חתול ג׳ינג׳י עצבני

geraldbenayun

New member
שלום חברים,

צריכה עצות…
לפני כשלוש שנים, אימץ אותנו גור ג’ינג’י שננטש ע״י אימו, כמעט לא שרד והיום הוא חתול ענק ו… עצבני.
אנחנו גרים בבית פרטי והבחור מנהל את הזמן בין הפנים לחוץ ( אוכל ימים בפנים, צרכים בחוץ).
תמיד היה לו מזג סוער, לאחרונה זה הופך להיות קשה מאוד- מידי פעם הוא תוקף, שורט נושך, בני הבית ממש חוששים ממנו. כמעט בלתי אפשרי להגיע איתו למצב של ליטוף וקרבה.
בלילות הוא מתביית אצלי בחדר ומציקקקק, כמעט כל לילה- גירוד דלתות, משיכת חוטי חשמל ועוד.
כולם בבית כבר ״ויתרו״ עליו והבעיה שאני מתחילה גם להיות מתוסכלת מידי. רעיונות איך אפשר לשפר את המצב?
שקלתי להכניס הביתה אחת מהחתולות המהממות שחיות אצלנו בגינה, אבל הוא לא מחבב … לא רואה איך אפשר יהיה לחבר ביניהם.

תודה !!!

גורדיאן-II

Active member
שלום חברים,

צריכה עצות…
לפני כשלוש שנים, אימץ אותנו גור ג’ינג’י שננטש ע״י אימו, כמעט לא שרד והיום הוא חתול ענק ו… עצבני.
אנחנו גרים בבית פרטי והבחור מנהל את הזמן בין הפנים לחוץ ( אוכל ימים בפנים, צרכים בחוץ).
תמיד היה לו מזג סוער, לאחרונה זה הופך להיות קשה מאוד- מידי פעם הוא תוקף, שורט נושך, בני הבית ממש חוששים ממנו. כמעט בלתי אפשרי להגיע איתו למצב של ליטוף וקרבה.
בלילות הוא מתביית אצלי בחדר ומציקקקק, כמעט כל לילה- גירוד דלתות, משיכת חוטי חשמל ועוד.
כולם בבית כבר ״ויתרו״ עליו והבעיה שאני מתחילה גם להיות מתוסכלת מידי. רעיונות איך אפשר לשפר את המצב?
שקלתי להכניס הביתה אחת מהחתולות המהממות שחיות אצלנו בגינה, אבל הוא לא מחבב … לא רואה איך אפשר יהיה לחבר ביניהם.

תודה !!!
קודם כל, צאי מהסטראוטיפ של ג'ינג'י=עצבני, זה לא נכון לבני אדם ולא לחתולים.
אם כבר, אולי החתול הזה טריטוריאלי, ופעיל מאוד, ואולי אפילו תוקפני, אבל לא 'עצבני'.
פרט מידע חשוב - האם הוא מסורס? אם לא, זה חלק מההסבר להתנהגות שלו, וכדאי לסרס אותו בהקדם. אמנם בגיל מאוחר כזה התועלת שתהיה בסירוס קטנה יחסית אבל עדיף מאוחר מאשר בכלל לא.
חלק אחר בהסבר מסתמך על כך שיש חתולות נוספות בגינה, צפיפות אוכלוסין גורמת לחתולים להתנהגות תוקפנית, ושוב זה חלק מהטריטוריאליות.

מעבר לכל זה, בוודאי תקבלי כאן תגובות שמייעצות לפנות למומחית להתנהגות חתולים, כדאי לשקול את העצות האלה ברצינות.

Yukita

Active member
מנהל
לדעתי במצב המתואר באמת צריך ליווי של יועצת חתולים. מאחר שהגעתם למצב של אלימות ופחד, יהיה לכם קשה לצאת מזה לבד בלי מישהו מקצועי שיכול להסתכל מן הצד ולראות איפה יש דברים שצריך לשנות. יתכן שאם נדע איפה בערך אתם גרים (עיר?) נוכל להמליץ על בעלות מקצוע מתאימות באזורכם.

