חתול בריון - צריכה עצה איך להתמודד עם זה

חתול בריון - צריכה עצה איך להתמודד עם זה

אני גרה עם שותף ולכל אחד מאיתנו יש חתולה.
לי יש חתולה (נקבה מעוקרת בת שנה וחצי) עדינה ורגועה ועם נטייה לחרדות (היא שחורה ועברה ארבעה חודשים לא פשוטים עד שאומצה)
ולו יש חתול (זכר, בן 5 חוד') - הגור מאוד אנרגטי וחסר עכבות, הוא נהנה להתגרות בחתולה ותוקף/משחק איתה.
הוא תוקף אותה גם כשהיא ישנה, מרביץ לה כשהיא אוכלת ומציק לה כשהיא בארגז צרכים, הוא חוטף ממנה צעצועים ובגדול מתנהג כמו מאניק.
הוא אגרסיבי גם כלפי ובאופן כללי זורע הרס בבית (שובר דברים וכו')

** לחתולים יש המון צעצועם, מתקן גירוד אחד ענקי, ושני מתקני גירוד רגילים מפוזרים בבית, שני ארגזי צכרים, צלחותיות מים ואוכל נפרדות והכל ממש לפי הספר

ממש בקרוב הוא יעבור סירוס ואני מקווה שזה יעזור, אבל אין סיכוי שזה הכל עניין של סירוס, אני אובדת עצות.
לא נעים לשבת איתו בסלון, החתולה אומללה נורא (אוכלת פחות, משחקת פחות, קופצת מכל רעש) וזה יוצא שאני סגורה איתה בחדר או שאנחנו סוגרים אותו בחדר כדי שיהיה בינהם כמה שיותר ניתוק, קצת קשה לחיות ככה...
רעיונות?

טאניוש

New member
השניים שלי ככה

הייתי אומרת שהוא מפלצת כי הוא פשוט גור. אבל שלי עוד מעט בן שנתיים, והוא עדיין מפלצת (מפלצת מתוקה ברמות יש לציין). כשהוא רוצה לשחק - הוא מציק לחתולה. אם אנחנו לא רוצים שיציק - אנחנו צריכים להפעיל אותו. היא הרבה פחות אנרגטית, משחקת קצת ונמאס לה. מה שכן, לחתולה שלנו (שאגב גם היא שחורה) אין חרדות. והיא גם מחזירה. כך שיש הרבה נשיפות ויללות קרב ופוך שמתעופף לו בכל הבית. לפחות אף אחד לא בדיכאון.
במקרה שלכם אני לא כל כך רואה פתרון אחר חוץ מהפרדה. להפגיש אותם רק כשאתם לידם. ולקוות שיסתדר עם הזמן...

Yukita

Active member
מנהל
חיבור בין חתולים

קודם כל, נראה לי שצריך להרגיע קצת את הרוחות. בשלב הזה כל חתול קיבל תווית - אחד האגרסיבי והבריון, אחת המסכנה והקורבן.

קל להגרר לתויות הללו, אך כשמסתכלים על הפרטים של הסיפור שלכם כפי שהצגת אותו, עולים שני פרטים חשובים: ה"בריון" כולה בן 5 חודשים, ואתם כרגע יוצרים הפרדה לפחות לפרקי זמן ארוכים, כשהיא סגורה אצלך בחדר או הגור סגור בחדר אחר.

אגיד שוב - ה"בריון" הוא בסך הכל בן 5 חודשים. האנרגיות, ההצקות, הקפיצות בכל מקום וגם ההרס הכללי בבית - כולם במידה רבה פונקציה של הגיל שלו. גורים במצב "טבעי" ברובם גדלים בשגר, והם מאוד פעילים ומשחקים האחד עם השני, משחקי מלחמה ומשחקים אחרים ומתפרעים הרבה. גור במצב לא כל כך טבעי, לבדו בבית מאמץ, מוציא את כל האנרגיה הזאת על מה ועל מי שמזדמנים לו.

