חתול בריטי פעלתן במיוחד

PAND76

New member
חתול בריטי פעלתן במיוחד

שלום וחג שמח למנהלי הפורום ולכל החתולאים, באשר הם!
אנחנו זוג צעיר בטיפולי פוריות. לפני מספר שבועות, אימצנו גור חמוד, בריטי גזעי, בשם דינו. הוא יפיוף אפרפר בן חודשיים, אוכל יפה, יודע לעשות ולכסות וגם להרוס רהיטים ווילונות. תוצאות בדיקות הפוריות שלי, השתפרו משמעותית, מאז נכנס לחיינו. הוא פעלתן, כמו שהבנתי שגורים אמורים להיות בגיל הזה, לפעמים גם נצמד למי מאתנו ומסכים שנלטף ונגרד אותו, אבל לרוב זז ומשתולל. הלילות מאז לקחנו אותו, סיוט. למעט לילה אחד שלא הטריד אותנו בכלל ועוד לילה שלא הפריע עד 4 לפנות בוקר, הוא לא מוכן שנישן עם דלת סגורה, בלעדיו. אם אנחנו מנסים, הוא מיילל, צורח ושורט עד לב השמיים ואם נותנים לו להיכנס, הוא מטייל כל הלילה על המיטה, דוקר אותנו בציפורניו ולי יש גם פחד שישרוט וינשוך ואני לא מצליחה להירדם.
נאלצנו להתפצל, כדי שלא נסבול מחוסר שעות שינה ונוכל לתפקד בעבודה. אני ישנה בחדר השינה עם דלת סגורה ובעלי בסלון. החתול אחרי כמה ניסיונות כושלים לגרום לבעלי לשחק, מתנחל למרגלותיו ולא מפריע.
יש למישהו עצה, איך להפוך את הלילות לנעימים יותר? אנחנו לא רוצים למסור אותו, כי באמת ציפינו להגעתו, אבל מצד שני אלה לא חיים ואנחנו נורא מתגעגעים לישון יחד. כל עצה, תתקבל בברכה. מועדים לשמחה ותודה מראש.

Yukita

Active member
מנהל
זה שלב חולף

קודם כל, צר לי מאוד לקרוא שקניתם גור גזעי. לגזעיים אין שום יתרון על לא-גזעיים, וההרבעות הגזעיות הן אחד הדברים המכוערים ביותר שיש. אולי בעתיד, אם תחשבו על חתול נוסף, תשקלו אפשרות אחרת.

מכל מקום, ההתנהגות של דינו רגילה לגמרי ואין לה שום קשר לתעודות גזע. גורים הם (א) פעלתנים מאוד (ב) לא אוהבים להיות לבד - סך הכל המצב הטבעי שלהם הוא שהם נולדים וגדלים בשגר, והמצב המלאכותי המכוער שבו מייצרים אותם לממכר ומנתקים אותם בכוונה מאימם ואחיהם אינו טבעי בכלל. גור בשגר משחק עם אחיו ואחיותיו כל הזמן, מתכרבל איתם, ומפתח איתם מיומנויות חברתיות ואחרות.

המצב הזה של גור שמקים מהומה בלילה הוא די רגיל מהבחינה הזו שיש פה חיה לילית מטבעה (כמו כל החתולים) - במצב הרגיל בטבע וגם ברחוב מרבית חברי משפחת החתוליים מסתובבים בעיקר בלילה, וההתאמה לשעות של בני אדם היא משהו קצת כפוי, אם כי אפשרי. זה קורה בהדרגה, עם הזמן. גורים צעירים גם הרבה יותר פעילים מבוגרים. במקרה הזה הרי לך אימון לקראת הילד שיוולד לכם בעתיד - לימדו להיות תקיפים (אבל לא תוקפנים) ומאוחדים: סיגרו אותו בחדר אחר בלילה, עם צעצועים, אוכל, מים, מקום מרבץ אהוב. יהיה לו כל מה שהוא צריך, ובדיוק כמו הפעוט העקשן שצורח למרות שיש לו הכל וכלום לא כואב לו, הוא פשוט לוחץ לכם על הכפתורים ומחכה שתהיו הורים ותדעו קצת להשליט משמעת. נכון, התקופה הראשונה תהיה קשה. בדיוק כמו ההורים ב"סופר נני" שכמעט נשברים כאשר הסופר נני אומרת להם "לא, הילד בסדר, לא ללכת, הוא בוכה כדי לנסות אתכם" - גם אתם צריכים להתעלם כשברור לכם ששום דבר לא קרה, הוא לא חולה, לא כואב, לא רעב, שום כלום, רק עקשן. שימו אטמי אזניים אם צריך. אחרי כמה לילות כאלה הוא יבין את הנקודה ויפסיק.

