חתולת רחוב בדירה הקודמת

חתולת רחוב בדירה הקודמת

עברתי דירה, היתה חתולת רחוב שהתרגלה לבוא ולאכול אצלי
נתתי לה לישון אפילו בחורפים הקשים עד שהשתינה על השמיכה באמצע הלילה זה חזר על עצמו עוד פעם וחסל סדר שינה אצלי.
עברתי לדירה עם פרקט ואני חוששת שתשתין לי או ''תסמן'' טריטוריה כפי שעשתה בחצר הדירה הקודמת.
השאלה שלי, אם אני מביאה אותה לרחבת הבניין בו אני גרה, היא לא תברח? זה בכלל מתאים? אני לא עומדת בנסיעות אליה להאכיל אותה גם לא פעם בשבוע. יש מידיי פעם אוכל לחתולי רחוב מתפללת שהיא מחזיקה מעמד. זה מרגיש לי שהיא לא מוצאת את עצמה אף פעם לא בבית ולא מחוצה לה,כל הזמן נלחמת על הטריטוריה שלה בשכונה של חתולים רעבים ותוקפים. מה עושים?

כלוב איקלום

אם הבנתי נכון את רוצה שהיא תישאר חתולת רחוב/חצר אבל שתעבור איתך לסביבה שלך?
אם את מחליטה להביא אותה איתך את משנה את כל סביבת המחיה שלה, ויש בכך סכנה עבור החתולה, מה גם שיכול להיות שהיא תנסה לחזור "הביתה" ותיפגע בדרך.

על כל מקרה, הדרך לאקלם חתולים בשטח פתוח היא באמצעות כלוב איקלום, זה כמו כלוב נשיאה מתכתי רק יותר גדול, והחתולה צריכה להישאר בכלוב הזה למשך תקופה די ארוכה, מינימום שבועיים ולפעמים זה חודש ויותר ואת תצטרכי לדאוג לה באופן מוחלט כל התקופה הזאת. - זה *ממש* לא אידיאלי.

לגבי הפרקט, חתולים לא עושים צרכים במקומות בהם הם אוכלים.
אני מזדהה מאוד עם עניין הפיפי על המיטה, גם החתולה שלי דאגה לחמם אותי בלילות חורף קרים והאמיני לי ששמיכות פוך לא מתמודדות טוב עם הניחוח הזה.
הפיתרון שלי היה כך-
אם יש כבר כתמים - לנקות היטב, או עם חומץ או עם תכשיר ייעודי להסרת ריחות של שתן חתולים, כי הריח יזמין אותה לעשות זאת שוב.
אחרי הניקוי והייבוש- לתת לה לאכול בזירת הפשע כמה פעמים, ואחר כך לחזק את זה בהאכלות נוספות פעם בתקופה (החתולה שלי מקבלת חטיף על המיטה פעם בחודש.) ומאז היא חוגגת רק בארגז.

Ka13

New member
חתולים מתרגלים מאוד מהר לארגז צרכים

&nbsp
השתנה מחוץ לארגז בד״כ מעידה על בעיה מסויימת וזו הדרך שלהם להגיד לנו שיש בעיה.
זו יכולה להיות דלקת בדרכי השתן , מאוד נפוץ בחתולים או שלא אוהבים את סוג החול או שלא אוהבים את הארגז עצמו או את המיקום שלו. וברגע שעולים על הסיבה בעיית ההשתנה נפתרת.
לא מומלץ לנקות בחומץ או אקונומיקה בגלל הדמיון בריח זה רק מחריף את הבעייה וגורם להשתנה חוזרת באותו מקום.
אבקת כביסה ביו שיש בה אנזימים היא הכי יעילה בנטרול השתן , החומציות והריח ואפשר לשלב אותה עם סודה לשתייה.
אם את יכולה לאמץ את החתולה אז הכי פשוט יהיה לאקלם אותה אצלך בדירה מבלי אפשרות לצאת ולהרגיל אותה לארגז צרכים

לא חשבתי שזה יקרה, נטשתי אותה

אני סובלת מדיכאון והיה קל לי לטפל כשהיתה מגיעה אוכלת מבקשת ליטוף והולכת, בשנה האחרונה השתגעה קצת חתולים אחרים הבינו שיש פוטנציאל בחצר שלי.. אוכל..... והיא התחילה להשפריץ לכל עבר.
היא כל כך משוגעת שגם בתוך החדר כמה סנטימטרים מהאוכל ששמתי לה ליד הדלת בתוך הדירה היא היתה משפריצה. לא היה לי כבר כוח לזה.
אני חושבת שזה יהיה טראומטי בשבילה אם אכניס אותה פתאום הבית, כי היא אוהבת את הבחוץ. רגילה לבחוץ, בחורף היתה מבקשת להכנס, כשהיתה בפנים היתה רוצה בחוץ כשהיתה בחוץ היתה רוצה בפנים, זה רק הלך והחמיר השגעון איתה,היא היתה בחרדה כניראה ובדקה שלא פולשים לה לטריטוריה. מרחמת עליה, כואב לי עליה, מקוה ומאמינה שיאכילו אותה, הייתי שמחה לקנות אוכל ולתת לשכן, אבל גם כשכבר לא גרתי שם ובאתי להאכיל לא אהבו את הרעיון והרחקתי אותה רחוק. הלוואי ויחוו רעב

למעלה