חתול בודד

rakefet666

New member
חתול בודד

מחפשת עצות-
עד לא מזמן הייתי עם החתול שלי במקום בו יכל להכנס ולצאת כמה שרצה. הוא היה מסתובב בחוץ ומשתולל עם חתולים אחרים חופשי.
עכשיו עברתי למקום בו הוא כבר לא יכול לצאת החוצה, יש לו מרפסת ממש גדולה להסתובב בה, אבל אין לו חתולים אחרים או חברה חוץ ממני והזוג.
אני מרגישה שהוא משועמם ובודד ולמרות שקניתי לו כל מיני צעצועים זה לא מספיק לחפות על חוסר החברה והשיעמום שלו... הוא נעשה תוקפני, ממורמר ומילל הרבה יותר ממה שילל פעם.
אין לי דרך להביא עוד חתול (בקושי הצלחתי לשכנע את ההורים של הזוג להביא אותו...) ואני מפחדת שאם המצב לא ישתפר הפתרון הכי טוב בשבילו יהיה להעביר אותו להורים שלי (להם יש כבר 2 חתולים ושם הוא יוכל להכנס ולצאת מהבית חופשי). (לשנה+ הקרובות עד שאעבור למקום אחר) אני לא רוצה להפרד מהקטנטן שלי, אבל אני לא רוצה שיהיה אומלל איתי....
האם נראה לכם שהוא יתרגל למצב החדש (אנחנו רק שבועיים -שלוש אחרי המעבר)? אני בקרוב מסרסת אותו- האם זה יעזור להרגיע אותו?

Yukita

Active member
מנהל
טוב...

יש לך למטה שרשור שלם שמתברבר כולו על נושא די דומה לשאלה שלך...
&nbsp
אישית, הייתי אומרת שאם יש שינוי התנהגותי לא כל כך סביר להניח שזה מ"בדידות" אלא מסיבות אחרות, אבל אין לי די מידע לצורך תשובות ברורות בעניין. יש לנו נטייה להאניש את החתולים והכלבים שלנו בצורה שהרבה פעמים לא עוזרת לפתרון בעיות, בספר שכתבה על המקרים שראתה כיועצת חתולים, יעל צפריר מספרת על לא מעט "האנשות" שכאלו.
&nbsp
בסופו של יום, את המחליטה מה לעשות והאם לתת לחתול עוד זמן להתאקלם, תוך כדי בדיקה שבאמת יש לו מה שהוא צריך בבית (מקומות טיפוס, למשל), או שאת בוחרת באפשרות השנייה שציינת.

למעלה