חתול בן כמה ימים

חתול בן כמה ימים

שלשום בערב מצאתי בחולות ליד הכביש חתול קטן גור בן כמה ימים, הסתכלתי מרחוק וחיכיתי שאמא שלו תגיע והיא לא באה. פחדתי להשאיר אותו שם כי הוא זחל על החול ועוברות שם מכוניות שיכלו לדרוס אותו, אז אחרי שראיתי שאמא שלו לא באה, החלטתי לקחת אותו. כמובן שהלכתי לוטרינר ואני נותנת לו את האבקת חלב הזאת. אבל דבר אחד לא ברור לי, זה בסדר שלא יוצא לו קקי? כי כל פעם אחרי שהוא אוכל אני מנקה אותו עם צמר גפן רטוב ויוצא לו רק פיפי. בן כמה הוא נראה לכם? הוא עם עיינים עצומות ורק זוחל. והחבל טבור עדיין מחובר אליו, מתי הוא אמור ליפול?

כמה שהדבר הזה יפה, יווווו לאכול אותו

גידול גור בהצלחה. א. תשימי לו בקבוק מים חמים(כמו זה ששמים על הבטן כשחולים) את הבקבוק תעטפי במגבת עבה 2 סיבובים. החום ישמר במשך כמה שעות ולך יהיה שקט כי החום מרגיע את הגורים מאד. ב. למרות שעל אריזת האבקה רשומות כמויות הכנה אני מציעה לך לשים לו כפית אבקה נוספת. הסיבה היא שלפעמים קשה להם לינוק כמו שצריך ולכן אם הם יונקים מעט אבל כמות האבקה קצת יותר גדולה הם נישארים שבעים. ג. אל תרימי אותו יותר ממה שחייבים, כאשר את לא מאכילה אותו ומפשפשת אותו תשימי אותו במקום מוצל ושקט, כמה שתרימי אותו יותר תקבלי חתול בעייתי יותר. כשהוא יגדל קצת ויתחיל ללכת בכוחות עצמו תוכלי להרים אותו, ללטף לפשפש ומה שתרצי. ד. לחתולים יש חוש זמן מאד מאד מאד טוב, אם את לא רוצה לקום בלילה מליון פעם תסדרי לעצמך לוח זמנים מוקפד שיקל עליך מאד, לדוגמא אני האכלתי את החתולים שלי בשעה 22:00 לפני שהלכתי לישון אחר כך בשעה 02:00 ואז בשעה 07:00 מיד איך שקמתי מהשינה. ככה קמים רק פעם אחת בלילה, לא עייפים במשך כל היום וקל יותר לטפל בחתולים. במשך היום הם אכלו בשעה 12:00 16:00 ושוב בעשר. ה. אחרי האוכל לחכות 2 דקות ואז להתחיל לנקות את האחוריים עם צמר גפן רטוב. אחרי שהוא עושה פיפי וקקי תניחי אותו על הבקבוק החם והוא ישן. אם תשימי ליד המיטה שלו במרחק של בערך מטר תבנית נמוכה עם חול חתולים, בערך כשיהיה בין 21 יום, הוא ילך לשם בעצמו ויעשה צרכים בחול. האינסטינקט הזה מאד חזק אצלהם ואם תהיה לו אפשרות לעשות לבד הוא יעשה את זה, בדרך כלל זה קורה אחרי שהם פוקחים את העיניים ומתחילים ללכת לבד. ו. חתולים גדלים מאד מאד מהר ובגיל 6 שבועות כבר אוכלים אוכל מוצק מורטב. כלומר אין לך באמת הרבה זמן "לסבול" ממנו בגיל חודשיים תקבלי גור לתפארת מדינת ישראל והאושר שתקבלי ממנו יהיה כל כך גדול שתרגישי שכל שניה שהשקעת בו הייתה שווה. אני מצרפת לך תמונה של הפישפשים שלי כשמצאתי אותם.

אגב שאלה בקשר לשעות האכלה.

האכלת אותו כל 4-5 שעות בשבוע הראשון? כי על הקופסא כתוב שבשבוע הראשון צריך לתת לו אוכל כל שעתיים וחצי-שלוש, וככה גם אמר לי הוטרינר

צריך לתת להם אוכל כשהם רוצים.

