חתול\ה נטוש - עזרה בבקה

castroman

New member
חתול\ה נטוש - עזרה בבקה

שלום, מצאתי חתול\ה מחוץ לבית, ממש קטן, לא הפסיק ליילל מהבוקר, לפי מה שקראתי חיכיתי לפחות 12 שעות לראות אם האמא מגיעה והחלטתי להכניס אותו לבית ממש עכשיו.

אני מעלה תמונה שלו כי אני לא סגור לגבי הגיל שלו, הבנתי משיטוט קצר שצריך להאכיל איתו בחלב מיוחד (מים, יוגורט, חלמון) ונתתי לו קצת לאכול, בינתיים הוא בעיקר בוכה, מה צריך לעשות הלאה ? אני מצרף תמונה אולי ניתן יהיה לזהות את הגיל (פחות או יותר).

לגבי העיניים, היו מעט סגורות אבל עכשיו הן די פתוחות.

אשמח לתשובה מהירה, תודה רבה !

Yukita

Active member
מנהל
טיפול בגור

1. כל הכבוד לך ששמת לב, לא התעלמת, והכנסת הביתה!!!
&nbsp
2. לא ברור מספיק מהתמונה אם הגור עדיין יונק או שיש סיכוי שהוא מסוגל לאכול אוכל ממש. נסה להביא פחית שימורים רטובים לחתולים, לשים קצת על קצה האצבע ולהגיש לו, יתכן שילקק ויאכל. גורים מסוגלים לעבור למזון רגיל בסביבות גיל חודש, מתחילים בדרך כלל עם שימורים או אוכל חתולים יבש שרוכך והורטב במים. אם יש שיניים - יש סיכוי שמסוגל לאכול.
&nbsp
3. אם עדיין יונק - הכי קל זה לקנות תחליף חלב לחתולים (אצל וטרינר, או בחנות לציוד בע"ח). יש כאן לינק למידע על טיפול ביונקים:
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=16&MessageId=178499682
&nbsp
4. באופן כללי, רעיון טוב לגשת לוטרינר לקבל הערכת גיל וקצת ייעוץ לגבי טיפול. וטרינר טוב אמור לדעת אלו עצות לתת לך, כולל השאלה אם הגור הזה מסוגל כבר לעשות צרכים ולהשתין ללא עזרה, או שיש צורך לעזור לו בכך (חתולות מסייעות ליונקים בעשיית צרכים באמצעות ליקוק פי הטבעת. מטפל יכול לקחת צמר גפן, לטבול במים פושרים ולדמות טיפול של אמא לצורך העניין).

castroman

New member
תודה רבה !

לקחתי את הקטנה לוטרינר, היא כבר מעבר לשלב של ההנקה, אז הכל יותר פשוט, היא קצת חלשה והכל אבל נקווה שתחזור לאיתנה, שוב תודה רבה !

איזה פשוש!

הוא נראה בן שלושה שבועות, נגיד. אולי אפילו פחות, אבל קשה לדעת בלי תמונה של הפנים.

טוב, כבר כתבו תגובה עם מידע, אז אין לי מה להוסיף. רק רציתי לומר שהוא ממש מתוק. תתחדש! :)

למעלה