חתול וכלב

PantherettePitz

New member
חתול וכלב

הי כולם

כבר כמה פעמים שבאתי להתייעץ פה ואתם תמיד עוזרים לי

בפעם הקודמת שהייתי פה, זה כי עברתי לגור עם החבר שלי והחתול בא איתי כמובן. לחבר שלי יש כלב, ודי חששנו מהמפגש ביניהם, וכשהוא קרה גילינו שאין מה לחשוש שהכלב יתקוף את החתול (הוא מקסים ורק רוצה לשחק איתו, אם בכלל), אלא שהחתול שלי מנסה להרוג את הכלב. ממש. אז עשינו הפרדת כוחות רצינית יותר, התחלנו בהיכרות עם הריח של הכלב (הבאתי בגדים שהוא ישן עליהם, שמיכות וכאלה ונתתי לחתול להריח), ולאט לאט נתנו לו לצאת קצת מהחדר. כבר היינו במצב שהם נפגשו, והיו אפילו כמה פעמים שהחתול בא לרחרח את הכלב בזהירות ואז הלך.

כל זה טוב ויפה, אבל אנחנו תקועים במקום. החתול אמנם יכול לפעמים לבוא ולרחרח, אבל כל תזוזה של הכלב והוא קצת משתגע. במקרה הטוב הוא עושה איזו תנועה ונסוג, אבל במקרה הרע הוא מנסה לתקוף. בעיקרון זה לא קורה אם אנחנו מלטפים את הכלב באותו זמן (אם מנסים לגעת בחתול הוא נלחץ ושורט), אבל זה ככה כבר שלושה חודשים ולא משתפר ואנחנו לא יכולים להשאיר אותם לבד, או אפילו להיות בבית בלי להשגיח על שניהם. בפעם האחרונה אמרנו שנראה מה קורה אם נותנים להם להסתדר ותוך 4 שניות בערך הכלב עשה איזו תנועה שהלחיצה את החתול, והוא רדף אחריו מתחת למיטה (כך שלא יכולנו לחלץ אותו) וכמעט הוציא לכלב עין.
עכשיו אנחנו לא יודעים מה לעשות. להמשיך ככה - לא עובד. אין לנו מושג מה כן. חשבנו לנסות איכשהו לתת לחתול להסתובב רק בחלקים מסוימים של הבית, ככה שאם הכלב צריך לברוח ממנו זה יהיה אפשרי, אבל טכנית אין ממש אופציה כזאת בדירה שלנו.
חשוב לציין שהוא תמיד היה חתול די פחדן, אבל כלפי בני-אדם הוא בסך הכל ממש בסדר. הוא יכול לברוח ולהתחבא, אבל הפעמים היחידות שראיתי אותו ממש שורט, מאז שהוא היה גור, הן כשהכלב היה פה והוא נלחץ.
אני מפחדת שהם לעולם לא ילמדו להסתדר וככה אי-אפשר לחיות.

אז... רעיונות? מה עושים?

Yukita

Active member
מנהל
במקרה כזה

עדיף לא ללכת על עצות מהאינטרנט אלא על ייעוץ פרטני למקרה שלכם, כי בכל זאת יש פה פוטנציאל לאלימות ולפגיעה ממשית.
&nbsp
יועצות התנהגות חתולים שהוזכרו פה בפורום כוללות את: אורלי זכאי, מרתה אסטרקין,איילה נאור, יעל צפריר. אולי מישהי מהן תתאים לכם?

PantherettePitz

New member
תודה על ההמלצות!

קראתי קצת ברשת ונראה שאיילה נאור יכולה להתאים (היא מאלפת כלבים בנוסף ליועצת התנהגות חתולים). גוגל מספר לי שהיא חיפאית, ואנחנו בבאר-שבע הדרומית, אבל בטוח שלא נפסיד מלדבר איתה.

תודה :)

אורלי

הרשי לי לציין מנסיוני האישי שאורלי יועצת מעולה, עם שיטת עבודה יסודית ומחירים לחלוטין ראלים. ממליצה בחום.

למעלה