חתול בית שמאוד רוצה לצאת לחצר

רועי חב

New member
היי יש לי בעייה
אני גר ביחידת דיור (2 חדרים סלון מטבח וחדר ממד)ליד הבית של ההורים שלי
יש לי חתול בית חמוד ארתור שרוצה לצאת לחצר כל הזמן אבל החצר שלי 1.8 דונם לא מגודרת ונכנסים לתוך החצר שלי הרבה כלבים משוחררים
אני ראיתי את החתול שלי לפחות פעמיים בורח מכלב ומטפס על העץ שלא לדבר על זה שהוא כבר הותקף פעמיים על ידי חתולים כולל פעם אחת עם פצע מורסה שהיה צריך תפרים
אני מאוד מתלבט מצד אחד החתול שלי עלול להיהרג בחוץ מצד שני הוא מאוד רוצה לצאת ולא רוצה לכלוא אותו בתוך הבית הקטן שלי כל היום

מה כדאי לעשות?

אלישבע777

Well-known member
היי יש לי בעייה
אני גר ביחידת דיור (2 חדרים סלון מטבח וחדר ממד)ליד הבית של ההורים שלי
יש לי חתול בית חמוד ארתור שרוצה לצאת לחצר כל הזמן אבל החצר שלי 1.8 דונם לא מגודרת ונכנסים לתוך החצר שלי הרבה כלבים משוחררים
אני ראיתי את החתול שלי לפחות פעמיים בורח מכלב ומטפס על העץ שלא לדבר על זה שהוא כבר הותקף פעמיים על ידי חתולים כולל פעם אחת עם פצע מורסה שהיה צריך תפרים
אני מאוד מתלבט מצד אחד החתול שלי עלול להיהרג בחוץ מצד שני הוא מאוד רוצה לצאת ולא רוצה לכלוא אותו בתוך הבית הקטן שלי כל היום

מה כדאי לעשות?
היה לי חתול כזה בדיוק. הוא נולד בבית וחי כל חיו בבית, ותמיד רצה לצאת החוצה! היה נוהג לברוח לחדר המדרגות ולהריץ אותי במרדף אחריו... אבל למרבה המזל, הוא לא העז לצאת. פעם אחת הוא יצא החוצה וליבי נפל כי הוא ישר הלך לכניסה אחרת ולא ידעתי לאן. אבל ארוע זה נגמר בשלום כשמצאתי אותו בקומה הרביעית בכניסה הסמוכה. לעומתו היה לי חתול שנולד בחוץ ומעולם לא רצה לצאת. פחד פחד מוות מהחוץ.... כמו כן שני חתולים בית חוץ שהיו לי לפני שנים רבות , בסוף הלכו לאיבוד ולא חזרו.
אין כאן שום התלבטות! תלמד מניסיונם המר שלך ושל אחרים. לעולם לא לתת לחתול לצאת החוצה! הוא באמת עלול להיהרג או להיפצע או לחלות. למה לך?? החתולים הם חיות של הרגלים והוא יתרגל לאט לאט למצב. חתולים אוהבים מקומות קטנים וחשוכים!! תן לו מדף בארון, קופסת קרטון להתחבא בו, מיטה עם שמיכת פוך להתחפר בה והוא יהיה רגוע... חתול הוא חיה מושלמת לדירה עירונית קטנה וצפופה, עם בעלים שיוצאים ובאים. מה שלא הייתי אומרת על כלב. כלב - דומה לילד והשארתו לבד, היא כמעט כמו השארת ילד לבד... כמובן רצוי שיהיה לו מדף או מדפים לטיפוס וגם חלון הצצה. כמו שהם אוהבים מקומות חשוכים, הם אוהבים לרבוץ במקומות גבוהים. הם חיות של שלושה מימדים. וכן - תכלא אותו כל היום וכל יום בדירה קטנה וכך הוא יזכה לאריכות ימים ולחיים טובים! ומידי פעם לשחק איתו שיוציא אנרגיה כמובן, אבל את זה יודע כל בעל חתול.

אי אפשר לגדר חלק מהחצר שבה הוא יוכל להסתובב (כמו שיש גינת כלבים ציבורית)?

רועי חב

New member
תודה
קשה לגדר חלק כי זה חצר בעיקר של ההורים
כנראה באביב אני יצליח לשכנע אותם שנגדר את כל החצר
בעיקר אני מפחד מהכלבי צייד שמסתובבים פה חופשי
החתול שלי כל כך אוהב להיות בחצר ולשחק- מה שאני עושה בזמן האחרון אני יוצא איתו החוצה פעם ביום(בערך שעה) מלווה אותו בחצר שלי ושומר עליו מכלבים וחתולים שמתקרבים אליו

למעלה