תתפלאו, אבל השובבות שלו עכשיו לא מעידה על כלום לעתיד, וזאת אמירה מנסיון אישי. הנסיון אומר שמרבית החתולים עוברים שינוי בגיל שבין שנה לשנה וחצי והאופי שלהם כבוגרים כמעט תמיד שקט בהרבה מהאופי שלהם כגורים. אף לא אחד מן הגורים שהיו אצלי נשאר עם אותה התנהגות ואותה רמת אנרגיה משבגרו. באופן מיוחד אציין את נוניו, בוגר כיום, שהיה כנראה הגור הכי "מניאק", פרוע ומעצבן שהיה אצלי אי פעם, אכל חוטי חשמל, פתח את המקפיא, קפץ בכל מקום ואי אפשר היה לעשות משהו כמו לקשור שרוכים או להתלבש בסביבתו בלי לגמור עם המון שריטות. בסביבות גיל שנה כל זה נעלם לגמרי, כמעט בבת אחת. כיום הוא בוגר שקט מאוד.

בגיל 5 חודשים הגור שלכם גם עדיין לא בבגרות ולא מתבגר, כנראה עדיין קצת מוקדם לסרס אותו (אבל הגישה בעניין הזה משתנה מוטרינר לוטרינר).

יתכן שבמידת מה, נגררתם אחרי התויות ויצרתם הפרדה קשה מדי בין החתולים. את כותבת שהחתולה כעת סגורה איתך בחדר או שהגור סגור בחדר, "כדי שיהיה ביניהם כמה שיותר ניתוק". למרות הרצון העז להגן ולהיטיב, יתכן מאוד שבזה קיבעתם מצב שבו החתולים לא מסתדרים ביניהם.

באופן כללי, מאחר שמדובר כאן בגור שובב ובבוגרת שכבר עברה את שלב הגורות, צפוי לחלוטין שהגור יציק ושהבוגרת לא תאהב את זה. זה כן בסדר לדאוג ל"זמני שקט" בהפרדה מדי פעם במצב כזה, אבל הפרדה מוחלטת פירושה שהם גם אף פעם לא יגיעו לדינמיקה בריאה יותר ביניהם - אתם פשוט מונעים את זה.

הם עברו תקופת איקלום והרגלה

במשך חודש שלם הם עברו איקלום והרגלה שאחריה הם היו שניהם חופשיים בבית.
בתקופה ששניהם היו חופשיים בבית החתולה לא הפסיקה לבכות, כמעט לא אכלה, נהיו לה קרחות קטנות במקומות שבהן הגור נושך אותה כחלק מהמשחק, היא הייתה מכונסת בעצמה וממש אומללה.
החלטנו לעשות הפרדה רק בלילה כדי שיהיה להם זמני שקט רגועים לאכול ולישון בלי פחד
אבל המצב רק הולך ומחמיר, מגור חמוד וקטן הוא כבר בגודל שלה, וכשהוא מתנפל עליה ברוב המקרים זה נגמר בצווחה של כאב מהצד שלה (לשני החתולים אנחנו גוזרים ציפורניים על בסיס די קבוע)