הבעיה היא שהם מרבים להתפנק , לכן אני ממליצה לשים קצת יותר אבקה מבדרך כלל כי הם שבעים יותר ואז דורשים פחות צומי. אישית, לא הייתה לי אפשרות לתת להם אוכל כל שעתיים אני סטודנטית שלומדת כל יום וחזרתי בהפסקות במיוחד כדי לתת להם אוכל. בטבע האמא שלהם לא נותנת להם אוכל כל שעתיים. לפעמים האמא נעלמת גם ל 8 שעות. אז כמובן שלא צריך קיצוניות לא לכאן ולא לכאן. תנסי לתת לו אוכל ותמדדי כמה זמן עובר עד שהוא יבקש שוב לאכול, הכי חשוב לשמור על שיגרה אחרת הוא ישגע אותך וישתגע בעצמו. אגב לא צריך לרוץ על כל ציוץ. לפעמיים הם בוכים דקה וחוזרים לישון, תשימי לב מתי זה רצון לאוכל ומתי צומי. אגב כשאת מאכילה אותו תתני לו למשש לך את הבגדים או איזה סמרטוט, אם לא נותנים להם לעשות את התנועות הטבעיות שלהם אחר כך הם לא ניפטרים מהצורך הזה כל החיים. לקח לי מלא זמן לגרום לגור שלי להפסיק לינוק כל בד שהוא מצא. אני נזכרת בעיניים הגדולות שטאי הזכר היה פוקח כל פעם שהוא ראה את הבקבוק מתקרב, המתוקי הזה היה נשכב על הגב תופס את הבקבוק ב 2 הידיים ומסתכל לי לתוך העיניים. הוא פשוט ממיס המדהימון הזה. הנה תמונה שלו מאתמול מתחת לשולחן.

צואהע"מ

שתצא צואה יש צורך לאכול... לא ברור מתי פעם אחרונה הוא ינק, לכן ייקח קצת זמן עד שהוא ייצר צואה עם תחליף החלב. חשוב מאוד להמשיך ולעשות לו מסאז' עם צמר גפן רטוב - בסוף תגיע גם הצואה!

enat06

New member
ממש פצפון, נראה באמת בן 4-5 ימים..

עוד כמה ימים יפתחו העיניים, לגבי קקי, תמשיכי לנקות אותו לפני או אחרי כל ארוחה ולעזור בעניין הצרכים, אם גם מחר לא יעשה תדברי עם וטרינר, חשוב מאוד גם שיהיה ממש צמוד לבקבוק חם כל הזמן, ולגבי הארוחות בגילו הוא צריך משהו כמו 6 ארוחות ביום אבל ככל שיגדל המספר ילך וירד.. בהצלחה! ותעדכני..

strange key

New member
הוא בוודאי יפקח עיניים ביומיים הקרובים

אם הוא כבר זוחל אז אולי הוא טיפה יותר גדול ממה שרומיאו שלי היה כשמצאתי אותו, והוא פקח עיניים 4 ימים אחרי כן. אגב, העיניים שלו נראות כבר בתהליכי פקיחה, אם איני טועה. לפעמים מתפתחת עצירות אצל גורים בגילאים כאלה. יום-יומיים בלי צואה זה בסדר, אבל אם מחר הוא עדיין ככה - קחי אותו לוטרינר שיסביר לך איך לטפל בעצירות (זה די פשוט, גם לרומיאו היה). בעיקרון, הצואה די נוזלית בגיל הזה, אז אולי את בכל זאת מתבלבלת? ועוד משהו - אולי עדיף לנקות עם צמר גפן לפני האוכל, וכך יהיה לו מקום לאכול יותר ולאוכל אולי יותר זמן להתעכל. כך טיפלתי ברומיאו (והיום הוא שמנמן וגדול ובן 9 חודשים
).

../images/Emo13.gifתודה כולם ,

כמובן ששמתי לו בקבוק מים חמים והכל. אני כל החיים מטפלת בחתולים, אני רגילה כבר.. פשוט מיום שבת יוצא לו רק פיפי אז זה נראה לי מוזר.

חנירחלי

New member
גור יונק

הי, אז הפיצים אצלינו משבת. למדנו לאכול מבקבוק ולהתפנות . הבעיה שלהאכיל כל שלוש שעות זאת בעיה. לקחנו כמה ימים קצת חופש מהעבודה והחיים כדי לטפל בהם. אבל אנחנו כבר לא יכולים.
כרגע אנחנו מעירים אותם כל שלוש שעות לאכול. הם בני שבוע. אחד 160 גר ואחד 130 גר. אפשר להאכיל כל ארבע שעות? לפחות בלילה?

למעלה