חתול גור שעושה צרכים מחוץ לארגז - עזרה עזרה

מיכל11222

New member
חתול גור שעושה צרכים מחוץ לארגז - עזרה עזרה

שלום רב,
אשמח מאוד מאוד אם אקבל מענה ותמיכה.
יש לי גור סיאמי בן חודשיים וחצי שלא עושה צרכים בארגז.
הוא נמצא אצלי כשבועיים וזה אף פעם לא קרה לי .
הארגז נמצא במקום נגיש ואין לי בית גדול ואני מקפידה לנקות את הארגז . הוא יודע לגשת לשתייה ולאכול אבל הוא לא לא עושה צרכים איפה שצריך. אני מקפידה לנקות את המקומות שהוא עושה בהם פיפי וקקי . מה עושים ? ניסיתי למצוא תשובות באתרים נוספים אבל לא מצאתי פיתרון
אני שוקלת להחזיר אותו
אני ממש אובדת עיצות

בבקשה עזרו לי

Yukita

Active member
מנהל
רגע רגע

לפני כמה ימים היה פה פוסט כמעט זהה- גור בגיל דומה, לא עשה צרכים בארגז. במקרה שלו, התברר שהיתה לו דלקת בדרכי השתן שגרמה לו להתרחק מהארגז כי כאב לו להשתין שם והוא הלך לחפש מקומות בהם לא יכאב לו. לפיכך, העצה הראשונה והחיונית ביותר היא - לכו לבדיקה וטרינרית. אחרי ששוללים בעיה רפואית, אפשר לחשוב על כל הסיבות האחרות. אם יש בעיה רפואית, היא יכולה בהחלט לא להתבטא בשום דבר מלבד עניין הארגז עד שהמצב יחמיר מאוד.
&nbsp
צר לי לשמוע שמדובר בגור סיאמי, כנראה קנוי מאיזו הרבעה. עם זאת, אין שום הבדל בין סיאמי לכל חתול אחר: צריך לחפש את סיבת הבעיה. לרובנו אין בית גדול, אבל זה לא אומר שהמיקום של הארגז מתאים, אולי המיקום מפחיד או דוחה אותו. יכולים להיות גם גורמים אחרים לסיפור הזה. כדי לייעץ לך ולחשוב על דברים שאפשר לבדוק, יעזור מאוד לקבל תשובות לשאלות הבאות:
&nbsp
1. האם אצל המוכרים הגור הזה עשה צרכים (גם קקי וגם פיפי) בארגז? אם לא, האם עשה רק פיפי או רק קקי מחוץ לארגז?
2. איזה סוג ארגז היה להם שם במקום שבו מכרו לך אותו? ארגז בגודל מלא? קטן יותר, נמוך יותר או אחר? פתוח? סגור?
3. איזה סוג ארגז יש אצלך בבית?
4. איזה סוג חול חתולים היה להם שם במקום שבו מכרו לך אותו? מתגבש רגיל? קריסטלי? אחר?
5. איזה סוג חול יש אצלך בבית?
6. כתבת שאת מקפידה לנקות את הארגז וכמובן איננו מפקפקים בכך, אך לכל אדם הגדרה שונה ל"מקפיד לנקות" - תוכלי בבקשה לפרט מהי שגרת הנקיון בדיוק?
7. עם מה בדיוק את מנקה את המקומות שבהם עשה פיפי וקקי?
8. האם כשהגור הגיע אליכם פשוט שחררתם אותו בבית וציפיתם שימצא את הארגז, או שהיה בתחילה מוגבל לחדר אחד?
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מיכל11222

