חתולי נעלב

חתולי נעלב

יש לנו חתול בן 11 חודשים, לפני כחודש אני ובעלי יצאנו לחופשה של שבוע, בינתיים האישה שמסרה לנו אותו שמרה עליו בביתה, ואת החתול שהכי הסתדר איתו במהלך השבוע הזה(יש לה בעלי חיים נוספים בבית) אימצנו גם,למרות שהוא בכלל הכי נהנה לשחק עם הכלבים
. כדי לפתור את בעיית האנרגיה העודפת שהוא הוציא על הרגליים שלנו ועל החפצים בבית.
בעיקרון זה עזר מאוד, החתול הנוסף בן 5 חודשים כמעט,מתוק ממש והם די חברים, לפעמים ישנים יחד, לפעמים משחקים, אבל התעוררו שתי בעיות:
1.לפני החופשה, אפשר להגיד שבערך שני שליש מהזמן החתול היה "היפר אקטיבי" ומופרע, ובשליש הנוסף מהזמן הוא תמיד היה איתנו, הלך אחרינו בכל הבית, דרש ליטופים וגרגר כל הזמן. מאז שחזרנו והבאנו את החתול הנוסף הוא כמעט לא עושה את זה, גם החתול השני מאוד אוהב ליטופים אפילו יותר, ורוצה תמיד את מה שהחתול הבוגר רוצה, החתול הבוגר לרוב מרוחק מאיתנו, ואם הוא איתנו נגיד בחדר שינה, אז הוא מתיישב בקצה המיטה, בעוד החתול הקטן בא אלינו להתלטף. גם כשאנחנו מנסים לקחת את הבוגר "בכח" וללטף אותו, הרבה פעמים הוא ישר הולך, ואם לא אז הקטן "נדחף" ובא לקבל ליטופים גם. אם הבוגר כן בא אלי כאשר הקטן כבר לידיף אני מעבירה מייד את רוב תשומת הלב אליו ומתחילה ללטף אותו ומדי פעם מגניבה איזה ליטוף לקטצ'יק, שעדיין מנסה להדחף
.
לפני שהתחלתי להאכיל אותם בנפרד אז הבוגר נתן לחתול הקטן לאכול לפניו. גם כשהבוגר משחק עם צעצוע, הקטן נדחף לשחק גם, והבוגר פשוט מוותר והולך.
בקיצור, אנחנו דואגים שהוא נעלב או עצוב.
ועוד עכשיו אנחנו מתחילים לבוגר דיאטה(בהמלצת הוטרינר), אז נצטרך לתת לו פחות אוכל, או אוכל אחר, אני חוששת שזה יעליב אותו יותר. מצד שני אני גם לא רוצה שהחתול הקטן יעלב (למרות שבינתיים הוא לא מראה סימנים כאלה)

2.הבוגר כרגע שוקל יותר מכפול מהקטן, הרבה פעמים שהם משחקים, אנחנו שומעים יללת בכי כזאת חזקה, אנחנו חושבים שזה החתול הקטן מיילל כי החתול הגדול מועך אותו או נושך אותו חזק מדי, (בכלל, בעלי חושב שנשיכה בגרון זה בכוונה כדי להכאיב, אני חושבת שהוא עושה את זה לא במודע).
ואצל הבוגר פתאום מצאנו שני פצעים חדשים, שאנחנו מניחים שזה דווקא ההקטן עשה לבוגר, למרות שאני לא מבינה כ"כ איך זה מתאפשר אם הוא הרבה יותר חלש ממנו...

יש לכם עצות?
וממש ממש ממש תודה למי שקרא את כל החפירה!!!

Yukita

Active member
מנהל
Big cat Small cat

קודם כל, איזה יופי שיש לכם משפחה מורחבת!
שנית, בואו נזכר רגע בציטוט מהפוסט שלכם:
החתול הנוסף בן 5 חודשים כמעט,מתוק ממש והם די חברים, לפעמים ישנים יחד, לפעמים משחקים
הנקודות החשובות העולות מהציטוט הנ"ל הן:
1. שני החתולים ביחסים טובים, אפילו טובים מאוד.
2. הקטן לא קטנטן בכלל.