אגב, החתולה היא זו שמחפשת לברוח

ברגע שאני מגיעה הביתה היא נעמדת ליד הדלת שלי שורטת אותה ומתחננת להיכנס

Yukita

Active member
מנהל
אכן נשמע שאתם זקוקים לעזרה

במקרה הזה, אם זה הגיע למצב עד כדי כך חמור, ההמלצה שלי היא להביא יועצת חתולים כדי שהיא תבחן את המצב ותתן לכם המלצות ספציפיות. יתכן באמת שהחתולה היא באמת בעלת אופי שלא נותן לה שום מקום לעמוד על שלה מול הגור וצריך שהיועצת תלמד אתכם איך לייצר עבורה דרכי התמודדות, במידת האפשר.
&nbsp
אם מגיע למצב של פגיעה גופנית כמו שתיארת (קרחות וכו', לא אוכלת) אזי כן צדקתם בהפרדה, למרות שעדיין נכון שזה אומר שהחתולה גם לא תסתגל. בהחלט יתכן שדווקא נתקעתם עם המקרה הפחות נפוץ של חתולה שפשוט לא מוכנה להסתגל לנוכחות הגור, מדי פעם יש גם כאלה. במקרה כזה, היועצת אולי תגיד לכם שיש פה שתי אפשרויות: האחת, לקוות שהגור יגדל לבוגר רגוע הרבה יותר ואז מפרידים כמה שאפשר לכמה חודשים ואחרי זה יש לקוות שיהיה יותר טוב, והשנייה, במקרה קיצון - לחפש בית אחר לאחד מן החתולים. יש לקוות שלא יגיע למקרה קיצון כזה אם תוכלו לקבל הדרכה מתאימה.
&nbsp
יועצות חתולים ששמענו עליהן ואפילו מהן ישירות כאן בפורום - מרתה אסטרקין, אורלי זכאי. את שתיהן אפשר למצוא בגוגל. אחרות ששמותיהן הוזכרו אבל נדמה לי שלא כתבו כאן הן איילה נאור (בצפון הארץ) ויעל צפריר.
&nbsp
אפשרות אחרת, לדעתי כזו שפונים אליה רק אחרי שמנסים את האפיק ההתנהגותי קודם, היא לשקול האם החתולה שלך זקוקה לעזרה כדי להיות רגועה יותר בנוכחות הגור. יתכן שאפשר להרים טלפון לד"ר נעה הראל, וטרינרית התנהגותית, כדי שהיא תשמע את הסיפור ותגיד לכם אם המקרה מספיק קיצוני (קרחות, אי אכילה וכו') בכדי לחשוב ברצינות על אחת מן האפשרויות בתחום תרופות הרגעה. יש לציין שלא מדובר בלסמם למצב שטיח - מדובר בהרגעה מותאמת למצב הנפשי, וזה דבר שרק וטרינר התנהגותי עם הכשרה ייעודית בתחום מוסמך לעשות כראוי (אם כי מבחינת החוק, כל וטרינר יכול לתת לכם תרופת הרגעה). לפי מה שסיפרת, החתולה היא זו שמתקשה, בעוד הגור מתנהג בדיוק כמו שגורים בגילו מתנהגים, ולכן כיוון כזה בהכרח יתמקד בה ולא בו, למרות שהוא "המופרע", אבל וטרינרית ייעודית בתחום כמו ד"ר הראל יכולה לומר לך אם זה בכלל רלבנטי או שלא מתאים למקרה שלכם.

Yukita

Active member
מנהל
רעיון שאפשר לנסות עבור החתולה

בררי עם הוטרינר שלכם אם הוא מוכר מוצר בשם feliway. זה מן תרסיס לריסוס או לפיזור באוויר דרך מתקן אוטומטי, שמיועד להרגיע חתולים לחוצים. לא מרססים על החתול, אלא לסביבה שלו, לאוויר. זה לא פועל בצורה קיצונית אלא בעדינות, אז למקרי קיצון קשים זה לא יספיק.

Potatoe

New member
כמה ואיך משקיעים, מה הסביבה?

כמה זמן משקיעים בלתת תשומת לב לכל חתול (בנפרד), משחקים איתו, מסרקים ביום? (או כמה פעמים ביום).

איפה כל חתול מבלה את רוב יומו? באיזה חדר?
עד כמה גבוה הם יכולים לטפס? האם יש להם איזה אתגרים שכליים (מטלות ומשחקים שדורשים חשיבה)?
באיזה חדרים הגור נוהג להציג לחתולה הבוגרת?
האם יש הפרדה בארגזי חול?

תשובות

החתולה מקבלת סירוק (כנגד רצונה, אבל אין ברירה) פעם ביום
רבע שעה של ליטופים כל בוקר, 45 משחק בערב, ועוד 30 דקות עד שעה על ליטופים לפני השינה, והיא אוהבת לישון מכורבלת יחד איתי אז מדי פעם היא מבקשת גם ליטופים בלילה.
היא מעדיפה לבלות את רוב הזמן בחדר השינה שלי, כי זה המקום הבטוח שלה (גם לפני שהגור הגיע) אבל כיוון שהוא טרוריסט והשתין לי בתוך כמה זוגות נעליים, אני סוגרת את הדלת לחדר השניה ושניהם מבלים בסלון את רוב היום.

