשתי סרטונים של חתולים אגרסיביים

חיפשתי סרטונים של חתולים אגרסיביים- לא מצאתי שום דבר דומה לזה. בכל הסרטונים ניתן לראות שלפחות חתול אחד עם שפת גוף שאינה נינוחה, ובכל הסרטונים הם חושפים שיניים בדרך כזו או אחרת- וכמו כן לפחות אחד מהם צווח והיללות עולות ויורדות, ואינן מונוטוניות. דבר נוסף: הראשים שלהם קרובים, אך ממש לא צמודים.

במקרה כאן שני החתולים היו נינוחים, עומדים 'רגיל', לא היתה צווחה אחת, לא חשפו שיניים, והם היו אחד בתוך הפרצוף של השני(יה). היללות היו מונוטוניות- כמו היללות שהכלבים משמיעים בזמן צפירה.

דרורפפ

New member
הגור עשה גם לי את היללה הזו

הגור עשה גם לי את היללה הזו, ישבתי בחצר, הוא התיישב לידי והתחיל לנקות את עצמו, לאחר מספר דקות הוא קם והתחיל לעשות יללות מונוטוניות כמו של כלבים- כשהראש/פה שלו מורם קצת כלפי מעלה. נתתי לו יד כדי לראות מה המצב רוח שלו, הוא התחכך ביד, והמשיך ליילל.

יש למישהו פרשנות לדבר? הוא תמיד היה 'מדבר', אבל הוא לא היה עושה 'מיאו' כמו החברים שלו- הקולות שלו דומים לקולות של יונים.

למעלה