כמו כן, רצוי וצריך לקחת את החתול לבדיקה מקיפה על ידי וטרינר. רגע, רגע, לפני שמכריזים שהחתול גדול ושמן ובריא ---- יש הרבה מאוד בעיות שלא רואים מבחוץ. למשל שינייים רקובות וכואבות. חתולים בכלל נוטים להסתיר כל בעיה רפואית שיש להם ויכולים להיראות מצוין גם כשהם סובלים כאבים משמעותיים - אבל כאב יהפוך אותם לעצבניים ותוקפנים. בעיות שיניים, אוזניים, כאבי פרקים, גב, וגם מחלות שונות שיכולות לבוא לידי ביטוי חיצוני רק בשלב מאוד מתקדם, כל זה יכול להיות משהו שגורם לבעיה. יועצת חתולים מקצועית ממילא תצפה מכם קודם כל לבצע את הבדיקה הוטרינרית כדי לשלול תוקפנות עקב כאבים לפני שמתחילים בייעוץ. אישית, אצלי בבית יש חתולה שאף אחד לא ראה מבחוץ את הבעיה עד שגילינו בסוף שכל השיניים שלה לא בסדר והיה צריך לעקור את כולן (נשארה לה אחת בודדת) כדי להציל אותה מהכאבים שסבלה. בתור שמר-חתול, גם נתקלתי בכמה וכמה מקרים שבהם הבעלים התעקשו שהחתול בריא וסתם מניאק, והתברר שלא. לרוב, המציאות היתה שהאנשים פחדו לקחת את החתול לוטרינר ולכן לא איבחנו את הבעיה ונגררו עם בעיות אלימות מצד החתול הסובל.

אם וטרינר יבדוק (במידת הצורך, תחת טשטוש) את החתול באופן מלא, כולל שיניים, אוזניים, בטן וכו', ולא ימצא שום דבר - יתכן שהבעיה נטועה באופן האינטראקציה שלכם עם החתול. יועצת חתולים היא אכן הגורם המייעץ במקרה כזה - היא מסתכלת עליכם, על התנהלותכם, על האופן בו הבית מאורגן ומחפשת דברים שמוציאים את החתול משלוותו וגורמים לו להיות אלים. היא מלמדת אתכם איך לגעת או להתקרב בצורה שלא מפחידה או מרתיעה את החתול (אנשים לא מודעים עד כמה תנועות שלהם, קולות שלהם או דברים מסוימים בבית פשוט מפחידים). לי לדוגמא היתה בזמנו בבית ההורים חתולה שאהבה אותי מאוד אבל המשפחה לא הסתדרה איתה, בעיקר מפני שהם התעקשו "להיות דומיננטיים עליה" כי "היא חתול והיא צריכה לזוז מיד כשאני אומר" והתנהלותם גררה תוקפנות מצידה. אפילו כשהדגמתי ישירות לאמא שלי אז איך אין לי שום בעיה לומר לחתולה לקום מהכורסא כדי שאני אשב פשוט על ידי אמירת "זמן לקום" ומתן רגע או שניים כדי לזוז בשקט (במקום לדחוף אותה מהכורסא כפי שהם נהגו לעשות) זה לא עזר - עדיין התעקשה לא להאמין שכל מה שצריך זו מעט התחשבות והתעקשה ללכת עם הראש בקיר - ולטעון שהבעיה היא בחתולה.

כמובן, אינני אצלך בבית ואין לי מושג מה המצב האמיתי אצלכם, אבל בדיקה וטרינרית לשלילת בעיות פיזיות, ואז התיעצות עם יועצת חתולים לשיפור בעיות התנהגותיות (גם שלכם האנשים) - אלו דרכי פעולה מתבקשות במצב שתיארת. במצבים היותר קיצוניים צריך את הדבר הבא, וטרינר התנהגותי (לא וטרינר רגיל אלא וטרינר שעבר הכשרה נוספת מיוחדת בתחום) שיכול גם לתת טיפול פסיכיאטרי במידת הצורך (תרופות אם צריך. לא סימום - הכוונה אינה להפוך את החתול לשטיח - אלא טיפול מותאם למצב שבו יתכן שלמטופל יש איזו בעיה שאיננה באמת התנהגותית אלא היא מגיעה ממקום של חוסר איזון כימי במוח). הצעד הזה נכון לביצוע רק במקרים מאוד מסוימים, אם כי אפשר להתחיל כבר מהתייעצות עם מישהי מקצועית כמו ד"ר נעה הראל שבתוקף התמחותה בנושא לא תתן ישר תרופות אלא תבדוק קודם את הצד ההתנהגותי.

geraldbenayun

New member
הרבה הרבה תודה!!! עשית לי סדר.
נתחיל עם בדיקה מקיפה וונמשיך עם ייעוץ במידת הצורך.

למעלה