הגור מקבל תשומת לב בעיקר בערב, הוא מתכרבל עם השותף שלי (שהוא האבאחתול שלו) בסלון והם ישנים ביחד, הוא לא מסתרק, ואני חושבת שלפעמים הוא משחק איתו בליזר לפני השינה אבל זה בעיקר כירבולים וליטופים, לדעתי שעה וחצי בערך ביום.

יש להם צעצועים רגילים מפוזרים על הרצפה, עמוד גירוד של שלוש קומות עם מקומות רביצה, שולחן וספרייה שהם מטפסים עליהם בחופשיות וזהו מבחינת מקומות גבוהים.
משחקי חשיבה אין (אלא אם מחשיבים את האיי רובוט), אבל יש משחקים רגילים פזורים ברחבי הבית, בין אם מונחים על הרצפה או תלויים על קירות.

יש שני ארגזי חול, החתולה משתמשת רק באחד מהם (כי השני "שייך לגור" ונמצא בחדר השינה שלו שאליו היא לא אוהבת להיכנס).
הוא מציק לה בסלון כי שם הם הכי הרבה, ואם הם בחדר השינה שלי (שהוא החדר הבטוח שלה) הוא עוד יותר אגרסיבי מהרגיל.

Potatoe

New member
תגובה

רשמו שהגור יתבגר ויציק פחות,
אבל אני יכול להבטיח שיצר המשחק לא יעלם~

השקעה מעולה בחתולה המבגורת, אבל צריך המון המון משחק עם הגור!
צריך לעייף אותו כמה שיותר, לספק לו את הסקרנות (מקומות טיפוס ועוד).
אני ממליץ להביא כל מיני קופסאות קרטון, או סתם לזרוק עליו איזה שמיכה דקה שיסתבך איך לצאת וכו', להשקיע באמת להפעיל את הגור.
זה מאוד כיף לשחק עם חתול, בסה"כ הם טיפשים אז צוחקים, עד שהם מתחילים לשרוט ואז פחות נעים.
אמרתם שבסלון הוא מציק לחתולה הבוגרת כמה שיותר, אז תנו לחתולה המבגורת לשבת אפילו על התקרה. שולחן בגובה מתניים לא מספיק, שיהיה לה דרך להשקיף על כל הנעשה מכמה שיותר גובה או ליד חלון עם מבט החוצה.

ואת הגור להעסיק ולשחק כמעט רק בסלון, שיעביר את היצרים שלו ליכולת שלכם לספק אותם~

כמה שהגור יהיה יותר עסוק בחום ופחות בחתולה, ככה יהיה לך הרבה יותר כיף. (כמובן שלא לשכוח ללטף ולסרק את החתולה המבוגרת, וטכנית גם היא תאהב וצריכה לשחק).

SicTransit

Active member
ספרייה?

וואללה? ואני חשבתי שהחתולה *שלי* אינטליגנטית...

גורדיאן

New member
את לא צריכה להתמודד,

את צריכה רק סבלנות ולדאוג פחות, כשאת רגועה גם החתולה שלך רגועה יותר.
כמו שיוקיטה הסבירה לך בפירוט הגור צעיר מידי מכדי לדאוג לאופי שלו או לשנות את זה. סרסו אותו בהקדם האפשרי, זה הכל. כאשר הוא יתבגר קצת הרצון למשחקים יעבור לו ויתחלף ברצון להוכיח דומיננטיות, ואם כפי שכתבת הוא עומד להפוך לחתול גדול והיא בכל מקרה פחדנית ברור מי יהיה הדומיננטי בחבורה, וברגע שזה יהיה ברור לשניהם המאבק יסתיים.

למעלה