כשהח'ברה אצלי היו גורים לא היתה לי ברירה וסגרתי את הדלת לחדר השינה - הם פשוט עשו לונה פארק. זה עבר להם ככל שהתקרבו לגיל שנה וכיום אם יש הפרעה זה בעיקר מפני שקשה לזוז כשחתול במשקל 4-5 קילו משמש משקולת על השמיכה. גם אתם תגיעו לשלב הזה, אז בעיקר סבלנות ולא לוותר. עובדה שבעלך הצליח, נכון?

PAND76

New member
תודה רבה על תגובה מפורטת ומושקעת ועל עצות טובות!

חשוב לי לציין, שאנחנו לא גזענים בחתולים או בכלל. לא אימצנו ממרביעים, אלא ממשפחה נחמדה שפשוט לא יכלה להחזיק כל הגורים שנולדו לאימא. ובגלל שלבעלי חיבה מיוחדת לבריטים כי בעברו היה לו גור שכזה שדווקא היה מאוד שקט, זה גם הבחור שאימצנו.

שוב תודה וחג שמח. ננסה ליישם ונקווה שנצליח.

Yukita

Active member
מנהל
בהצלחה

יש לציין שהמקרה של "משפחה נחמדה שפשוט לא יכלה להחזיק בכל הגורים שנולדו לאמא" זה מקרה הרבה יותר חמור ממגדל שלפחות אנו מקווים שיודע משהו על הגזע ומבין מה הוא עושה (האחראים ביותר - יעשו בדיקות גנטיות לווידוא בריאות מלאה כמה דורות אחורה). לצערנו, הדבר היחיד הנכון עם משפחות כאלה הוא להשאיר אותן תקועות עם הגורים. לא עיקרו? שיתמודדו עם התוצאות. לכל הפחות - להתנות אימוץ (קניה?) בעיקור האם. למרבה הצער, זה לא מה שקורה במציאות, אנשים חושבים שנפלו על מציאה ולא מבינים שאנשים כאלה פשוט יגיעו שוב לאותו מצב בקרוב.

אלישבע777

Well-known member
רוצה לחזק ולהשלים את עצותיה הטובות של יוקיטה

חתולים הם עקשנים ביותר ויש להם נחישות וכל הזמן שבעולם. מספיק פעם אחת שאתם תיכנעו לחתול ולדרישותיו שאינן רצויות מבחינתכם- הלך עליכם וצריך למתחיל מחדש.
חתולים הם חיות של הרגלים. הגור כבר קצת גדול ואת החינוך צריך להתחיל ממש עם פקיחת עיניו. ההרגלים שאתם תקנו לו עכשו, יהיו שלו לכל החיים!! תאמצו את ההמלצות של יוקיטה. הן טובות. ולא להפר את החלטותיכם!! אף פעם!! צריך כאן המון סבלנות וזה ייקח זמן ולא יהיה נחמד. עד שהוא יתרגל. והוא יתרגל - אם תאפשרו לו . אם תהיו עקביים.
לדעתי, הבעלים קודמים לחתול!! ושעות השינה שלכם הן יקרות מפז. החתול נועד לשעשע אתכם ולא להפריע לכם. אובדן שעות שינה, גם מסכן אתכם בדרכים. לעומת זאת, החתול לא יסבול אם ישנה ממנהגיו וילך לישון בחדר צדדי סגור או במרפסת. לא יקרה לו כלום, ממש כלום. בהתחלה הוא יילל עד השמיים ואחרי 50 לילות או 100, הוא יבין שאלה סדרי הבית ולא יעזור לו בית דין.
כל ערב, בשעה קבועה (!) נוחה לכם הכי קרובה לשעת השינה שלכם, תעבירו אותו לחדר השינה שלו. אם תתמידו - יבוא יום, והוא יילך לשם בעצמו בשעה הזאת!! הצטיידו בפקקי אוזנים משעווה , הם אוטמים יפה...אם לא נוח לכם עם פקקי אוזניים, תפעילו מאוורר רצפה חזק מופנה אל הקיר ( שלא יהיה לכםן קר) , שיעשה רעש קבוע של רוח. הרעש הזה הוא רעש לבן ( מונוטוני) והוא יעמעם את היללות (וגם רעשי רקע של מכוניות או גשם) , אך לא יפריע לכם לשמוע צלצול טלפון או שעון מעורר. ברבות הימים, הרעש הזה... יעזור לכם לישון יותר טוב.