New member
חתול גור בן חודשיים וחצי

המון תודה על התשובה המהירה
היום אני הולכת לוטרינר אבל אין לו פיפי דמי , הוא לא עושה לבד בארגז בכלל אלא רק כשאני מניחה אותו שם (ואני מפחדת שהוא ייתרגל לזה) הוא עושה שם גם פיפי וגם מס' 2 והם נראים ומריחים תקינים.
מחר כשאצא לעבודה אני אנסה להשאיר אותו בחדר אמבטיה עם אוכל ושתייה + ארגז רחוק מהאוכל ואני מקווה שזה יעזור וכמובן עם מקום לנוח.
בעיקרון תמיד היו לי חתולים וכרגע יש לי חתולה בוגרת בת 16 שממש לא מרוצה מהמצב אבל הארגז שלה מרוחק והוא לא מתקרב לשם.
אני לא יודעת אם זה קשור אבל הוא כשהוא רץ הוא מסתובב במעגלים לפעמים כסהרורי . בתוכי אני חוששת שהוא עם בעיה שיכלית ושהוא תמיד יהיה כזה .
אני מנקה פעמיים ביום גם פיפי וקקי , סוג החול לא זכור לי אבל אני אקנה סוג אחר ואם יש לך המלצה אשמח לקבל.
אני מנקה עם קודם כל את הצרכים שהוא עושה ואחר כך עם סמרטוט רצפה וסבון רצפה מעבירה את הסמרטוט .
כשהוא הגיע פשוט שחררנו אותו אבל לקחתי אותו לארגז חול מייד כדי שיידע את המקום לעשיית צרכים . אבל הוא לא עשה שם מרצונו ולא פעם אחת תמיד אני לוקחת אותו אחרי שהוא אוכל או בבוקר או בכל הזדמנות, העיקר שלא יעשה על הרצפה .
מיואשת - אמרתי לך

Yukita

Active member
מנהל
לפי התמונה

נראה שיש לכם חול מתגבש. זה בדרך כלל נחשב למה שחתולים מעדיפים (יחסית לחול קריסטלי) אם כי כדאי לשים לב אם זה סוג מבושם או לא (יש כאלה שלא אוהבים תוספת ריחות לחול).
&nbsp
מבחינת הארגז, הרעיון של שימוש במגש פלסטיק עם חלק קדמי נמוך הוא מאוד יפה, וארגז פתוח (שזה מה שיש לכם) נחשב למשהו שחתולים מעדיפים בהשוואה לארגז סגור, אבל אם הוא רגיל למשהו אחר יתכן שמשהו בארגז הזה דוחה אותו. מה היה לו קודם? האם קודם, מאיפה שקיבלת אותו, הוא עשה בארגז? אם שם הוא כן עשה בצורה סדירה, יתכן שכדאי לקחת מהם חול משומש (בהנחה ששם אלו האחים שלו שהוא מכיר ואוהב, ולכן הריח של הצרכים או השתן שלהם בחול דווקא ימשוך אותו וירגיע אותו) ולשים אצלך בארגז.
&nbsp
יש לציין שדלקת בדרכי השתן אינה מתבטאת בשתן דמי ולמראית עין רואים שתן וצואה רגילים. בדיקה מעלה אם השתן חומצי יותר או פחות, אם יש קריסטלים וכו' - לבד לא רואים. רואים שינוי בהתנהגות ובדרך כלל רק את זה בשלב ראשון. יתכן שמדובר בדלקת ויתכן שלא, אבל בכל מקרה עלייך להגיע לוטרינר עם חתול חדש כדי שיעבור בדיקה ויקבל חיסונים, אם לא קיבל עדיין.
&nbsp
באשר לניקוי נקודות שבהם עשה פיפי/קקי, אם סבון הרצפה שלך מכיל אקונומיקה, זה פחות או יותר שווה ערך לסימן מהבהב גדול "כאן שירותים". חתולים מריחים את האקונומיקה וזה דווקא לא עוזר להם להפסיק להשתין בנקודה X אלא דווקא ההיפך. עדיף לנקות את הרצפה במקום הבעייתי עם חומץ מהול במים או עם אבקת כביסה ביו מהולה במים, אך לא עם מוצרים המכילים אקונומיקה.

מיכל11222

New member
חתול גור בן חודשים וחצי

הי,
המון המון המון תודה על העזרה והסבלנות , אני פשוט שמחה שיש לי משהו שעוזר לי .
היום אנחנו אצל הוטרינר .
אני לא מנקה עם אקונומיקה אלא סתם עם סבון רצפה ואני אוסיף חומץ.
החול לא מבושם והוא די פשוט .אני אבדוק עם הבעלים הקודמים של החתול ואשאל אותם. העניין שהוא שהוא הגיע עם אח שלו ואנחנו בית של 3 חתולים
.
שאלה - זה בסדר שמחר אני אשים אותו בחדר אמבטיה עם אוכל + חול מרוחק + פינה לשון בה?

למעלה