אז הדבר הראשון זה להבין שממש לא צריך לדאוג יותר מדי ליחסים ביניהם. גם לא צריך לייחס יותר מדי חשיבות לרעש כזה או אחר - הם משחקים, ובניגוד למה שחשבתם, פצעים הם לא פונקציה של כוח. דווקא מאוד ייתכן שהגדול בעל הנסיון יודע טוב יותר איך לשלוט בשיניים ובציפורניים ואילו הקטן ממנו פחות יודע להזהר, ולכן דווקא הגדול היה זה שנפצע - זאת בהנחה שהפצע(ים) שמצאתם הם בכלל בגלל הקטן. פצעים יכולים להופיע גם מסיבות אחרות. בהחלט יתכן שהקטן לומד וילמד להזהר דרך הטעויות שלו. אם זה לא קורה דרך קבע, אפשר להתייחס לזה כאל לא יותר מתאונה - גם בין אחים אנושיים זה קורה כל הזמן.

באשר לעניין ההיעלבות וכו' - אצלנו יש כמה חתולים בבית. לדעתי, אין שום סיבה לייחס עודף פרשנות פסיכולוגית. חלק מהשינוי בהתנהגות אכן יהיה כי כעת "מפריעים לו" בדיוק כמו שאח גדול מרגיש שהקטן מפריע, אבל אין בזה שום דבר נוראי במיוחד ולא צריך להבהל או לדאוג מזה. פשוט להמשיך לשחק עם שניהם.

באשר לשמירה על משקל והפרדת מזון - לא ידוע לי איזה מזון היה מקובל אצלכם עד עכשיו ומה התכניות לעתיד, אבל מזון איכותי מאוד הוא בדרך כלל גם הרבה פחות משמין ממזונות פחות איכותיים. זה חלק ממה שהופך אותו לאיכותי: פחות מילויים משמינים, יותר חלבון ומרכיבים משביעים. יתכן שמעבר למזון די איכותי יאפשר לכם להמשיך להאכיל במשותף במקום להתעסק בהפרדות. זה כמובן תלוי עד כמה הגדול שלכם מוגדר "שמן" ואם הוא מאלה שבולסים הכל בבת אחת או לא. אם הוא לא ממש כדור שומן ואין לו הרגלי בליסה, יתכן שמעבר למזון איכותי יותר ייתן יותר בטווח הארוך ממעבר למזון שכתוב עליו "דיאט". עמיתי לניהול הפורום, dimitrygo, מבין הרבה יותר ממני במרכיבי מזונות שונים לחתולים, ואולי יוכל לשפוך מעט אור על הסוגיה

לבסוף, ילדים הם שמחה... וחתולים יותר - שניים על אחת כמה וכמה
http://theoatmeal.com/comics/baby_vs_cat

תגובה

תודה.
האמת ידאגתי יותר ליחסים ביננו לבין החתול ולא בין החתולים עצמם חח, הוא הרבה יותר מרוחק מאיתנו מאשר לפני כן :(.
בנוגע לאוכל, אנו נותנים אקאנה שלמיטב יידיעתי הוא מזון איכותי...
עד לא מזמן הייתה להם גישה חופשית כל היום. הוא אמנם לא בולס הכל בבת אחת, אבל כנראה יותר מדי בכל זאת כי הוא עדיין משמין, אז עכשיו התחלתי להפריד ולמדוד.
ייתכן שבכל אופן נצטרך להחליף מזון כי הוטרינר אמר שכדאי לשקול לעבור למזון לחתול מסורס כדי למנוע אבנים, העניין הוא שכל אוכל שאני מוצאת לחתולן מסורס הוא אוכל עם ניקוד די נמוך אז אני לא בטוחה מה לעשות..

למעלה