כשהוא יתבגר, יתכן שהוא יירגע אבל לעולם אי אפשר לדעת. יתכן שאז תוכלו לתת לו לישון איתכם ( לעניות דעתי, לא לנסות לפני גיל 3) . זה נהדר שהחתול ישן עם הבעלים, בתנאי שהוא לא מפריע אף פעם. אצלי - החתול שלי כשהיה גור, נורא רצה לישון איתי והוא לא הפריע עד גיל 5. בגיל חמש, כשפרשתי לפנסיה - הוא התחיל להעיר אותי מוקדם בבוקר, בשעה שבה הייתי קמה לעבודה... כמעט כל יום, עשה לי בלאגן כדי שאקום. יללות , קפיצות ( עלי!), כניסה לארון ( אסור לו! והוא יודע שאני מתחרפנת מזה) , הפלת חפצים. החתול החמוד שלי נעשה לפתע טרוריסט!! הצלחתי להתאפק ולא להגיב בכלל, או כמעט בכלל. זה לקח כמה חודשים, עד שבהדרגה הוא הפחית את ההפרעות ולבסוף הפסיק . הוא רכש הרגל חדש! אז זה אפשרי גם אצל בוגרים, אבל קשה...
בהצלחה ותספרו לנו בעתיד וגם תמונה עכשו חובה!

PAND76

New member
אני מאוד מודה לך אלישבע. אני מקווה שלא מאוחר מדי כדי לתקן.

כי אני והבעל מאוד מתגעגעים האחד לשנייה
. ורצית תמונה, אז קבלי. ושוב תודה.

דגלמנגה

New member
הערה בסוגריים: זהו בריטי מהבחינה הפוליטית

כי סקוטלנד זה כאילו בריטניה, אבל מהבחינה הגזעית הוא סקוטי מקופל אוזניים.

מגזין חיות הבית - לשונית: מגזינים - גיליון: ינואר-פברואר 2014 - קובץ pdf להורדה
http://petsnews.co.il/magazine_categories/ינואר-פבואר-2014/
בדף-4 מתחיל בית הגידול
בדף-5 מככב ה-סקוטי ............ ינשופי ומלא תימהון, שמתבקש לנשנש.

Yukita

Active member
מנהל
האמת, אם סיפור הרקע דומה לרגיל

הוא לא גזעי בכלל. חתולה שהמשפחה מסרה את גוריה בצורה כזו? אופתע מאוד לשמוע שיש לגור הזה תעודות. אולי גם לאמא אין. כבר יצא לי לראות חתולים במראה גזעי לחלוטין שנולדו לחתולות רחוב, לחלוטין לא גזעיות גם לא במראה. המראה איננו ערובה לשום דבר.
&nbsp
במילים אחרות: יש תעודות? גזעי, אין תעודות? לא גזעי.

dimitrygo

Active member
מנהל
בנוסף לפני שאתם הולכים לישון וסוגרים אותו בחדר כדאי לשחק

איתו הרבה ולעייף אותו. אפשר גם בסוף המשחק לתת לו כף שימורים כצ'ופר. ואז הוא ילך לישון בשקט.

למעלה